• TheNorthRemembers

    När är det försent att plugga på hög/uni

    Hej! 

    Jag tog studenten 2017 och valde att inte börja plugga på en gång eftersom min pappa gick bort och vi reste till hans hemlands (Iran) för att ta hand om hans stuga och kvarlevorna. 

    Jag gick naturvetenskapliga programmet. Jag tänkte börja plugga till hösten 2019. Tycker ni det är försent att börja plugga efter att tagit studenten för 2 år sedan?

    Jag vill bli ingenjör av någon sort men vet inte vad. Är dessutom intresserad av att bli specialistnarkos sjuksköterska men det verkar vara jävligt massa problem med löner där och sjukvården i sig. Har ni några tips och förslag till mig.
    Uppskattar allt support 

    Har som mål att åtminstone komma upp en lön i 45 000kr

  • Svar på tråden När är det försent att plugga på hög/uni
  • BuoBä

    Herregud, det är absolut inte för sent! Jag vet inte hur det är nu, men när jag pluggade hade säkert 90% av min klass (civ.ing-utbildning) haft minst ett års uppehåll från gymnasiet för att resa, jobba, göra lumpen, komma på vad de ville göra med livet etc etc. På vårdutbildningar brukar det vara ännu mer blandade åldrar.

    När du är 60 år är det kanske i senaste laget att påbörja en yrkesutbilning om du tänkt hinna jobba också, men fristående kurser kan man läsa tills man trillar av pinn.

  • Jag är bara jag

    Men jösses, självklart inte! När jag läste rubriken tänkte jag att du var över 40, men du är ju jätteung! Du hinner ju gott och väl. Även om du varit 40 hade du hunnit.

  • Anonym (Nopp)

    Nej det är verkligen inte försent!

    Jag tog studenten 2006, började på högskola 2017.

  • Meriall

    Nej inte försent. Lätt att tro i din ålder men några år hit eller dit gör ingen skillnad alls.

    Kör någon civilingenjör med biokemi/biofysik. Tror du får lönen plus lite anknytning till vad du gillar.

  • Piff

    Jag tog studenten 2007, och började studera på universitet 2016. Inga problem.. Tror arbetslivserfarenheten jag fått däremellan är positiv.

    Förstår inte varför det skulle vara konstigt att du gjort annat i 2 år efter gymnasiet? :) tvärtom, det är väl bra? :)

  • Tiina87

    När man är såpass dement att man inte kan ta vara på sig själv, då är det försent för att studera på universitet.

  • Tiina87

    Om du vill ha en lön på 45 000 kr så är inte ssk eller ens spec.ssk inom anestesi något att läsa...

    Ändå chansen att man får de lönerna som spec.ssk inom anestesi är att man har väldigt nye erfarenhet, gärna speskompetans och jobbar via bemaning.

  • Funderar81

    Jag tog studenten 2000 och började på min yrkesutbildning 6 år senare. Tycker snarare det var en fördel att ha lite erfarenhet före jag bänkade mig i skolan igen. Ta det lugnt. Ingen stress.

  • Anonym (G)

    Stressa inte med att läsa vidare. Börja plugga när du känner dig motiverad och redo!

    Kanske ingenjör inom medicinsk teknik skulle intressera dig? :)

  • Anonym (Anonymm)

    Vad ska ändra känna då... skulle tagit studenten 2011 som alla andra egentligen men pga psykisk ohälsa tog jag studenten förra året istället. Finns dom som inte tagit studenten alls. Många är väl över 30 som pluggar där. Men visst jag förstår dig. Men nej det är det verkligen inte

Svar på tråden När är det försent att plugga på hög/uni