• Äldre 12 Jan 19:00
    517 visningar
    8 svar
    8
    517

    Amningshjälp önskas

    Hej!

    Jag behöver lite hjälp av er. Jag har en tjej som är 2 månader som jag helammar. Hon ligger vid bröstet 24/7 men jag tycker att det verkar som om hon aldrig blir mätt. Hon skriker och hackar med huvudet och blir så otroligt frustrerad vid bröstet och somnar av utmattning efter ca 1 timme med amning på bpda brösten. Hon sover då Max 15 minuter och så är det samma visa igen och igen. Så här har det varit från start och dygnet runt vilket jag Känner börjar bli lite jobbigt för henne och för mig. Hennes avföring är grön, precis som pesto.

    Jag har testat ersättning 1 gång med hon blev otroligt förstoppad, hade utslag över hela kroppen och jag började utesluta mjölkprotein i min kost av inrådan av bvc och utslagen försvann och magen är åter i schack.

    Har ni några tips eller tankar om hur det ska kunna fungera för oss? Jag vet att barn vill amma mycket i början och vid tillväxt men detta könns extremt...

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Amningshjälp önskas
  • Äldre 12 Jan 19:27
    #2
    Jsv17 skrev 2019-01-12 19:13:37 följande:

    Upplever du att hon faktiskt äter, eller snuttar hon bara? Du kan försöka titta bak, svårt att förklara i text men om käken rör sig och hon sväljer. Min son snuttade bara i början, sög inte ordentligt så vi höll på att ta omtag hela tiden till han tog tag ordentligt. Han blev sedermera supereffektiv ätare som gick uppnå vikt som en raket på att amma 10-15 minuter åt gången ca 6ggr per dygn, när han ville snutta fick han napp, och vara i famnen för närhet, det störde i varje fall inte vår amning men det råder det ju olika uppfattning om.


    Tack för ditt svar! Jag har kikat på taget och det ser bra ut, bad även en sköterska kika och käkarna rör sig och man hör att hon sväljer och detta är enbart dem första minutrarna o och sedan börjar hon hacka och skrika och vi byter bröst efter ett tag sedan och då suger hon fint ett par minuter och sedan börjar det igen osv.... jag vet inte riktigt vad som är fel. Jag har napp som hon tar när jag upplever henne som snuttig på kvällen och bara vill mysa men efter ett par minuter vill hon äta och då upprepas mönstret igen... suck. Ska dubbelkolla taget flera gånger och isåfall ta omtag för att se om det blir bättre.
Svar på tråden Amningshjälp önskas