• Anonym (Mee)
    Äldre 26 Jan 19:07
    6529 visningar
    32 svar
    32
    6529

    Första gången familjehem åt spädbarn

    Hej

    Undra vilken ersättning man får och när och hur det brukar betalas ut, har inte fått några siffror från socialtjänsten och verkar som första månadens betalning uteblir, är tjänstledig från jobbet och får knappt en halv lön därifrån, möte ju liksom betala räkningarna och så plus det extra kostnaderna med en bebis, vill inte tjata och verka girig när jag ringer socialtjänsten heller, för det viktigaste är att barnen mår bra, hitta det här på nätet

    Lönebortfallsersättning (LBE)

    Om man behöver avstå från sitt arbete under inskolningstiden och eventuellt under en längre tid (som bestäms innan placeringen) kan man få ersättning för lönebortfall. Ersättningen för lönebortfall ska motsvara den lön som man avstår från samt semesterersättning. I de fall man får lönebortfallsersättning, utgår även arvode och omkostnadsersättning.

    Vad menas utgår ersättningen så jag få lönebidraget bara? Hur mycket är löne bidraget?

  • Svar på tråden Första gången familjehem åt spädbarn
  • Anonym (Mee) Trådstartaren
    Äldre 26 Jan 20:34
    #20

    Handlat givetvis inte om pengarna och ja jag har egna barn, och med tanke på mina barn och detta barn är det ju nödvändigt att jag ska få någon månadsinkomst nu när jag inte kan jobba, är inte ute efter någon vinst av något slag utan vill gärna veta vad som är normalt att få så jag vet, trodde alla ville ha lite koll på sin inkomst så man vet den räcker till?!

    Vad bra ni som svarat att jag kommer få båda blev förvirrad av ordet utgår uppfattar det som att det inte betalas ut,

    Men någon annan som är familjehem borde veta hur länge det tar innan man får första utbetalningen? Kan det bli så dom hoppar över denna månad så jag förväntas klara mig på min mindre än halva lön?

Svar på tråden Första gången familjehem åt spädbarn