• Anonym (Frustrerad)

    Jag njuter inte av sex. Tips?

    Hejhopp! Jag är i ett förhållande sedan ca 10 månader tillbaka och har därmed "blivit sexuellt aktiv" (ett dumt uttryck men ni förstår vad jag menar). Jag såg verkligen fram emot att ha sex med min pojkvän för första gången, men upptäckte till min förvåning att det inte kändes bra. Hade inga höga förväntningar men, ni vet, hela grejen är ju att sex ska vara skönt så jag liksom förutsatte det. Bekymrade mig inte så mycket om det först då jag tänkte att det väl berodde på hur oerfaren jag var, men nu när det gått ett tag börjar det bli frustrerande. Till saken hör förresten att det är ett distansförhållande så jag har inte spenderat 10 månader i sträck med pojkvännen och har därför inte 10 månader av erfarenhet :P


     


    Har försökt googla efter tips men det är föga hjälpsamt. "Tala om för din partner vad du gillar!" - Hur ska jag veta det när jag saknar tidigare erfarenheter? Hela problemet är ju att jag inte vet själv! "Onanera för att lära dig hur du kan uppnå njutning!" Det har jag gjort i många år och det fungerar hur bra som helst, känns helt fantastiskt. Men jag har ingen aning om hur jag ska uppnå samma njutning med en partner, det är ju liksom en annan sak så jag kan inte riktigt dra så mycket nytta av soloerfarenheter.


     


    Som ovan nämnt så har jag inga problem att tillfredsställa mina egna behov och har gjort det i åratal, så detta handlar inte om sexuell frustration på det viset. Det känns bara som att jag går miste om en nivå av intimitet då jag inte kan dela den där njutningen med min pojkvän. Sex ska ju vara ömsesidigt, och i nuläget är det väldigt ensidigt. Till en början var det mest bara lite av en besvikelse att jag inte kunde njuta av sex, men nu när det gått ett tag och jag fortfarande inte listat ut hur jag ska göra börjar det bli riktigt frustrerande och upprörande.


     


    Har spenderat många sömnlösa nätter åt att ligga med tårar i ögonen och googla "how to enjoy sex" på mobilen - ibland bredvid min pojkvän i sängen efter att han somnat - och det börjar verkligen påverka min psykiska hälsa :/ Jag känner mig så otillräcklig, nästan defekt, jag känner att jag missar en viktig del av mitt förhållande... Någon som har tips för vad jag kan göra? Vet inte ens var jag ska börja, jag vet inte vad jag gör för fel, jag förstår inte varför det inte fungerar! Jag vet ju att jag KAN uppleva enorm sexuell njutning så varför går det inte med min partner???


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-01-18 22:45
    UPPDATERING: En del i problemet som jag är väldigt medveten om är att jag inte alls tycker om att be min pojkvän om saker. Till 90% handlar problemet såklart om att jag inte ens själv vet vad som fungerar så jag kan inte hjälpa till så mycket utan måste prova mig fram, men övriga 10% skulle jag kanske kunna få till bättre om jag bara bad honom om mer... Men jag är inte ett dugg bekväm med det, så om någon har tips vore det fantastiskt! Jag ska förklara vad jag menar.

    Orsaken till att jag drar mig för att be honom om något (oavsett om det rör sig om något större som att be om oralsex eller något mindre som att bara be honom göra något lite annorlunda) är att jag verkligen avskyr tanken på att han skulle göra något bara för att jag vill det. Jag vill känna mig åtrådd och jag vill känna att han gör saker som han genuint vill. Därför låter jag honom oftast göra typ vad han vill och bara hänger med, för då vet jag att han gör det han själv vill. Om jag bad honom om något skulle det kännas konstigt eftersom att jag vet att han gör det bara för min skull, det gör mig obekväm. Känns lite som att som fullvuxen människa be någon att skära upp ens mat, och sedan obekvämt sitta och titta på medan personen hjälper till med något som man är full kapabel att göra själv och förmodligen även skulle göra bättre själv. Jag BEHÖVER ju inte hans "tjänster" och skulle kunna ge mig själv mer njutning än han någonsin kan ge mig så det känns jättekonstigt av den orsaken också. Helt genuint så är jag hellre utan det jag vill ha än att få honom att göra det bara för min skull. Även om han skulle vara 100% okay med det så är det inte tillräckligt för mig, jag behöver att han verkligen vill det själv och är entusiastisk, vilket det känns som att jag bara kan få om jag låter honom ta egna initiativ. Jättedumt, jag vet...

