• Anonym (Frustrerad)

    Jag njuter inte av sex. Tips?

    Hejhopp! Jag är i ett förhållande sedan ca 10 månader tillbaka och har därmed "blivit sexuellt aktiv" (ett dumt uttryck men ni förstår vad jag menar). Jag såg verkligen fram emot att ha sex med min pojkvän för första gången, men upptäckte till min förvåning att det inte kändes bra. Hade inga höga förväntningar men, ni vet, hela grejen är ju att sex ska vara skönt så jag liksom förutsatte det. Bekymrade mig inte så mycket om det först då jag tänkte att det väl berodde på hur oerfaren jag var, men nu när det gått ett tag börjar det bli frustrerande. Till saken hör förresten att det är ett distansförhållande så jag har inte spenderat 10 månader i sträck med pojkvännen och har därför inte 10 månader av erfarenhet :P


     


    Har försökt googla efter tips men det är föga hjälpsamt. "Tala om för din partner vad du gillar!" - Hur ska jag veta det när jag saknar tidigare erfarenheter? Hela problemet är ju att jag inte vet själv! "Onanera för att lära dig hur du kan uppnå njutning!" Det har jag gjort i många år och det fungerar hur bra som helst, känns helt fantastiskt. Men jag har ingen aning om hur jag ska uppnå samma njutning med en partner, det är ju liksom en annan sak så jag kan inte riktigt dra så mycket nytta av soloerfarenheter.


     


    Som ovan nämnt så har jag inga problem att tillfredsställa mina egna behov och har gjort det i åratal, så detta handlar inte om sexuell frustration på det viset. Det känns bara som att jag går miste om en nivå av intimitet då jag inte kan dela den där njutningen med min pojkvän. Sex ska ju vara ömsesidigt, och i nuläget är det väldigt ensidigt. Till en början var det mest bara lite av en besvikelse att jag inte kunde njuta av sex, men nu när det gått ett tag och jag fortfarande inte listat ut hur jag ska göra börjar det bli riktigt frustrerande och upprörande.


     


    Har spenderat många sömnlösa nätter åt att ligga med tårar i ögonen och googla "how to enjoy sex" på mobilen - ibland bredvid min pojkvän i sängen efter att han somnat - och det börjar verkligen påverka min psykiska hälsa :/ Jag känner mig så otillräcklig, nästan defekt, jag känner att jag missar en viktig del av mitt förhållande... Någon som har tips för vad jag kan göra? Vet inte ens var jag ska börja, jag vet inte vad jag gör för fel, jag förstår inte varför det inte fungerar! Jag vet ju att jag KAN uppleva enorm sexuell njutning så varför går det inte med min partner???


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-01-18 22:45
    UPPDATERING: En del i problemet som jag är väldigt medveten om är att jag inte alls tycker om att be min pojkvän om saker. Till 90% handlar problemet såklart om att jag inte ens själv vet vad som fungerar så jag kan inte hjälpa till så mycket utan måste prova mig fram, men övriga 10% skulle jag kanske kunna få till bättre om jag bara bad honom om mer... Men jag är inte ett dugg bekväm med det, så om någon har tips vore det fantastiskt! Jag ska förklara vad jag menar.

    Orsaken till att jag drar mig för att be honom om något (oavsett om det rör sig om något större som att be om oralsex eller något mindre som att bara be honom göra något lite annorlunda) är att jag verkligen avskyr tanken på att han skulle göra något bara för att jag vill det. Jag vill känna mig åtrådd och jag vill känna att han gör saker som han genuint vill. Därför låter jag honom oftast göra typ vad han vill och bara hänger med, för då vet jag att han gör det han själv vill. Om jag bad honom om något skulle det kännas konstigt eftersom att jag vet att han gör det bara för min skull, det gör mig obekväm. Känns lite som att som fullvuxen människa be någon att skära upp ens mat, och sedan obekvämt sitta och titta på medan personen hjälper till med något som man är full kapabel att göra själv och förmodligen även skulle göra bättre själv. Jag BEHÖVER ju inte hans "tjänster" och skulle kunna ge mig själv mer njutning än han någonsin kan ge mig så det känns jättekonstigt av den orsaken också. Helt genuint så är jag hellre utan det jag vill ha än att få honom att göra det bara för min skull. Även om han skulle vara 100% okay med det så är det inte tillräckligt för mig, jag behöver att han verkligen vill det själv och är entusiastisk, vilket det känns som att jag bara kan få om jag låter honom ta egna initiativ. Jättedumt, jag vet...

