• Erikkkk

    Islamofobi

    Vad är egentligen islamofobi, hur tar det sig uttryck och vad innebär det? Detta inlägg är egentligen ett försök till att, för mig själv, besvara dessa frågor och förhoppningsvis sortera mina egna tankar i ämnet. Kan det tom. vara så att jag är islamofob, gör jag mig skyldig till islamofobi? Texten är för den som undrar skriven som en inre dialog med mig själv? Tankar av en vit, ?svensk?, snart medelålders man...


     


    Okej, vi börjar med själva definitionen av islamofobi, så här säger NE.se:


    ?islamofobi? (av islam och fobi), socialt reproducerade fördomar om och aversioner mot islam och muslimer samt handlingar och bruk som angriper, exkluderar eller diskriminerar människor på grund av att de är eller antas vara muslimer och associeras till islam.?


     


    Okej? Känns som att det finns lite i denna definition som kan vara värt att definiera? Vi börjar med ?socialt reproducerade?, vad betyder nu detta?? Inte lätt att fullt ut förstå vad NE menar med denna formulering, men om vi tar det ord för ord? En sökning på www.synonymer.se ger vid handen att ?social? föga förvånande kan beskrivas som ?gemensam?, eller ?kollektiv?, medan ?reproducera, enligt www.NE.se innebär ?på nytt frambringa?. Så att något är socialt reproducerat innebär alltså att det är något som gemensamt eller av ett kollektiv frambringas på nytt?. Okej det får duga så länge.


     


    Vad är då egentligen en ?fördom?? Enligt www.psykologiguiden.se kan en fördom definieras som ?...Åsikt, uppfattning eller inställning som inte är grundad på fakta utan bottnar i känslomässiga, ofta omedvetna reaktioner...?. Check på det, låter rimligt. ?Aversioner? då, vad betyder nu detta? Ytterligare en sökning på www.synonymer.seger ?avsmak?, ?avsky? och ?motvilja?? Det funkar det också.


     


    Nu kommer dock en svår en, ?islam?, vad är det, hur definieras ?islam?? Här finns säkert en uppsjö av definitioner, men jag måste ju börja någonstans? Efter en sökning på google landar jag på islamska förbundets hemsida www.stockholmsmoskè.se. Där finns en presentation av islam:


    ?Islam är en frivillig relation mellan en individ och hans Skapare. Även om muslimer, kristna, judar och en del andra tror på samma Gud, skiljer sig deras Gudsbegrepp markant. Den framträdande skillnaden gentemot andra religioner är att islam vägrar att acceptera någon som helst form av skapelse som en gudom värd att dyrkas. Islam betonar dyrkan uteslutande av den Ende som skapat himlarna och jorden, och som hela skapelsen slutligen ska återvända till. Den muslimska tron började inte med Muhammads profetskap, och den uppfanns inte heller av honom. Det är i grunden samma budskap som finns i tidigare gudomliga skrifter och som har lärts ut av alla Guds profeter. Men eftersom de tidigare skrifter, som lärde ut den rena och korrekta tron på Gud, delvis har gått förlorade och blivit förändrade genom översättningar och mänsklig inblandning, inbjuder islam människor att återvända till det sanna Gudsbegreppet och till att dyrka och lyda Honom ensam.?


     


    Känner mig inte mycket klokare efter detta? Men det får duga så länge. Vad kan jag plocka ut här som gör det hela hyfsat begripligt? ?Islam är en frivillig relation mellan en individ och hans Skapare?. Det handlar alltså om en relation som bygger på frivillighet, typ som min relation mellan mig och min sambo, även om hon i och för sig inte är min skapare... Relationen till mina föräldrar kanske passar bättre i sammanhanget, det är ju trots allt dom som skapat just mig (även om jag förstår att detta inte är den ?skapare? som koranen avser)? Okej, bättre? En frivillig relation till mina föräldrar. Jag uppmanas också att dyrka och lyda min skapare. Om vi fortsätter med liknelsen med mina föräldrar? Förstå mig rätt, jag älskar mina föräldrar, jag är tacksam för allt dom gett mig, men att dyrka, att ?tillbe? eller ?avguda? ringar illa. Jag tror inte heller att mina föräldrar önskar detta av mig.En av föräldraskapets främsta uppgifter är ju dessutom att, genom kärlek och god fostran göra mig till en självständig individ som tar egna beslut och tar eget ansvar för mina handlingar.