    Så tips för att bli bättre på att instruera honom och be om saker vore superbra! Vill dock återigen vara tydlig med att det inte skulle lösa i närheten av alla problem, för huvuddelen i problemet är fortfarande att jag inte ens själv vet vad som fungerar. (Vilket förresten också bidrar till att jag inte vill be om något, för om jag exempelvis skulle be om oralsex och kanske också instruerar honom men sedan fungerar det ändå inte så skulle det kännas hemskt att bara "nä det räcker, du kan sluta, det här går inte")
  • Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?
  • Tom Araya
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-07-09 02:28:41 följande:
    Jag har inget emot att testa nya saker, jag vet bara inte vad. Och de största problemen i nuläget tycks vara följande:

    1) Jag behöver mycket mer förspel än jag kan få, tar det för lång tid tappat han fokus och då är det liksom kört, feelingen är borta. Vid två tillfällen har jag stoppat honom när det gått för snabbt och båda gångerna blev det då inget alls istället. Jag kan inte bli redo snabbare, han kan inte hålla fokus så länge som jag behöver. Dead end.

    2) Han är ointresserad av att göra saker för mig, vilket har blivit extremt tydligt. Jag kan inte trolla så att han plötsligt börjar gilla det, och självklart vill jag inte att han tvingar sig själv att göra det om han inte gillar det. Så dead end igen.

    Verkar vara ett hopplöst fall det här...
    Nej, allt du har föreslagits i alla trådar du startat i samma ämne har du besvarat med att
    -det inte är något för dig
    -så kan man inte göra
    -så ska man inte behöva göra
    -det kommer han inte att vilja göra

    Du måste inse att du måste ta tag i det här själv och inte tro att andra ska lösa det åt dig.

    Dra med killen till en sexolog eller ge upp honom och träffa någon som är beredd att anstränga sig mer, men du måste också vara betydligt mer öppen själv att prova dig fram till vad som kan fungera.
  • Anonym (Kvinna32)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-07-09 00:29:58 följande:

    Nu skriver jag här igen av desperation. Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till med den här situationen och det blir allt mer psykologisk påfrestande. Om ett par veckor kommer vi ses igen och jag känner en enorm ångest som nästan tränger undan längtan efter att få vars tillsammans igen. Det känns verkligen som att problemen är olösbara och att jag kommer behöva acceptera läget, att jag aldrig kommer få uppleva ett bra sexliv. Men det är enormt svårt att acceptera för det ska ju inte behöva vara så, det är egentligen inte okay på något vis, och det är alldeles förkrossande. Jag mår vansinnigt dåligt och känner mig desperat. Det inger nästan en panikkänsla att befinna sig i en situation som inte verkar gå att lösa. Dessutom har min pojkvän börjat ta medicin som tydligen ska hjälpa mot depression och ångest, men denna medicin används också mot prematur utlösning och han berättar på telefon att han på grund av den nu har svårt att få erektion och att njuta av sexuell stimulans. Så nu verkar det som att jag alltså inte ens kan falla tillbaka på den emotionella tillfredsställelsen i att åtminstone kunna ge honom njutning. När han berättade om detta på telefon sa han lite flirtigt att då kan vi fokusera helt på min njutning istället (jaså det passar sig minsann först när det inte längre fungerar för honom??), men ärligt talat har jag inte den minsta lust till det eftersom han gjort det väldigt tydligt att han inte finner njutning i att göra saker för mig. Jag vill inte längre att han gör det, blotta tanken är fruktansvärt obekväm och ger mig ångest. Allt känns bara hemskt just nu och jag ser inget ljus i slutet av tunneln.


    Ångesten talar om för dig att någonting är fel.

    Vi har tankar, känslor och beteenden.

    Beteenden och tankar kan vi arbeta med och förändra. Känslor ändras ofta om vi ändrar tankar och beteenden.

    Om någonting inte går att lösa, då får du fundera på om det är bäst att göra slut nu eller om du vill försöka hålla kvar vid förhållandet tills det bara inte går längre.

    Fundera på vad det här förhållandet har gett dig hittills. Låter som du börjar bli nedbruten och då är det tyvärr ingen bra relation. Kanske bättre att ni är kompisar.
  • Anonym (EN)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-04-30 08:06:47 följande:

    Fast där är ju problemet att jag inte vet? Att visa hur jag själv onanerar är väl en sak men när det kommer till allt det andra så vet jag ju inte ens själv.


    Men du känner väl om saker ni gör är sköna? Testar msn olika saker lär man sig ju
  • Anonym (Frustrerad)
    MaryM skrev 2019-07-09 07:18:33 följande:

    Personligen hade jag inte stått ut med en kille som är ointresserad av att jag ska ha det bra sexuellt. Det är en viktig del av livet som jag inte hade haft lust att ge upp om. Så jag hade gjort slut.


