Mina bakade bröd blir alltid så hårda - Vad gör jag för fel egentligen?
Hej!
Jag börjar bli less, jag förstår inte heller vad jag gör för fel. Jag smular ner en halv jäs, häller i fingervarmt vatten, kan inte riktigt svara exakt hur mycket DL. Men det blir tillräckligt med vatten för att kunna röra om jästen. Så inte så mycket. Bara så att jästen får vatten i sig. Rör om. Och sedan häller jag i mjöl. Jag knådar och häller lite mer mjöl. Låter en handduk vara på som en lock i tjugo minuter. Sedan lägger jag de i en plåt, gör de runda och så och sedan lägger jag över handduken igen. Låta det stå i tjugo minuter innan jag lägger det i ugnen.
Det står att det skall vara på 175 grader. Men jag har sänkt temperaturen till 150. Fortfarande blir de så hårda och tråkiga. De är buckliga och fortfarande lite vit på sig. Oavsett om jag har det på 175 eller inte. De blir alltid hårda.
Jag har de i ugnen i 30 minuter.
Vad gör jag för fel?
Vad kan jag göra?
Tack på förhand!