    Termen ?islam? härstammar vidare från arabiskans ?slm? som betyder ?fred?, och ?frid? eller ?underkastelse? och ?lydnad?.


     


    Okej, vad har jag nu so far...? Islam är en frivillig relation mellan mig och min skapare, en skapare jag uppmanas att dyrka och tillbe.


     


    Men hur står det egentligen till med frivilligheten? En läsning av koranen ger en motstridig bild av detta.


     


    ?Det är de som följer Guds vägledning - dem skall det gå väl i händer. MEN FÖR dem som framhärdar i att förneka sanningen är det likgiltigt om du varnar dem eller inte - de vill inte tro. Gud har förseglat deras hjärtan och deras öron och täckt över deras ögon; ett strängt straff väntar dem.?. Ur koranen. Hämtat från www.koranensbudskap.se. (Med reservation för fel översättning)


     


    Det här låter ju inte direkt som frivillighet, eller? Frivillighet kan enligt www.synonymer.se jämställas med ?självmant?, ?tvångsfri?, ?självvald?, ?av fri vilja?. Hur ?frivillig? kan denna tro vara om jag samtidigt varnas att ett ?strängt straff? väntar mig om jag inte tror? Det skulle kunna jämföras med att jag som förälder skulle stå med skärpet i handen och ge mitt barn med följande uppmaning: ?Det är upp till dig att tro på tomten om du vill, men ett strängt straff väntar dig om du inte tror på honom?. Sen kan man ju också ifrågasätta hur det står till med denna ?frivillighet? vad gäller de miljontals barn som växer upp med föräldrar som är praktiserande muslimer, finns här verkligen en ?frivillighet?? I teorin handlar det naturligtvis om ett eget val, men hur denna frivillighet ter sig i praktiken kanskegår att ifrågasätta? Dessutom känns det ofrånkomligt att påpeka den, för mig, uppenbara motsägelsen i texten här ovan. Om nu gud har ?förseglat? mitt hjärta, mina öron och mina ögon, vars innebörd borde(?)vara att jag är oförmögen att ta till mig gud och all hans visdom, hur kan han då straffa mig för att jag inte gör just detta? Detta är naturligtvis inget som är unikt för islam, alla, eller åtminstone dom andra två stora religionerna (kristendomen & judendomen) har ju även dom liknande budskap.


     


    Nu har jag svävat ut en del, tillbaka till NE`s definition av islamofobi, nästa ord som behöver definieras är ?muslim?. Vad är egentligen en ?muslim?? Även här finns säkert ett näst intill oändligt antal definitioner, men jag måste för sakens skull försöka mig på en definition...


    ?Ordet muslim betyder ?den som underkastar sig?. En muslim är alltså en person som underkastar sig och lyder Allahs vilja.? (www.so-rummet.se) Synonymer till ?underkasta? är enligt www.synonymer.se, ?kapitulera? eller ?lyda?.


     


    Vad avses då med ?handlingar?, återigen enligt www.synonymer.se så kan det innebära ?gärning?, ?verk?, ?dåd? eller ?aktion?. Innebörden av ?Angripa? kan sägas vara ?anfalla?, ?ge sig på?, ?starkt kritisera? eller ?kritisera?. Jag fortsätter med ?exkludera? vars synonymer är ?utesluta?, ?ta bort?, ?utelämna?. ?Diskriminering? är lätt att sätta fingret på, detta är nämligen lagstadgat. Det första som känns aktuellt att ta upp i sammanhanget är att diskriminering enligt lag endast skyddar individen. Däremot gäller inte diskrimineringslagstiftningen privatpersoner emellan. En förenklad definition av diskriminering är enligt diskrimineringsombudsmannen:


     


    ?...att någon missgynnas eller kränks. Missgynnandet eller kränkningen ska också ha samband med någon av de sju diskrimineringsgrunderna, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder...?.


    Exempel som ges på diskriminering på diskrimineringsombudsmannens hemsida är:


    - En chef gör ovälkomna sexuella närmanden.


