• Anonym (A)

    Är detta en ok kommentar från en manlig kollega?

    Jag beklagade mig vid morgonfikat på jobbet att jag halkat på isen och slagit i rumpan. En manlig kollega (jag är kvinna alltså) säger då att med den mjuka rumpan borde effekten inte blivit så stor.

    Han visar alltså dels att han hittat på rumpan och dessutom kommenterar att den är typ väl tilltagen.

    Ska man acceptera en sån kommentar eller ska jag göra någon form av anmälan?

  • Svar på tråden Är detta en ok kommentar från en manlig kollega?
  • nnnnnnnn

    jag hade sagt till personen direkt när det hände!
    typ:
    -Jag vill inte att du kommenterar min kropp på det sättet.
    eller med humor:
    - Om vi nu ska kommenterar varandras kroppar så är det väl tur för dej att du har så liten, så slipper du oroa dej för att få ett slag i skrevet, ingen kommer kunna träffa rätt ändå

    Om det var hastigt och jag blivit svarslös vid tillfället, så hade jag laddat för att kunna svara nästa gång det händer och då hade jag sagt något i stil med:
    - Nu är det andra gången du kommenterar min kropp på ett negativt sätt, det är inte kul för mej och inte särskilt professionellt av dej att göra sådant på jobbet. Vill du att vi ska ta upp detta med chefen?

  • brallison

    Hm, det är så mycket definitionsfråga. För mig låter inte det alls som nåt konstigt/hemskt - kvinnor övt har mjukare rumpor än män. Så, bara så där ur texten känns nästan mer att du har så dålig självförtroende att du tog åt dig det som påhopp. Men självklart har jag inte hört med vilken intonation och ansiktsuttryck han hade sagt det - det avgör väldigt mycket.

  • annabellelee
    annabellelee skrev 2019-01-17 11:51:10 följande:

    Jag hade inte anmält, men markerat för kollegan att det inte var okej att skämta om andras rumpor.


    Det finns väl mycket mellan acceptera och anmäla.
  • Anonym (skämt)

    Jag skulle ta skämtet som ett skämt eftersom det så uppenbart var ett skämt.

  • Anonym (Nej)

    Nej, uppenbarligen har ni inte en sån relation att man kan säga så i och med att du tar illa vid dig. Jag hade nog också tyckt att det var långt över gränsen, även om kollegan varit kvinna. Men om det finns grund för anmälan kan ju bara du bestämma. Personligen hade jag pratat med honom, eller min chef, och sagt som det var att jag tyckte det var påträngande och att det fick mig att känna mig dömd, uttittad och illa till mods.

  • Anonym (Anna)

    Jag hade blivit upprörd. Det är inte ok nånstans att manliga kollegor tittar på kvinnliga kollegors bakdelar och kommenterar dem.

  • Anonym (qwerty)

    Men herregud, DET VAR ETT SKÄMT!?!?!
    Skaffa lite skinn på näsan för fasiken!

Svar på tråden Är detta en ok kommentar från en manlig kollega?