• Saruski

    Bipolär och gravid, någon annan?

    Hej! Jag är 23 år gammal, tidigt gravid i vecka 4+1 och mår katastrofalt dåligt. Jag gråter okontrollerat varje dag jag kommer hem från jobbet och dagarna på jobbet känns omöjliga att klara av. Jag känner extrem panik och rädsla, är konstant ledsen och känner mig irriterad och arg hela tiden. Jag har tankar om självmord hela tiden. Det är såhär att jag har varit deprimerad flera år och är även bipolär. Har dock mått bättre senaste året och graviditeten är planerad. När jag upptäckte graviditeten slutade jag äta min medicin mot depression (cymbalta 120mg) och började enligt läkarordination trappa ner på lithium (stämningsstabiliserande). Även slutat med sömnmedicin, lugnande osv. Snälla hjälp mig, vad är det som får mig att må såhär dåligt att jag vill dö? Jag har ju önskat mig barn så länge och nu när jag väl är gravid så mår jag såhär?! För att tillägga så har jag aldrig reagerat speciellt starkt vid medicinbyten osv. Hormonerna kan väl inte göra allt detta?

    Någon annan som känner igen sig i något av det jag upplever?

  • Svar på tråden Bipolär och gravid, någon annan?
  • Saruski

    Tack alla för era svar. Jag väntar på kontakt med min egna läkare inom psykiatrin som tidigare sagt att jag absolut inte får sluta med mina mediciner vid graviditet. En annan läkare nu som beordrade att allt skulle trappas ner. Ska även gå hos psykiatrin varannan vecka under hela graviditeten för att följa upp mående.

    Har fått tid till läkare på mvc nu i vecka 5 och hoppas innerligt hon har tips och råd att ge mig så jag klarar av det här. Och att jag blir remitterad till specialist mvc som följer upp. Har ett krävande jobb och får absolut inte bli sjukskriven :/

Svar på tråden Bipolär och gravid, någon annan?