• TheNorthRemembers

    Hjälp mig.. snälla

    Hej. Jag är 20 år gammal. 

    Jag tog studenten 2017 och väntade med ett år att söka utbildningen, några veckor efter utbildningen (civilingenjör INDEK) mådde jag inte bra och valde att lägga ner studierna. Min pappa blev rasande på mig, han är själv civilingenjör. Nu är jag antagen till ssk utbildningen och vill specialisera mig i narkos i framtiden, skolan börjar på måndag.

    Helt ärligt känner jag mig inte redo. Psykiskt är jag inte så stabil, jag tvivlar på allt jag gör och mitt självförtroende är inte bra heller. Det känns som att jag stressar mig igenom livet utan att verkligen ta reda på vad som finns för något att jobba med i framtiden. Jag har 18,04 i merit så tror inte jag kommer in någonstans som ger bra karriär möjligheter i framtiden. 

    Min pappa sa dessutom för några veckor sedan "Det finns ingen utväg nu, du måste gå den här utbildningen" Hur tror ni det kändes för mig? Ibland händer det att jag får stressanfall och börjar gråta för det känns som jag spillt bort hela mitt liv. Jag är så oerfaren med vad man kan göra i världen. Snälla behöver råd och hjälp...

  • Svar på tråden Hjälp mig.. snälla
  • SweeneyTodd

    Att ha 18,04 i merit är ju bra. Jag tycker det meritvärdet ger bra möjligheter till karriär möjligheter. Annars kan du alltid göra högskoleprovet, med tanke på att du kan klara civilingenjör utbildningen så tror jag att du kommer klara högskoleprovet bra.  

Svar på tråden Hjälp mig.. snälla