• Anonym (donat­or)
    Äldre 28 Jan 11:49
    280 visningar
    36 svar
    36
    280

    Kan du tänka dig donera ?

    Anonym (Osäker) skrev 2019-01-27 15:08:32 följande:

    Kan du tänka dig att bli donator eller du kanske redan är?

    Om inte du vill vad är orsaken?

    Jag är inte donator, jag vågar inte heller bli. Jag är rädd för att dö, så att skriva in mig känns otäckt.

    Och den dagen jag är redo för att anmäla mig till att donera så kan jag tänka mig att donera allt förutom min hud och ?ögon?. Jag vill inte heller att mina delar går till forskningen.

    Vi vet inte hur det blir efter döden. På något sätt så tänker jag att man kanske är medveten om vad som händer ens kropp på något sätt. Som att man finns kvar...

    Men samtidigt så vill jag donera Den del jag klarar att leva utan för att rädda någon annan.


    Jag vill donera allt och både till forskning och sjukvård, det beslutet tog jag för många år sedan.

    Jag jobbar i vården och ser en del personer som väntar på organ så för mig är det en självklarhet. Jag är inte heller rädd för döden eller tror att jag kommer att behöva nån del av kroppen efter min död. 
  • Anonym (donat­or)
    Äldre 31 Jan 14:53
    #28
    DeathByPickles skrev 2019-01-30 19:37:45 följande:
    Det tycker inte jag. Ingen blir väl lyckligare för att någon annan dör när de hade kunnat leva, tänker jag. Snacka om att vara småsint. 
    "Nähä, du hade inte velat hjälpa mig om jag behövde en lever, då ska du minsann inte ha min, så ligg där och bli lika död som mig. HA!" O_o
    Den som är död bryr sig väl inte. Men organen kan fördelas så att de som är villiga att donera också får vara mottagare och de som inte vill donera heller inte är mottagare. Varför inte?

    Jag tycker också donation ska vara självklart och att man ska behöva säga aktivt nej med motivation för att inte donera. Och då även frånskriva sig att vara mottagare för organ. Om man inte kan/får donera av olika skäl så ska man får vara mottagare. 
Svar på tråden Kan du tänka dig donera ?