Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Bipolär och gravid, någon annan?

    Saruski skrev 2019-01-12 09:38:26 följande:

    Tack alla för era svar. Jag väntar på kontakt med min egna läkare inom psykiatrin som tidigare sagt att jag absolut inte får sluta med mina mediciner vid graviditet. En annan läkare nu som beordrade att allt skulle trappas ner. Ska även gå hos psykiatrin varannan vecka under hela graviditeten för att följa upp mående.

    Har fått tid till läkare på mvc nu i vecka 5 och hoppas innerligt hon har tips och råd att ge mig så jag klarar av det här. Och att jag blir remitterad till specialist mvc som följer upp. Har ett krävande jobb och får absolut inte bli sjukskriven :/


    Jag tror att du måste tänka om kring ditt jobb. Detta ingenting att göra med din sjukdom, det låter som att du tar hjälp för den vilket ju är bra. Men att bli gravid och säga att man inte kan bli sjukskriven är inte hållbart. Du vet aldrig hur du kommer må, och det är ju inte helt ovanligt att man måste bli sjukskriven för foglossning, illamående eller prematura sammandragningar till exempel. Eller för psykisk sjukdom för den delen. Detta gäller ju inte endast dig utan alla. Men att bli gravid och liksom bestämma att "jag kan inte bli sjukskriven" är inte hållbart. Det får det dessutom att låta lite som att de som sjukskrivs gör det som ett val - vilket set ju givetvis inte är. Har du en ohållbar arbetssituation som gör att du inte kan vara sjukskriven, lös den nu, snabbt! Mycket kan hända i graviditeten. Om en läkare tycker det är en bra idé med sjukskrivning oavsett orsak så är det ju lika mycket en professionell bedömning från hen som om du hade ordninerats en medicin.

    Hoppas du får bra hjälp.
Svar på tråden Bipolär och gravid, någon annan?