    - En lärare hånar en elev för att hon bär huvudduk.


    - En handläggare på arbetsförmedlingen hånar en person för att hen är bisexuell.



    Det var det, nu återgår vi till definitionen av islamofobi, men först, var kommer begreppet ?islamofobi? egentligen från? Enligt ?forum för levande historia?, vilket är en myndighet under kulturdepartementet så har termen ?islamofobi? endast används ett tiotal år, en mer ingående förklaring av termens ursprung har jag inte hittat, men mina eftersökningar på just detta område har å andra sidan inte varit allt för ansträngda.


    Aja, tillbaka till NE`s definition av ?islamofobi?...


    ?islamofobi? (av islam och fobi), socialt reproducerade fördomar om och aversioner mot islam och muslimer samt handlingar och bruk som angriper, exkluderar eller diskriminerar människor på grund av att de är eller antas vara muslimer och associeras till islam.?


    Så, för att inte ?praktisera? islamofobi bör jag alltså inte:


    1. Ha/sprida fördomar om islam eller muslimer.


    2. Känna avsmak eller avsky mot islam eller muslimer.


    3. Ge mig på, kritisera/starkt kritisera individer för att dom är/kan antas vara muslimer eller associeras till islam.


    4. Exkludera och/eller diskriminera individer för att dom är/antas vara, muslimer eller associeras till islam.


    Jag kan skriva under på punkt 1, delar i punkt 2, punkt 3 och punkt 4.


    Det som stökar till det lite är formuleringen ? aversioner mot islam?, ?aversioner?, alltså att känna ?motvilja?, ?avsmak?, ?avsky?. Denna del kan jag tyvärr inte riktigt förlika mig med.

  • Svar på tråden Islamofobi
  • Erikkkk
    Erikkkk skrev 2019-01-22 21:32:47 följande:

    Vad är egentligen islamofobi, hur tar det sig uttryck och vad innebär det? Detta inlägg är egentligen ett försök till att, för mig själv, besvara dessa frågor och förhoppningsvis sortera mina egna tankar i ämnet. Kan det tom. vara så att jag är islamofob, gör jag mig skyldig till islamofobi? Texten är för den som undrar skriven som en inre dialog med mig själv? Tankar av en vit, ?svensk?, snart medelålders man...


     


    Okej, vi börjar med själva definitionen av islamofobi, så här säger NE.se:


    ?islamofobi? (av islam och fobi), socialt reproducerade fördomar om och aversioner mot islam och muslimer samt handlingar och bruk som angriper, exkluderar eller diskriminerar människor på grund av att de är eller antas vara muslimer och associeras till islam.?


     


    Okej? Känns som att det finns lite i denna definition som kan vara värt att definiera? Vi börjar med ?socialt reproducerade?, vad betyder nu detta?? Inte lätt att fullt ut förstå vad NE menar med denna formulering, men om vi tar det ord för ord? En sökning på www.synonymer.se ger vid handen att ?social? föga förvånande kan beskrivas som ?gemensam?, eller ?kollektiv?, medan ?reproducera, enligt www.NE.se innebär ?på nytt frambringa?. Så att något är socialt reproducerat innebär alltså att det är något som gemensamt eller av ett kollektiv frambringas på nytt?. Okej det får duga så länge.


     


    Vad är då egentligen en ?fördom?? Enligt www.psykologiguiden.se kan en fördom definieras som ?...Åsikt, uppfattning eller inställning som inte är grundad på fakta utan bottnar i känslomässiga, ofta omedvetna reaktioner...?. Check på det, låter rimligt. ?Aversioner? då, vad betyder nu detta? Ytterligare en sökning på www.synonymer.seger ?avsmak?, ?avsky? och ?motvilja?? Det funkar det också.


