• Anonym (Ts)

    Är jag dryg som vill låna andras barn?

    Jag har en son på 5 år. Han har inget syskon och kommer inte att få heller eftersom vi anser att vi är för gamla och min man vill absolut inte börja om med bebistiden igen.

    Jag tycker synd om min son. Antar att hans frågor och funderingar om varför han inte har syskon kommer att bli fler framöver.

    Jag försöker kompensera med att låna hem kompisar.

    Eftersom min son är så liten så hjälper jag honom att få umgås med andra. Vi bor på landet så all kompiskontakt måste ske med skjuts, alltså väldigt arrangerat.

    Jag har 3 st i närheten som har barn i samma ålder. Jag har vid flertalet tillfällen bjudit med deras barn att följa oss på bio, lekland, djurpark, besöka leksaksaffären m.m. och jag betalar gärna och skjutsar, allt för att min son ska slippa känna sig ensam

    Nu till problemet. De säger oftast nej till att låta mig låna deras söner. De säger att de själva ska göra saker i familjen eller så nekar de utan orsak.

    Nu känner jag mig bara jobbig.

    Är det fel att försöka beblanda sig i andras familjeliv?

    Ska jag sluta eller ska jag söka upp nya kontakter att försöka låna?

    Känns som jag stör, hur skulle ni uppleva det som?

    Det är alltså inte en lång semester utan olika aktiviteter som tar 1-3 timmar varje gång

    Jag är trevlig, lagomt på, visar respekt m.m och min son är lugn och snäll.

    Gör jag fel?

    Tacksam för svar

  • Svar på tråden Är jag dryg som vill låna andras barn?
  • scanmia

    Jag tycker inte alls att du gör fel i princip. Mina barn blir ofta medtagna när deras syskonlösa kompisar gör saker med sina familjer. Ja de är här med en hel del förstås och särskilt till "familjegrejer" som är roligare i större familjer, som påskäggsjakt eller brännbollsmatcher.
    Saken är den att om de som du erbjuder det här till tycker att det är för mycket så är det för mycket - för dem. Det är tråkigt men bara att acceptera. Inget konstigt i sig, men jag tycker inte att det ska avskräcka dig från att bjuda med andra.

  • Anonym (Trist)

    Flytta mer centralt så ert barn kan skaffa kompisar inom gångavstånd. Måste vara supertrött och ensamt för er stackars unge att bo sådär ensligt. Stackarn.

  • Anonym (Anna)

    Tycker inte att du gör fel som försöker ge ditt barn möjlighet att leka och umgås med kompisar (även om jag ogillar uttrycket "låna"). Känner du de familjerna väl som du frågar? Om inte så kanske de inte vill därför eller så har de faktiskt annat planerat. Många barn har ju planerade aktiviteter på helgerna, någon sport eller så.

  • Anonym (Ts)

    Jo dom har varit här och lekt flertalet gånger men då har jag ringt och frågat om de vill komma och hälften av gångerna har jag kört och hämtat dem.

    Vi har grannar och folk runtomkring oss och närmaste kompisen bor 3 km bort men enda vägen dit är mycket trafikerad.

    Jag frågar ca en dag varannan helg, dvs 2 ggr på en månad.

    Vi har massa djur som min son gillar och sköter om, så att flytta centralare är inte att tänka på

  • felicityporter

    Nej, du är absolut inte dryg eller jobbig på något vis. Jag hade blivit glad om någon väninna velat "låna" hem min son till sin son och låtit de träffats och leka. Det hade ju varit till viss avlastning för mig också, och framför allt att min son skulle få leka med en annan pojke i lagom ålder. Låter ju toppenkul!

  • mammatill6
    Anonym (Ts) skrev 2019-01-16 20:57:06 följande:

    Jo dom har varit här och lekt flertalet gånger men då har jag ringt och frågat om de vill komma och hälften av gångerna har jag kört och hämtat dem.

    Vi har grannar och folk runtomkring oss och närmaste kompisen bor 3 km bort men enda vägen dit är mycket trafikerad.

    Jag frågar ca en dag varannan helg, dvs 2 ggr på en månad.

    Vi har massa djur som min son gillar och sköter om, så att flytta centralare är inte att tänka på


    Om det är varannan helg med samma barn är det för oftas. Sen är barnen små så det är inte säkert barnen vill åka iväg med er.
  • Anonym (Tesla)

    Har du förklarat för dem att det är för din son skull och du inte förväntar dig att de ska bjuda igen? Det kan ju vara för att de känner att de inte orkar ge tillbaka i samma omfattning som de äger nej. Eller så kanske de helt enkelt har fullt upp med sitt. 
    Jag tror inte de tycker att du är dryg för att du frågar så länge du kan ta att de säger nej.

  • Anonym (Sara)

    Hur väl känner du familjerna? Åka med på utflykt är ju mycket ansvar, med så pass små barn vill man kanske inte släppa på det sättet om man inte känner varann väldigt väl. Man vet inte heller hur andra familjer ser på säkerhet, mina har åkt baklänges i den åldern. Vi har nöjt oss med de kompisar de kan gå till själva när barnen varit så små.

    Din son blir snart större, det kommer bli lättare.

Svar på tråden Är jag dryg som vill låna andras barn?