    Så tips för att bli bättre på att instruera honom och be om saker vore superbra! Vill dock återigen vara tydlig med att det inte skulle lösa i närheten av alla problem, för huvuddelen i problemet är fortfarande att jag inte ens själv vet vad som fungerar. (Vilket förresten också bidrar till att jag inte vill be om något, för om jag exempelvis skulle be om oralsex och kanske också instruerar honom men sedan fungerar det ändå inte så skulle det kännas hemskt att bara "nä det räcker, du kan sluta, det här går inte")
  • Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?
  • Anonym (40+ kvinna)

    Om ni träffats i 10 månader och har distansförhållande så antar jag att ni träffas på helgerna?

    För mig tar det tid att lära känna någon såpass mycket att jag blir trygg i en relation .

    Det innebär att jag inte slappnar av helt i den sexuella relationen från början..

    Så min erfarenhet är att sexet blir bättre ju mer man lär känna varandra.

  • Anonym (Frustrerad)
    Anonym (40+ kvinna) skrev 2019-03-20 07:57:38 följande:

    Om ni träffats i 10 månader och har distansförhållande så antar jag att ni träffas på helgerna?

    För mig tar det tid att lära känna någon såpass mycket att jag blir trygg i en relation .

    Det innebär att jag inte slappnar av helt i den sexuella relationen från början..

    Så min erfarenhet är att sexet blir bättre ju mer man lär känna varandra.


    Avståendet är så pass att det istället rör sig om färre men längre besök som det blir en större "grej" av. Just nu bor jag hos honom i drygt två månader.

    Känner mig hyfsat trygg och avslappnad så jag vet inte riktigt om det är vad det rör sig om... Kan dock inte säga något säkert eftersom jag uppenbarligen har dålig koll själv på vad problemet är :P
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-19 20:50:16 följande:

    Kan tillägga att han HAR verbalt uttryckt vid flera tillfällen att han vill ge mig njutning så förutsatt att han inte blåljuger så kan jag väl kanske dra slutsatsen att han helt enkelt inte tänker på det i stunden eller något. Han har sagt att han inte vill vara en "typisk kille" som bara tänker på sig själv, att det är självklart i ett förhållande att man ska göra saker för varandra (som svar när jag uttryckt uppgivenhet och sagt att jag lika gärna kan göra det själv), och ibland i sammanhang när han faktiskt har gjort något för mig. Bland annat för ett par veckor sedan hade vi en väldigt mysig lång stund tillsammans då han faktiskt fokuserade enbart på mig på ett väldigt sensuellt sätt. Han tog av mina kläder och täckte mina ögon och lät mig sedan ligga i sängen medan han smekte och kysste mig överallt under en lång tid vilket var både mysigt och upphetsande. (Hade kunnat vara ett bra tillfälle att kanske ta vara på och ha sex som möjligtvis hade kunnat vara mer njutbart men samtidigt uppskattar jag att han faktiskt gav mig all uppmärksamhet) Efteråt höll han om mig och kysste mig och viskade att han vill att jag ska uppleva så mycket njutning som möjligt med honom. Låter alltså som att han i teorin vill att jag också ska få njuta, verkar bara komma något emellan som gör att det sällan blir något i praktiken.


    Okej, så du upplevde njutning. Bra!

    Vad gjorde ni när du blev upphetsad och vad menar du med "efteråt"?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-20 02:11:48 följande:

    Försöker absolut att jobba på såväl självkänslan som styrkan att be om saker! Det känns bra att pojkvännen, de gånger vi pratat om detta, väldigt tydligt har uppmuntrat mig till att be om saker. Det hjälper att veta att han VILL att jag gör det. Han ger mig också massor av komplimanger hela tiden och uttrycker iver över att titta på mig vilket gör mig glad och stärker min självkänsla. Ändå sitter det hjärnspöken och säger att han bara gör det för att vara snäll. I synnerhet har jag problem med att jag finner könsorgan oattraktiva i allmänhet och kvinnliga könsorgan i synnerhet, bara en massa hudflikar och grejer! Det är framför allt det som får mig att känna mig äcklig trots att min pojkvän till och med gett mig komplimanger för det också flera gånger, jag kan helt enkelt inte begripa hur någon skulle kunna se ett kvinnligt könsorgan som attraktivt! Vilket jag tror är en av de största orsakerna att jag absolut inte är bekväm med att be om oralsex trots att han uppmuntrat till det. Han har flera gånger uttryckt hur hett det vore att vakna upp till att jag sitter på hans ansikte eller att jag drar ned hans huvud mellan benen och beordrar honom att jobba, men jag skulle känna mig alldeles vidrig om jag gjorde det! (Förstnämnda scenariot vore tänkbart om jag kunde jobba upp självkänslan, men det sistnämnda vet jag inte om jag någonsin skulle ens vilja då jag finner det väldigt avtändande att göra något som känns som att jag tvingar honom, även om det bara är på lek)

    Jag skulle våga påstå att jag ÄR ganska påläst och ärligt talat bidrar det till frustrationen för jag trodde att min kunskap skulle hjälpa. Jag har alltid varit den som med hästlängder vetat mest om sexualitet bland mina jämnåriga, redan i mycket unga år, och lärt ut en massa fakta till mina vänner och dylikt. Hade väntat mig att bristen på praktisk erfarenhet inte skulle vara ett alltför stort problem tack vare min teoretiska kunskap så det känns jättejobbigt att jag ÄNDÅ inte kan få till det! Angående att applicera erfarenheter från onani till partnersex så känns det ganska svårt, det är så pass annorlunda att jag inte riktigt vet hur jag ska dra nytta av den kunskapen. Förstår inte varför min egen penetrering känns så fantastisk medan hans knappt känns alls - bristen på förspel bidrar absolut men tror inte att det är den enda faktorn. Måste ju ha något att göra med vinkel och stimulansområde och så men jag kan inte identifiera exakt vad det är och hur jag ska bära mig åt för att det ska fungera med en partner.

    Att "turas om" tycker jag låter som en bra idé! Vi borde ägna mer tid åt sexuellt umgänge i andra former än samlag. Lesbiska kvinnor har ju i genomsnitt mycket bättre sex än kvinnor som har sex med män och jag skulle gissa att det i stor utsträckning beror på att mycket lesbiskt sex handlar om att en person stimuleras åt gången. Givetvis ska det inte försumma samlag men det kan vara ett komplement! I synnerhet när man fortfarande jobbar på att hitta vad som fungerar.


    Skärp dig!

    Du väljer att se på kvinnans kön så där negativt. Sluta upp med de dumheterna. Du är inget offer. Du väljer din dåliga inställning till kvinnans kön. Du behöver för övrigt inte se fittan som vacker för att njuta.

    Ni har precis samma förutsättningar som lesbiska. Ni kan göra exakt samma saker och ni kan välja att stimulera en person åt gången. Sex måste inte innehålla samlag och samlaget kan vara en del som kommer närsomhelst. Du behöver inte komma av samlag, eller under samlag. Jag tror att din kille bara blir glad om ni har sex som du gillar. Sedan måste ju även han gilla sexet, men det kan väl också ske på annat sätt än genom samlag?

    Du måste förstå att du kan ändra inställning till sex. Det är delvis ett val.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-20 11:01:31 följande:
    Okej, så du upplevde njutning. Bra!

    Vad gjorde ni när du blev upphetsad och vad menar du med "efteråt"?
    Har faktiskt funnits två situationer av den typen. Den som jag beskrev i inlägget ledde till att han tog på mig ett tag (vilket faktiskt kändes rätt skönt) och sedan uppmuntrade mig att ta på mig själv, han försökte fortsätta samtidigt som jag gjorde det men han kom mest bara i vägen så jag flyttade på hans hand och avslutade själv. Det andra tillfället som var lite liknande ledde inte till någonting alls utan jag fick bara vad som kändes som väldigt långt (och väldigt bra!) förspel och sedan inget mer. Iofs var det mysigt, men lite frustrerande, i synnerhet då jag redan var besvärad av att jag aldrig får tillräckligt med förspel när vi faktiskt har sex så då känns det frustrerande att få det när det INTE leder till något! När jag säger "efteråt" menar jag helt enkelt efter att det avslutats.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-20 11:09:07 följande:
    Skärp dig!