     


    Nu kommer dock en svår en, ?islam?, vad är det, hur definieras ?islam?? Här finns säkert en uppsjö av definitioner, men jag måste ju börja någonstans? Efter en sökning på google landar jag på islamska förbundets hemsida www.stockholmsmoskè.se. Där finns en presentation av islam:


    ?Islam är en frivillig relation mellan en individ och hans Skapare. Även om muslimer, kristna, judar och en del andra tror på samma Gud, skiljer sig deras Gudsbegrepp markant. Den framträdande skillnaden gentemot andra religioner är att islam vägrar att acceptera någon som helst form av skapelse som en gudom värd att dyrkas. Islam betonar dyrkan uteslutande av den Ende som skapat himlarna och jorden, och som hela skapelsen slutligen ska återvända till. Den muslimska tron började inte med Muhammads profetskap, och den uppfanns inte heller av honom. Det är i grunden samma budskap som finns i tidigare gudomliga skrifter och som har lärts ut av alla Guds profeter. Men eftersom de tidigare skrifter, som lärde ut den rena och korrekta tron på Gud, delvis har gått förlorade och blivit förändrade genom översättningar och mänsklig inblandning, inbjuder islam människor att återvända till det sanna Gudsbegreppet och till att dyrka och lyda Honom ensam.?


     


    Känner mig inte mycket klokare efter detta? Men det får duga så länge. Vad kan jag plocka ut här som gör det hela hyfsat begripligt? ?Islam är en frivillig relation mellan en individ och hans Skapare?. Det handlar alltså om en relation som bygger på frivillighet, typ som min relation mellan mig och min sambo, även om hon i och för sig inte är min skapare... Relationen till mina föräldrar kanske passar bättre i sammanhanget, det är ju trots allt dom som skapat just mig (även om jag förstår att detta inte är den ?skapare? som koranen avser)? Okej, bättre? En frivillig relation till mina föräldrar. Jag uppmanas också att dyrka och lyda min skapare. Om vi fortsätter med liknelsen med mina föräldrar? Förstå mig rätt, jag älskar mina föräldrar, jag är tacksam för allt dom gett mig, men att dyrka, att ?tillbe? eller ?avguda? ringar illa. Jag tror inte heller att mina föräldrar önskar detta av mig.En av föräldraskapets främsta uppgifter är ju dessutom att, genom kärlek och god fostran göra mig till en självständig individ som tar egna beslut och tar eget ansvar för mina handlingar.


    Termen ?islam? härstammar vidare från arabiskans ?slm? som betyder ?fred?, och ?frid? eller ?underkastelse? och ?lydnad?.


     


    Okej, vad har jag nu so far...? Islam är en frivillig relation mellan mig och min skapare, en skapare jag uppmanas att dyrka och tillbe.


     


    Men hur står det egentligen till med frivilligheten? En läsning av koranen ger en motstridig bild av detta.


     


    ?Det är de som följer Guds vägledning - dem skall det gå väl i händer. MEN FÖR dem som framhärdar i att förneka sanningen är det likgiltigt om du varnar dem eller inte - de vill inte tro. Gud har förseglat deras hjärtan och deras öron och täckt över deras ögon; ett strängt straff väntar dem.?. Ur koranen. Hämtat från www.koranensbudskap.se. (Med reservation för fel översättning)


     


    Det här låter ju inte direkt som frivillighet, eller? Frivillighet kan enligt www.synonymer.se jämställas med ?självmant?, ?tvångsfri?, ?självvald?, ?av fri vilja?. Hur ?frivillig? kan denna tro vara om jag samtidigt varnas att ett ?strängt straff? väntar mig om jag inte tror? Det skulle kunna jämföras med att jag som förälder skulle stå med skärpet i handen och ge mitt barn med följande uppmaning: ?Det är upp till dig att tro på tomten om du så vill, men ett strängt straff väntar dig om du inte tror på honom?. Sen kan man ju också ifrågasätta hur det står till med denna ?frivillighet? vad gäller de miljontals barn som växer upp med föräldrar som är praktiserande muslimer, finns här verkligen en ?frivillighet?? I teorin handlar det naturligtvis om ett eget val, men hur denna frivillighet ter sig i praktiken kanskegår att ifrågasätta? Dessutom känns det ofrånkomligt att påpeka den, för mig, uppenbara motsägelsen i texten här ovan. Om nu gud har ?förseglat? mitt hjärta, mina öron och mina ögon, vars innebörd borde(?)vara att jag är oförmögen att ta till mig gud och all hans visdom, hur kan han då straffa mig för att jag inte gör just detta? Detta är naturligtvis inget som är unikt för islam, alla, eller åtminstone dom andra två stora religionerna (kristendomen & judendomen) har ju även dom liknande budskap.


