• Äldre 17 Jan 16:41
    1647 visningar
    28 svar
    28
    1647

    Åka ifrån bebis 2 månader

    Mina kompisar undrar om jag vill följa med på en övernattning på hotel tillsammans med dem. Men jag vet inte om det är så bra att lämna en 2 månaders bebis. Jag vet att min sambo kan ta hand om honom lika bra som oss men jag undrar om det är skadligt för anknytningen?

  • Svar på tråden Åka ifrån bebis 2 månader
  • Äldre 17 Jan 16:42
    #1

    Jag personligen hade inte gjort det. Men vi alla resonerar olika. 


    Gravid med första barnet
  • Äldre 17 Jan 16:47
    #2

    Ammar du? Om ja, så är i alla fall min erfarenhet att det inte funkar att lämna en 2-månaders.Testade själv att gå på fest (drack inte), mjölkade ur, sambon stannade hemma med bebis och nappflaskor. Han ringde när jag varit borta i fyra timmar och nästan grät, i bakgrunden hördes vrålande unge. Hon uppskattade INTE att få mat av pappa och hade gallskrikit i två timmar. Jag körde snabbt hem, kan jag säga. Ett par månader senare gick det utmärkt att vara borta i 6-7 timmar.

  • Äldre 17 Jan 16:49
    #3
    Tno28 skrev 2019-01-17 16:41:07 följande:

    Mina kompisar undrar om jag vill följa med på en övernattning på hotel tillsammans med dem. Men jag vet inte om det är så bra att lämna en 2 månaders bebis. Jag vet att min sambo kan ta hand om honom lika bra som oss men jag undrar om det är skadligt för anknytningen?


    Från rubriken trodde jag att du skulle vara borta 2 månader, antar dock att det handlar om en natt? 

    Det går att hittta massvis med forskning som säger att det inte är något problem och till och med bra att barnet får egen tid med pappan, och lika mycket som säger att det är typ snudd på livsfarligt. Olika personer kommer även svara helt olika saker på den skalan, helt klart med tonvikt åt det senare eftersom du frågar på ett svenskt forum...

    Så frågan är helt enkelt om du känner dig okej med att åka och om du själv som känner ditt barn bäst känner att det skulle vara ok för barnet eller inte. Några bestående men lär han/hon i alla fall inte få om du åker.
  • Äldre 17 Jan 16:55
    #4

    Beror ju på. Tar barnet flaskan, så kan du ju vara borta en natt. Fungerar det inte med flaskan får du nog snällt stanna hemma. Ang anknytningen, så är du borta en natt och jag utgår ifrån att barnet har en till anknytningsperson hemma.

  • Äldre 17 Jan 17:41
    #5

    Jag har en lika gammal bebis som jag var!ifrån ca 24 timmar under förra helgen och det var inga problem - vare sig när jag var borta eller när jag kom hem igen.

    Så länge bebisen är med någon annan som den har en mycket nära anknytning till och känner sig trygg hos och den får i sig mat som den ska tror jag att den mår finemang.

  • Äldre 17 Jan 22:25
    #6

    Eftersom du undrar över anknytningen så antar jag att det praktiska fungerar, dvs han tar flaska bra. Jag hade utan problem kunnat lämna min lilla en natt då han tog flaska bra och jag pumpade så hans pappa kunde lika bra som jag. Oroa dig inte för anknytningen! Han knyter ju istället an med sin pappa just den kvällen!

  • Äldre 18 Jan 04:39
    #7

    För anknytningens skull så är det ingen fara att lämna i 24h.

  • Sat 13 Apr 2019 20:47
    #8
  • Mon 15 Apr 2019 08:51
    #9

    Jag hade inte lämnat min 2 månaders bebis.

  • Mon 15 Apr 2019 08:56
    #10

    Jag hade inte gjort det. Det är skadligt för anknytningen 

Svar på tråden Åka ifrån bebis 2 månader