    Anonym (Nymf) skrev 2019-07-09 08:00:39 följande:

    Ja, samma här. Hur man uppför sig i sängen genomsyrar hela relationen och personligheten med, någon som inte vill mig väl på alla sätt...varför ha den relationen egentligen? Kanske är bättre som en (något självisk) vän?

    I dom bästa förhållandena har det dels funnits en väldigt stor omsorg om varandra men även en vilja att ta njutningen man får av sex så långt det bara går. Är ju olika hur man funkar men liksom varför inte? Sex skall ge energi och kännas bra under tiden och efteråt, det är min bestämda åsikt.


    Förstår hur ni tänker och håller med i viss mån. Det är verkligen hjärtskärande att veta att han är så ointresserad av att göra saker för mig, särskilt när jag själv alltid är så ivrig att göra saker för honom... Men han är inte självisk i andra kontexter utanför sovrummet. Och det är såklart inte så att han inte vill att jag ska njuta, utan mer att han själv inte känner att det är särskilt kul att göra de saker som skulle ge mig njutning (oralsex är han ju rentav äcklas av och andra saker är helt enkelt ointressanta). Han har ju liksom sagt själv att han inte tror på folk som säger att de njuter av att göra saker för sin partner, samt att han minsann "vill" göra saker för mig men att det är "som att äta nyttigt eller gå på gymmet" (vilket för mig verkar säga att han kanske må vilja ha resultatet av det men han är uppenbart motvillig att göra vad som krävs för att uppnå det, för han "vill" ju bars tex gå på gym för att uppnå ett resultat men själva handlingen är något han måste tvinga sig till för att nå dit)
  • Anonym (Frustrerad)
    Tom Araya skrev 2019-07-09 13:41:00 följande:

    Nej, allt du har föreslagits i alla trådar du startat i samma ämne har du besvarat med att

    -det inte är något för dig

    -så kan man inte göra

    -så ska man inte behöva göra

    -det kommer han inte att vilja göra

    Du måste inse att du måste ta tag i det här själv och inte tro att andra ska lösa det åt dig.

    Dra med killen till en sexolog eller ge upp honom och träffa någon som är beredd att anstränga sig mer, men du måste också vara betydligt mer öppen själv att prova dig fram till vad som kan fungera.


    Jag medger att jag protesterat mot en del förslag men ingen av de förslagen löser ju de där två problemen. Finns ingen form av stimulans i världen som blir särskilt bra utan adekvat förspel, det är ett absolut måste för njutning och jag kan inte få det :( Det är dessutom djupt sårande att han inte gillar att göra saker för mig. Har övervägt professionell hjälp och sökte t.o.m. upp en sådan för ett tag sedan och skickade en länk till honom. Men tror att det blir nog inget av för det är ju fasligt dyrt och räcker inte med bara en session utan man måste gå flera gånger vilket blir en rejäl summa.
  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (EN) skrev 2019-07-09 14:42:11 följande:

    Men du känner väl om saker ni gör är sköna? Testar msn olika saker lär man sig ju


    Vet inte vad jag ska testa ens, så......
  • Anonym (Onani)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-07-10 06:21:18 följande:

    Förstår hur ni tänker och håller med i viss mån. Det är verkligen hjärtskärande att veta att han är så ointresserad av att göra saker för mig, särskilt när jag själv alltid är så ivrig att göra saker för honom... Men han är inte självisk i andra kontexter utanför sovrummet. Och det är såklart inte så att han inte vill att jag ska njuta, utan mer att han själv inte känner att det är särskilt kul att göra de saker som skulle ge mig njutning (oralsex är han ju rentav äcklas av och andra saker är helt enkelt ointressanta). Han har ju liksom sagt själv att han inte tror på folk som säger att de njuter av att göra saker för sin partner, samt att han minsann "vill" göra saker för mig men att det är "som att äta nyttigt eller gå på gymmet" (vilket för mig verkar säga att han kanske må vilja ha resultatet av det men han är uppenbart motvillig att göra vad som krävs för att uppnå det, för han "vill" ju bars tex gå på gym för att uppnå ett resultat men själva handlingen är något han måste tvinga sig till för att nå dit)


    Varför håller du fast vid honom då? Det finns gott om män som inte alls är själviska som ser ser och kärlek som något båda måste ge och få för att kärleken ska blomstra...
  • Anonym (EN)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-07-10 06:26:48 följande:

    Jag medger att jag protesterat mot en del förslag men ingen av de förslagen löser ju de där två problemen. Finns ingen form av stimulans i världen som blir särskilt bra utan adekvat förspel, det är ett absolut måste för njutning och jag kan inte få det :( Det är dessutom djupt sårande att han inte gillar att göra saker för mig. Har övervägt professionell hjälp och sökte t.o.m. upp en sådan för ett tag sedan och skickade en länk till honom. Men tror att det blir nog inget av för det är ju fasligt dyrt och räcker inte med bara en session utan man måste gå flera gånger vilket blir en rejäl summa.


