• Äldre 26 Jan 01:44
    136 visningar
    2 svar
    2
    136

    Mp-allergi: Grov förstoppningshistorik, röntga eller inte?

    Hej!


    Jag har en dotter på 3 månader. Hon har haft förstoppningsproblematik sedan hon var 3-4 dagar gammal. Vi har som många andra inte blivit hörda av vården ända tills man slutligen upptäckte en sådan extrem förstoppnings så att specialister från olika delar av Sverige fick samarbeta kring ärendet. Vi blev då boende på barnkliniken i ca. 2 månader. Man lyckades utesluta Hirschsprungsdiagnos, vilket man först misstänkte att det kunde vara.

    Nu till min fråga. Efter en lång resa tror man nu att förstoppningen beror på hennes mp-allergi. Vi testade olika och landade slutligen i Neocate. Till den ersättningen önskade de att vi slutade med all form av laxerande och lät henne sköta det själv. Hon började med att bajsa mycket mindre mängd än normalt, grönt och slemmigt. Men läkarna och dietisten menade på att somliga barn kunde bli så på Neocate. För 3 veckor sedan började hon bli kinkig om nätterna och vi kände inte igen henne. För 1 vecka sedan började hon kräkas en hel del och fick dålig aptit. Hon fick i samband med dessa symtom även sin tre månaders vaccin (så vi vet inte vad som är vad). I förrigår började hon skrika hysteriskt hela natten och dagen därpå. Så vi beslöt oss för att bedöma det som en förstoppning.


    Eftersom dottern har en sådan hemsk förstoppningshistorik, har hon redan röntgats ett flertal ggr, 3-4 ggr. Vi lades nu in på barnkliniken på nytt och hon behandlas ganska så aggressivt, 2 klyx/dag och hög dos Importal. Hon reagerar såklart mycket på detta och jag önskar inte att fortsätta behandla henne med dessa preparat om hon inte är förstoppad. Så nu till min fråga. Hade ni röntgat eller fortsatts behandlat en eventuellt icke existerande förstoppning såhär aggressivt? 

  • Svar på tråden Mp-allergi: Grov förstoppningshistorik, röntga eller inte?
  • Äldre 26 Jan 07:54
    #1

    Jag hade gjort det läkarna rekommenderat.

  • Äldre 26 Jan 08:44
    #2

    Hej! En man som jag känner har en 4 månaders gammalt bebis. Barnet var också extremt förstoppat att de besökte sjukhuset flera gånger i månaden för att få ut avföringen.

    Föräldrarna är utlandsfödda så de provade kamelmjölk och det hjälpte. Nu ger de barnet kamelmjölk och har inte blivit förstoppat sedan dess.

Svar på tråden Mp-allergi: Grov förstoppningshistorik, röntga eller inte?