    Du väljer att se på kvinnans kön så där negativt. Sluta upp med de dumheterna. Du är inget offer. Du väljer din dåliga inställning till kvinnans kön. Du behöver för övrigt inte se fittan som vacker för att njuta.

    Ni har precis samma förutsättningar som lesbiska. Ni kan göra exakt samma saker och ni kan välja att stimulera en person åt gången. Sex måste inte innehålla samlag och samlaget kan vara en del som kommer närsomhelst. Du behöver inte komma av samlag, eller under samlag. Jag tror att din kille bara blir glad om ni har sex som du gillar. Sedan måste ju även han gilla sexet, men det kan väl också ske på annat sätt än genom samlag?

    Du måste förstå att du kan ändra inställning till sex. Det är delvis ett val.
    Väljer och väljer, jag kan väl ha en åsikt? ;P Tycker inte att jag "väljer" det mer än man "väljer" sin favoritfärg. Fötter är inte särskilt trevliga heller och jag skulle helst inte slicka min pojkväns fötter då det känns lite äckligt - om han bad om det skulle jag göra det, men jag skulle inte alls gilla det, och det är lite så jag oroar mig att han också skulle känna om jag bad honom göra vissa saker. Står inte ut med tanken på att han kanske skulle ställa upp på något för min skull för att vara snäll men i hemlighet äcklas av det...

    Att vi har samma möjligheter som lesbiska och kan göra samma saker var ju precis det jag sa! Jag skrev att ja, det låter som en bra idé att göra sexuella saker utöver samlag och att EFTERSOM det nog är vad som gör att det fungerar bra för lesbiska par så lär det även fungera för oss. Sedan VILL jag också ha samlag (och njuta av det) men det ena utesluter ju inte det andra ;) De här andra sakerna kan vara tillägg snarare än ersättningar.
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-20 19:01:14 följande:

    Har faktiskt funnits två situationer av den typen. Den som jag beskrev i inlägget ledde till att han tog på mig ett tag (vilket faktiskt kändes rätt skönt) och sedan uppmuntrade mig att ta på mig själv, han försökte fortsätta samtidigt som jag gjorde det men han kom mest bara i vägen så jag flyttade på hans hand och avslutade själv. Det andra tillfället som var lite liknande ledde inte till någonting alls utan jag fick bara vad som kändes som väldigt långt (och väldigt bra!) förspel och sedan inget mer. Iofs var det mysigt, men lite frustrerande, i synnerhet då jag redan var besvärad av att jag aldrig får tillräckligt med förspel när vi faktiskt har sex så då känns det frustrerande att få det när det INTE leder till något! När jag säger "efteråt" menar jag helt enkelt efter att det avslutats.


    Vad gjorde han när du flyttade på hans hand? Tittade han bara på eller smekt han dig någon annanstans. Vad vill du att han SKA göra?

    Andra tillfället blev du frustrerad över att smekningarna inte ledde till "något". Vad menar du med "något". Vad ville du att han skulle göra? Visade du att du var kåt och ville mer? Varför gjorde ni inte mer? Han har ju uttryckligen sagt att han VILL ge dig njutning
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Frustrerad) skrev 2019-03-20 19:10:38 följande:

    Väljer och väljer, jag kan väl ha en åsikt? ;P Tycker inte att jag "väljer" det mer än man "väljer" sin favoritfärg. Fötter är inte särskilt trevliga heller och jag skulle helst inte slicka min pojkväns fötter då det känns lite äckligt - om han bad om det skulle jag göra det, men jag skulle inte alls gilla det, och det är lite så jag oroar mig att han också skulle känna om jag bad honom göra vissa saker. Står inte ut med tanken på att han kanske skulle ställa upp på något för min skull för att vara snäll men i hemlighet äcklas av det...

    Att vi har samma möjligheter som lesbiska och kan göra samma saker var ju precis det jag sa! Jag skrev att ja, det låter som en bra idé att göra sexuella saker utöver samlag och att EFTERSOM det nog är vad som gör att det fungerar bra för lesbiska par så lär det även fungera för oss. Sedan VILL jag också ha samlag (och njuta av det) men det ena utesluter ju inte det andra ;) De här andra sakerna kan vara tillägg snarare än ersättningar.