     


    Nu har jag svävat ut en del, tillbaka till NE`s definition av islamofobi, nästa ord som behöver definieras är ?muslim?. Vad är egentligen en ?muslim?? Även här finns säkert ett näst intill oändligt antal definitioner, men jag måste för sakens skull försöka mig på en definition...


    ?Ordet muslim betyder ?den som underkastar sig?. En muslim är alltså en person som underkastar sig och lyder Allahs vilja.? (www.so-rummet.se) Synonymer till ?underkasta? är enligt www.synonymer.se, ?kapitulera? eller ?lyda?.


     


    Vad avses då med ?handlingar?, återigen enligt www.synonymer.se så kan det innebära ?gärning?, ?verk?, ?dåd? eller ?aktion?. Innebörden av ?Angripa? kan sägas vara ?anfalla?, ?ge sig på?, ?starkt kritisera? eller ?kritisera?. Jag fortsätter med ?exkludera? vars synonymer är ?utesluta?, ?ta bort?, ?utelämna?. ?Diskriminering? är lätt att sätta fingret på, detta är nämligen lagstadgat. Det första som känns aktuellt att ta upp i sammanhanget är att diskriminering enligt lag endast skyddar individen. Däremot gäller inte diskrimineringslagstiftningen privatpersoner emellan. En förenklad definition av diskriminering är enligt diskrimineringsombudsmannen:


     


    ?...att någon missgynnas eller kränks. Missgynnandet eller kränkningen ska också ha samband med någon av de sju diskrimineringsgrunderna, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder...?.


    Exempel som ges på diskriminering på diskrimineringsombudsmannens hemsida är:


    - En chef gör ovälkomna sexuella närmanden.


    - En lärare hånar en elev för att hon bär huvudduk.


    - En handläggare på arbetsförmedlingen hånar en person för att hen är bisexuell.


     


    Det var det, nu återgår vi till definitionen av islamofobi, men först, var kommer begreppet ?islamofobi? egentligen från? Enligt ?forum för levande historia?, vilket är en myndighet under kulturdepartementet så har termen ?islamofobi? endast används ett tiotal år, en mer ingående förklaring av termens ursprung har jag inte hittat, men mina eftersökningar på just detta område har å andra sidan inte varit allt för ansträngda.


    Aja, tillbaka till NE`s definition av ?islamofobi?...


    ?islamofobi? (av islam och fobi), socialt reproducerade fördomar om och aversioner mot islam och muslimer samt handlingar och bruk som angriper, exkluderar eller diskriminerar människor på grund av att de är eller antas vara muslimer och associeras till islam.?


    Så, för att inte ?praktisera? islamofobi bör jag alltså inte:


    1. Ha/sprida fördomar om islam eller muslimer.


    2. Känna avsmak eller avsky mot islam eller muslimer.


    3. Ge mig på, kritisera/starkt kritisera individer för att dom är/kan antas vara muslimer eller associeras till islam.


    4. Exkludera och/eller diskriminera individer för att dom är/antas vara, muslimer eller associeras till islam.


    Jag kan skriva under på punkt 1, delar i punkt 2, punkt 3 och punkt 4.


    Det som stökar till det lite är formuleringen ? aversioner mot islam?, ?aversioner?, alltså att känna ?motvilja?, ?avsmak?, ?avsky?. Denna del kan jag tyvärr inte riktigt förlika mig med.


    Om vi går tillbaka till definitionen av ?islam? enligt islamska förbundets som går att finna på deras hemsida www.stockholmsmoskè.se. så beskrivs här alltså en relation, en ?frivillig? relation mellan en skapare och en individ, en skapare som ska dyrkas, en skapare som inte ska/kan ifrågasättas, en skapare som dessutom varnar för att ett ?strängt straff? väntar den som inte tror på honom, som inte dyrkar honom? Som jag redan påpekat så går det enligt mig att ifrågasätta denna påstådda ?frivillighet?, för mig låter detta som förhållandet mellan slaven och dennes ägare, en relation som bygger på rädsla och förtryck, inte på ömsesidighet och jämlikhet. Att inte få känna avsmak för en sådan relation är för mig inte möjligt? Och det är där som jag tror att det så ofta går fel när jag samtalar, debatterar, diskuterar islam (eller andra religioner för den delen) med vänner och ovänner. Jag respekterar deras vilja och deras rätt att söka detta förhållande om dom så önskar, men dom måste lämna mig utanför det. Jag vill inte vara en träl, en slav, jag vill vara en fri och egen person, en person som gör sina egna val och ansvarar för mina gärningar. Jag kommer se varje försök att göra mig till en slav, varje försök att få mig, eller mina närmaste att ingå denna (påstådda frivilliga) relation till denne (påstådde) skapare som ett intrång i mitt liv, ett intrång jag inte önskar. Jag kommer vid varje givet tillfälle att påvisa detta, jag kommer kämpa för att dessa idéer inte ska få stå omotsagda.