    Det känns som om din partner är problemet.
  • MaryM
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-07-10 06:21:18 följande:

    Förstår hur ni tänker och håller med i viss mån. Det är verkligen hjärtskärande att veta att han är så ointresserad av att göra saker för mig, särskilt när jag själv alltid är så ivrig att göra saker för honom... Men han är inte självisk i andra kontexter utanför sovrummet. Och det är såklart inte så att han inte vill att jag ska njuta, utan mer att han själv inte känner att det är särskilt kul att göra de saker som skulle ge mig njutning (oralsex är han ju rentav äcklas av och andra saker är helt enkelt ointressanta). Han har ju liksom sagt själv att han inte tror på folk som säger att de njuter av att göra saker för sin partner, samt att han minsann "vill" göra saker för mig men att det är "som att äta nyttigt eller gå på gymmet" (vilket för mig verkar säga att han kanske må vilja ha resultatet av det men han är uppenbart motvillig att göra vad som krävs för att uppnå det, för han "vill" ju bars tex gå på gym för att uppnå ett resultat men själva handlingen är något han måste tvinga sig till för att nå dit)


    Ja alltså.. Jag förstår att det är svårt att lämna honom om du älskar honom trots detta. Jag tror dock inte det blir bra i längden. Du kommer bli mer och mer frustrerad.. Du kommer vilja ha mindre och mindre sex med honom och ni kommer båda bli olyckliga. Ledsen att säga det, men det är vad jag tror.
    She knows she's more than just a little misunderstood. She has trouble acting normal when she's nervous.
  • Anonym (Nymf)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-07-10 06:21:18 följande:
    Anonym (Nymf) skrev 2019-07-09 08:00:39 följande:

    Ja, samma här. Hur man uppför sig i sängen genomsyrar hela relationen och personligheten med, någon som inte vill mig väl på alla sätt...varför ha den relationen egentligen? Kanske är bättre som en (något självisk) vän?

    I dom bästa förhållandena har det dels funnits en väldigt stor omsorg om varandra men även en vilja att ta njutningen man får av sex så långt det bara går. Är ju olika hur man funkar men liksom varför inte? Sex skall ge energi och kännas bra under tiden och efteråt, det är min bestämda åsikt.


    Förstår hur ni tänker och håller med i viss mån. Det är verkligen hjärtskärande att veta att han är så ointresserad av att göra saker för mig, särskilt när jag själv alltid är så ivrig att göra saker för honom... Men han är inte självisk i andra kontexter utanför sovrummet. Och det är såklart inte så att han inte vill att jag ska njuta, utan mer att han själv inte känner att det är särskilt kul att göra de saker som skulle ge mig njutning (oralsex är han ju rentav äcklas av och andra saker är helt enkelt ointressanta). Han har ju liksom sagt själv att han inte tror på folk som säger att de njuter av att göra saker för sin partner, samt att han minsann "vill" göra saker för mig men att det är "som att äta nyttigt eller gå på gymmet" (vilket för mig verkar säga att han kanske må vilja ha resultatet av det men han är uppenbart motvillig att göra vad som krävs för att uppnå det, för han "vill" ju bars tex gå på gym för att uppnå ett resultat men själva handlingen är något han måste tvinga sig till för att nå dit)
    Alltså...om jag jämför med den jag är kär i just nu så är tanken på oralsex helt mindblowing, det är nästan för upphetsande och stort att ens tänka på. Hade han haft rätt känslor för dig så *tror* jag att han hade känt något i dom trakterna. 

    När det gäller kk:s som jag är jätteattraherad av så är kyssar och oralsex något jag definitivt går igång extremt av men det är ju för att jag råkar gillar det. Om man tänker sig något jag inte är sugen på så skulle jag inte överväga det för deras skull så som jag skulle med någon jag har känslor för.

    Att han ser det som något han borde men egentligen inte har lust med...nej, jag tycker att du skall se dig om efter någon annan. Det här tror inte jag kommer sluta bra.
Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?