• Anonym (Ivy)
    Äldre 14 Jan 13:57
    1268 visningar
    94 svar
    94
    1268

    Han ska adoptera barn med sitt ex!

    Jag tar det från början. Mitt pojkvän var gift i några år innan vi träffades. Hans fru föddes med en missbildning på livmodern så hon kan inte få barn. Deras förhållande tog slut genom att hon var otrogen med en barndomskompis. Min pojkvän blev då jättearg och flyttade ut ur deras bostadsrätt och in i en egen hyresrätt och sa att han aldrig kommer kunna ha ett förhållande med henne mer, all tillit är borta och att han vill ha noll kontakt för att komma över henne.

    Hon ringde och skrev som en galning i tre månader men han höll fast vid det och hon slutade.

    Det gick nio månader till och sen träffades vi. Han förklarade då detta och sa också att han kommit över henne nu och att han tror att han förlåtit henne. Hon hade visst en kris då för att båda hennes systrar fick barn nästan samtidigt. Jag tycker inte det är en ursäkt till otrohet men hon mådde visst dåligt. Nåväl.

    Han tog aldrig upp kontakten med henne igen utan bara sköt det på framtiden för han ville inte att det skulle påverka vår nya relation. Han ville dock att de skulle bli sams innan skilsmässan och bodelningen. Jag accepterade detta. De hade ju ingen kontakt och vi är inte ens sambos.

    Nu tog han tag i det och kontaktade henne en tid sen och fick en chock. De hade ställt sig i adoptionskö tidigare och han hade antagit att hon meddelat dem när han gjorde slut men hon säger att hon glömt (tror inte på det...). Nu har de hört av sig en tid innan min pojkvän hörde av sig till henne med ett barnbesked! En liten tvååring. Hon säger att hon så gärna vill ha det här barnet och ber min pojkvän att inte förstöra något. Hon säger att hon helst vill ta hand om det själv.

    Min pojkvän däremot blev som förbytt när han hörde det här. Han tänker inte bara inte förstöra det utan tänker ta en full papparoll för barnet. De har pratat ihop sig (på sms, de har inte träffats än) och bestämt att barnet bor hos henne till en början (de ska skiljas officiellt ett år efter barnet kommit, hon ska köpa ut honom ur bostadsrätten) och han hälsar på henne några gånger i veckan och ibland barnvakta och när barnet är tryggt ska han börja ha det mer och mer och sen ska de ha vv.

    Först var hon negativ till att han skulle vara med men nu är hon väldigt pepp, skickar bilder på barnet och håller på. En till jobbig sak är att hon sagt att hon har känslor för honom kvar. Min pojkvän sa att han inte har det.

    Vad ska jag göra? Känns inte bra detta.

  • Svar på tråden Han ska adoptera barn med sitt ex!
  • Äldre 14 Jan 14:10
    #1
    +2

    Jag förstår att det känns olustigt och smärtsamt. Det är en resa du inte kan dela med honom utan svårigheter om jag får gissa. Jag skulle göra slut och önska honom lycka till. Att vara delaktig i att han skaffar barn med någon annan (även om hon borde tagit dem ur kön) hade jag inte utsatt mig för även om jag älskade honom. Däremot förstår jag och respekterar hans beslut att vara pappa fullt ut.

  • Äldre 14 Jan 14:23
    #2
    +5

    Jag hade nog känt att jag inte hade någon plats i hans liv om han skaffade barn med sitt ex.

  • Anonym (Inget att satsa på)
    Äldre 14 Jan 14:58
    #5

    Det är inget att satsa på. Det är jobbigt nog med barn som redan finns, när de nu ska dela detta stora livsomvälvande tillsammans kommer det nog bli för jobbigt för alla.

    Så jäkla ego av henne (men kan förstå hennes känsla) att låta ett barn komma hit till den här röran när barnet redan upplevt så mycket.

    Här du funderat på om du vill ha barn med den här mannen? Hur tänker han kring det? I mina ögon kommer du på tredje plats för den här mannen, hans ex och barnet kommer hästlängder före. Vill du leva så?

  • Äldre 14 Jan 15:15
    #10
    +2

    Hur länge har ni varit tillsammans?

    Jag hade lämnat och hittat en ny man. Det låter som att de kommer hitta tillbaka till varandra och är på god väg. Det är extremt fel att adoptera under dessa omständigheter. Tänk för barnet, så förvirrande med två föräldrar på olika håll som låtsas vara gifta och som dessutom har en ny partner, dig. Pojken behöver ett hem som är stabilt och tryggt, inte ett relationsdrama.

    Dra dig ur och låt dom bilda familj för det verkar vara deras plan.


    Glad norrländska med triss i tjejer!
  • Äldre 14 Jan 15:49
    #6
    +2

    TS: I din sits skulle jag ha dragit mig ur relationen. Du blev inte ihop med en man som hade barn och det verkar väldigt slitsamt för relationen med en partner som väljer att skaffa barn med någon annan. Ni kan inte ha varit ihop särskilt länge heller, max något år om man ska räkna med "normala" väntetider för adoption och att han ni blev ihop något år efter att han separerat.

    Att han valt att inte ta ut skilsmässa tidigare sänder också ut vissa signaler. Han har alltså inte ens lagt in om skilsmässa om jag förstår dig rätt (och även om exet hade satt sig emot det hade det bara tagit ett halvår att få igenom).

  • Anonym (Hmmm)
    Äldre 14 Jan 15:57
    #7
    +4

    Jag tolkar hela situationen som att de båda är på väg tillbaka till varandra. Se det som tur att ni nyss träffats och inte hunnit bli seriösa ännu. De är fortfarande gifta och det finns såklart en anledning till det.

    Gå vidare ts och låt de bilda sin lilla familj.

  • Miss Skywal­ker
    Äldre 14 Jan 16:06
    #8
    +1

    Då förstår man varför han inte tagit ut skilsmässa än.. Bara att gå vidare..

  • Anonym (A)
    Äldre 14 Jan 16:13
    #9
    +1

    Dumpa nu DIREKT och se aldrig någonsin tillbaka.

  • Anonym (Kvinn­a)
    Äldre 14 Jan 16:23
    #9
    -1 +1

    Jag tycker han gör helt rätt. För många är barn otroligt viktigt och de måste ha väntat länge.

  • Anonym (Stina­)
    Äldre 14 Jan 16:23
    #10
    +4

    Varför fråntas mannen allt ansvar över situationen? Han borde gått ur kön precis lika mycket som hon. Adoption är trots allt enda sättet att få barn där män har precis lika mycket handlingsutrymme som kvinnan. Att han vill gå vidare med adoptionen är ett val han gör och det har väl varit ett omedvetet val hos båda att inte sätta stopp.

    En annan intressant grej är att han inte tagit ut skilsmässa under hela denna tid. Varför kan man undra? Som ogifta kan de inte adoptera så man undrar ju lite om detta inte varit ett väldigt medvetet val från bådas håll.

Svar på tråden Han ska adoptera barn med sitt ex!