    Så slutligen, svaret på frågorna som jag började detta inlägg med? Vad är egentligen islamofobi, hur tar det sig uttryck och vad innebär det? Är jag islamofob, gör jag mig skyldig till islamofobi?


    Svaret? ja, det är? 42.

  • Crash Man

    Jag startade själv en tråd om islamofobi för c:a tre månader sen.

    www.familjeliv.se/forum/thread/79152044-darfor-finns-inte-islamofobi

    Enligt mig håller inte begreppet islamofobi. Alla ideologier oavsett om de är politiska eller religiösa bör vara öppna för kritik. Problemet med begreppet "islamofob" är att legitim kritik mot islam ofta förbises som rasism, men alla som är någorlunda pålästa vet att islam är ingen trevlig religion. Ungefär 40% av jordens muslimer stödjer dödsstraff för homosexualitet och c:a 33% stöjer dödstraff för avhopp från islam.

    Detta enligt en undersökning av amerikanska pewresearch center.

    www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-beliefs-about-sharia/

    Islam är en motkultur som måste bekämpas. Tyvärr så verkar Sverigedemokraterna vara det enda parti som inser detta.t<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"><a href="t.co/f0bGLUcXJG">pic.twitter.com/f0bGLUcXJG</a></p>&mdash; Richard Dawkins (@RichardDawkins) <a href="twitter.com/RichardDawkins/status/848269293431214081%5Etfw">April 1, 2017</a></blockquote>
    <script async src="platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
    er.com/RichardDawkins/status/848269293431214081

    tps://twtwitter.com/RichardDawkins/status/848269293431214081itter.com/RichardDawkins/status/848269293431214081

  • Crash Man
    Crash Man skrev 2019-01-23 11:35:10 följande:

    Jag startade själv en tråd om islamofobi för c:a tre månader sen.

    www.familjeliv.se/forum/thread/79152044-darfor-finns-inte-islamofobi

    Enligt mig håller inte begreppet islamofobi. Alla ideologier oavsett om de är politiska eller religiösa bör vara öppna för kritik. Problemet med begreppet "islamofob" är att legitim kritik mot islam ofta förbises som rasism, men alla som är någorlunda pålästa vet att islam är ingen trevlig religion. Ungefär 40% av jordens muslimer stödjer dödsstraff för homosexualitet och c:a 33% stöjer dödstraff för avhopp från islam.

    Detta enligt en undersökning av amerikanska pewresearch center.

    www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-beliefs-about-sharia/

    Islam är en motkultur som måste bekämpas. Tyvärr så verkar Sverigedemokraterna vara det enda parti som inser detta.t<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"><a href="t.co/f0bGLUcXJG">pic.twitter.com/f0bGLUcXJG</a></p>&mdash; Richard Dawkins (@RichardDawkins) <a href="twitter.com/RichardDawkins/status/848269293431214081%5Etfw">April 1, 2017</a></blockquote>
    <script async src="platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
    er.com/RichardDawkins/status/848269293431214081
    tps://twtwitter.com/RichardDawkins/status/848269293431214081itter.com/RichardDawkins/status/848269293431214081


    Den inklippta tweeten blev visst en väldig röra.
  • Busarew
    Erikkkk skrev 2019-01-23 12:40:09 följande:

    Vet inte, vad är det?


    när man har fobi för kristendom och då är man rasist också
  • Erikkkk
    Busarew skrev 2019-01-23 12:55:52 följande:
    när man har fobi för kristendom och då är man rasist också
    Okej... Hur drar du den parallellen? 
  • Busarew
    Erikkkk skrev 2019-01-24 10:33:27 följande:

    Okej... Hur drar du den parallellen? 


    på samma sätt som man drar islamofobi. Man har fobi för en religion
  • Erikkkk
    Busarew skrev 2019-01-24 10:35:23 följande:
    på samma sätt som man drar islamofobi. Man har fobi för en religion
    Har en känsla av att det är lönlöst men jag ger dig en chans till... Om du har lust, och kapacitet att formulera dina tankar på ett mer utförligt sätt så... Nej, förresten, glöm det. 
  • Krackelibrankel

    Islamofobi är ett uttryck som myntats av islamister i syfte att göra det svårare att kritisera Islams landvinningar i Europa.

    Har du problem med att Muslimer infiltrerar politiken eller kräver underkastelse och överhöghet över vissa geografiska områden är du islamofob. Är du emot böneutrop är du islamofob. Påtalar du brott som begåtts av muslimer är du islamofob osv.

  • Erikkkk
    Krackelibrankel skrev 2019-04-01 00:06:59 följande:

    Islamofobi är ett uttryck som myntats av islamister i syfte att göra det svårare att kritisera Islams landvinningar i Europa.

    Har du problem med att Muslimer infiltrerar politiken eller kräver underkastelse och överhöghet över vissa geografiska områden är du islamofob. Är du emot böneutrop är du islamofob. Påtalar du brott som begåtts av muslimer är du islamofob osv.


    Fast... Nu gör du en liten tankevurpa anser jag. Du blandar ihop "islamism med muslimer? 
  • Decx
    Erikkkk skrev 2019-04-13 11:36:32 följande:

    Fast... Nu gör du en liten tankevurpa anser jag. Du blandar ihop "islamism med muslimer? 


    Islamister är muslimer, att dom följer det våldsamma i koranen tar inte bort den sanningen.

    "Och din Herre lät änglarna framföra [detta budskap till de troende]: 'Se, Jag är med er' [och befallde dem att] inge de troende mod och tillförsikt [och låta dem veta:] 'Jag skall injaga skräck i förnekarnas hjärtan. - [Troende!] Låt nu [svärden] vina över [deras] huvuden och händer!'" (8:12)

    "Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten." (9:29)

    Är alla muslimer våldsamma? Nej, självklart inte, finns rätt många grupperingar med sina egna tolkningar.
  • Erikkkk
    Decx skrev 2019-04-13 14:02:47 följande:
    Islamister är muslimer, att dom följer det våldsamma i koranen tar inte bort den sanningen.

    "Och din Herre lät änglarna framföra [detta budskap till de troende]: 'Se, Jag är med er' [och befallde dem att] inge de troende mod och tillförsikt [och låta dem veta:] 'Jag skall injaga skräck i förnekarnas hjärtan. - [Troende!] Låt nu [svärden] vina över [deras] huvuden och händer!'" (8:12)

    "Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten." (9:29)

    Är alla muslimer våldsamma? Nej, självklart inte, finns rätt många grupperingar med sina egna tolkningar.
    Alla islamister är muslimer = Ja
    Alla muslimer är islamister = Nej

    Det var det enda jag menade. 
  • Crash Man

    Jag hittade den här videon på youtube.

    Det är en muslim som ger råd hur man misshandlar sin fru på rätt sätt. Tyvärr så  verkar vänsterfeminister inte tycka att detta är anmärkningsvärt.

    För mig är det helt omöjligt att inte kritisera islam, då islam kanske är det allra största problemet världen står inför.



  • Misen1
    Crash Man skrev 2019-04-14 22:17:23 följande:

    Jag hittade den här videon på youtube.

    Det är en muslim som ger råd hur man misshandlar sin fru på rätt sätt. Tyvärr så  verkar vänsterfeminister inte tycka att detta är anmärkningsvärt.

    För mig är det helt omöjligt att inte kritisera islam, då islam kanske är det allra största problemet världen står inför.


    Nämen vaddå, detta handlade ju om milda slag, det räknas väl inte? En kvinna gillar att tuktas lite. Om du är emot detta, är du rasse!
Svar på tråden Islamofobi