    Din kille har ju gett dig komplimanger flera gånger, även för ditt kön, samt uppmuntrat dig att be om oralsex, men ändå väljer du att fokusera på att du inte tycker att kvinnokön är attraktiva. Det är ju inte du som ska slicka någon kvinna...

    Jag anser att du hellre väljer att fokusera på din egen negativa syn på fittors utseende, än att ta till dig vad din kille säger. Det är ju lite hopplöst för honom i det läget, för du bryr dig inte om hans åsikt, utan låter din egen negativa syn överskugga det han sagt.

    Okej, vad bra då är det ju bara att ni gör det också.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-20 19:26:37 följande:
    Vad gjorde han när du flyttade på hans hand? Tittade han bara på eller smekt han dig någon annanstans. Vad vill du att han SKA göra?

    Andra tillfället blev du frustrerad över att smekningarna inte ledde till "något". Vad menar du med "något". Vad ville du att han skulle göra? Visade du att du var kåt och ville mer? Varför gjorde ni inte mer? Han har ju uttryckligen sagt att han VILL ge dig njutning
    Minns inte exakt, jag tror att han tittade på och typ smekte mina ben eller något. Vet inte riktigt vad han hade kunnat göra utan att hamna i vägen... Egentligen hade jag väl helst sett att han fortsatt och slutfört utan att lämna över ansvaret till mig (men to be fair så hade han ju för avsikt att fortsätta hjälpa till och det var jag som fick honom att sluta när jag försökte göra min grej och han bara var i vägen). Utöver det vore det nog rätt trevligt om han fokuserade på andra erogena zoner för att höja njutningen men vet inte om det skulle bli svårt och han skulle hamna i vägen på andra sätt.

    Med "något" menar jag sexuell stimulering av den typ som ger sexuell njutning och kan leda till orgasm. Vid detta tillfälle tror jag att jag hade trosorna kvar hela tiden, så... Vilken typ av stimulering som helst hade varit bra, oavsett om det var händer, oral eller samlag. Kändes nästan som ett slöseri på en sådan upphetsning att inte göra något av det liksom, även om upplevelsen i sig ändå var trevlig. Jag skulle absolut säga att jag visade hur upphetsande det var, genom tung andning och flämtningar och små ljud medan han gjorde det. Gjorde inte mer för att han slutade. Han gillar verkligen "teasing" och brukar göra små upphetsande saker flera gånger per dag så jag antar att detta var en "större" version av samma sak. När han gör de sakerna brukar jag ofta gny lite när han sliter sig bort och han fnittrar nöjt och lite roat åt hur upphetsad jag är. Jag gillar också det där så jag vill inte att han slutar, men det skulle bli betydligt roligare om jag faktiskt fick ut något av det också. Det registrerar nog inte riktigt i hans huvud hur frustrerande det kan bli för mig eftersom han själv alltid får sin njutning i slutändan.
  • Anonym (Frustrerad)
    New Dawn skrev 2019-03-20 19:34:31 följande:
    Din kille har ju gett dig komplimanger flera gånger, även för ditt kön, samt uppmuntrat dig att be om oralsex, men ändå väljer du att fokusera på att du inte tycker att kvinnokön är attraktiva. Det är ju inte du som ska slicka någon kvinna...

    Jag anser att du hellre väljer att fokusera på din egen negativa syn på fittors utseende, än att ta till dig vad din kille säger. Det är ju lite hopplöst för honom i det läget, för du bryr dig inte om hans åsikt, utan låter din egen negativa syn överskugga det han sagt.

    Okej, vad bra då är det ju bara att ni gör det också.
    Det är ett lite mer djuprotat psykologiskt problem än att jag bara kan säga "jaha men gud vad bra att du tycker att jag är attraktiv, nu är all min osäkerhet som bortblåst!" Så enkelt är det inte, det är som att säga till en person med depression att "bara muntra upp sig." Jag bryr mig om hans åsikt, men min hjärna låter mig inte tro på att det han säger verkligen är hans åsikt utan det känns som att han bara säger saker för att vara snäll. Sedan att jag inte behöver interagera med några kvinnliga könsorgan är irrelevant för problemet är ju att jag inte vill att HAN känner så. Jag känner mig som att jag är besvärlig och äcklig, verkar inte kunna bli av med den känslan och det ger mig mycket ångest.
Svar på tråden Jag njuter inte av sex. Tips?