• Anonym (Mamma­)
    Äldre 28 Jan 19:57
    7451 visningar
    109 svar
    -2
    109
    7451

    Trött på familjeliv / ska det vara så här

    Jag har precis sutit och snackat lite med min sambo. Vi är båda två så trötta på vårt såkallade liv.

    Hjälp mig att kurla ut vad gör vi för fel, för det här är inte klokt.

    Jag ville ha många barn. Nu har vi 3 och jag känner mig böjd med det. Men ska det vara då här? Vi är så trötta på varandra och vi är så trötta på barnen med. Vi orkar inte. Varje dag samma visa gång efter gång efter gång. Sambon jobbar till 4, jag är mammaledig (2 av barnen går på förskola 15tim/vecka). Han kommer hem vid 16:30. Vi lagar middag, pratar en stund, eventuellt läser någon bok för barnen eller tittar på barnfilm. Äter middag , hjälper barnen klä sig om till pyjamas, tandborstning och läggdags, en till saga o sov gott. Sedan diskar vi. Och tittar på någon film/serie. Läggdags. Och börja om från början.

    Har inget att se fram emot , inget att längta efter. Dagarna bara går en efter en efter en. På helgen är det ungefär samma. Eventuellt åker vi till Leos lekland eller simhall. Men det är väl det samma ändå.

    Är det så här det ska vara? Är det här livet handlar om?

  • Svar på tråden Trött på familjeliv / ska det vara så här
  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 11:25
    #41

    [quote=79402646][quote-nick]Anonym (Jahaja) skrev 2019-01-29 10:18:55 följande

    Ok. Ja det låter ungefär som vår sits bara det att jag inte har ett fysiskt krävande jobb. Min fru har i och för sig ett jobb att återvända till men hon vantrivs på det. Jag trivs på mitt jobb och tjänar mer än dubbelt så mycket som min fru så det är inte så konstigt att det blivit som det blivit. Och nu vill hon plötsligt skiljas. Hon säger att hon inte känner något för mig alls och att hon aldrig någonsin mer vill ha sex med mig osv. Sen är jag tydligen en man-bäbis också. Det är massa fel på mig helt enkelt. Hon är jäkligt missnöjd med allting. Känner mig ledsen och besviken. Jag är väl inte perfekt (inte hon heller) men har kämpat på så gott jag kunnat dessa år med våra barn. Jag oroar mig för vad som ska hända om hon fullföljer detta. Var ska barnen bo osv? Och självklart någonstans kommer jag till en punkt där jag inte kommer vilja ta tillbaka henne om hon skulle ångra sig.[/quote]

    Det är lätt att känna att det finns inga känslor kvar, där hamnar man lätt, men jag är övertygad att det handlar inte alls om det . Så känner jag med ofta. Men det bara för att man är så less. Tyvärr har jag inget en lösning för då skulle jag inte startat den här tråden. Men någon som hon kan lyssna på borde prata med henne o förklara att det handlar inte om brist mellan er, det är en period som hör till småbarnsåren och går över. Någon borde fråga henne om hur vill hon ha sitt liv? Vill hon skiljas nu, träffa med en ny kille, skaffa nya barn, lägga familj+bonusfamilj pusslet, för att sen hamna där var hon är nu igen ? Men du är inte den rätta personen att prata med henne- hon skulle tro att du vill bara övertyga henne att stanna.

  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 11:29
    #42
    Anonym (Giig) skrev 2019-01-29 10:38:46 följande:

    Vill du ha en klapp på axeln? Varade din marktjänst ett halvår eller 5 år? De flesta andra tycker det är skönare med jobb än att hänga med småttingar var man inte ens kan gå på toa ifred och den enda vettiga konversationen man får är om spiderman slåss mot hulken ibland.


    Tack ! Det värmer att det finns någon som förstår.

    Jag var och jobbade någon månad mellan barnen. Det var så lyxigt ! Gå på toa. Äta god middag i lugn o ro..

    men jaja man längtar alltid efter det som inte finns - så konstiga vi människor är ..
  • Anonym (Abc)
    Äldre 29 Jan 11:30
    #43

    Det tar tid att "ha kul" igen efter men fått barn, framförallt om man inte redan har gemensamma intressen som passar bra att ta med barnen på (som tex skogsutflykter, pimpla på sjön och liknande). Runt 2 år tycker jag det tagit att hitta tillbaka till varandra och när yngsta barnet blivit runt 6 år gammal har vi plötsligt fått en helt annan frihet att hitta på saker tillsammans som en hel familj.

    En stor del av glädjen vi känner nu tillsammans i familjen kommer nog också från att vi varit tidiga med att barnen ska lära sig simma, åka skidor, åka skridskor mm så att vi kan åka på strandsemester och vakta barnen från strandbaren när de badar, de kan åka skidor i alla backar, de kan åka långfärdsskridskor och liknande. Så vi kan ha roligt som familj.

  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 11:34
    #44
    Anonym (Tankar) skrev 2019-01-29 11:11:50 följande:

    Sorgligt det låter! Tänker att du kanske hamnat i en depression? 

    Som jag uppfattat är du hemma på dagarna fortfarande, iallafall vissa dagar. Varför inte börja i det lilla med att göra roliga saker med barnen på vardagar när det är ljus. Tänker enkla saker som att leka i snön, gå till lekparken, åka pulka.

    Ta med en termos med varmsaft och fika och gör en mysig stund, när du hämtat på förskolan. Eller öppna förskolan eller bibblans sagostund när de större är på förskolan, där du kan träffa andra mammor. Långa vagnpromenader är bra för måendet.

    Vad tycker du och din man om att göra tillsammans när barnen somnat? Spela, se film, äta gått, dela en flaska vin?  


    Jag försöker hitta på något kul jämt. Något som är kul för barnen. Men dessa stunder upplever jag tyvärr som en uppgift, som något jag gör för barnens skull. Kan inte slappna av eller njuta av det.

    När barnen somnat brukar vi titta på film men egentligen tycker jag att det är lite tråkig att göra det varje kväll.
  • Jonnyn­ilsson
    Äldre 29 Jan 11:35
    #45

    Som man bäddar får man ligga. Vi har gått igenom hela småbarnsstadiet med allt vad det innebär och vår ungar är nu unga vuxna som klarar sig på egen hand.

    Visst var det stundtals kämpigt värre men det var ju faktiskt ett val vi gjorde. Och nu har vi all tid i världen att roa oss på egen hand. Så kämpa på, det blir bättre även om det tar en sisådär 18 år eller så :)

  • Anonym (Mamma­) Trådstartaren
    Äldre 29 Jan 11:42
    #46
    Anonym (Abc) skrev 2019-01-29 11:30:58 följande:

    Det tar tid att "ha kul" igen efter men fått barn, framförallt om man inte redan har gemensamma intressen som passar bra att ta med barnen på (som tex skogsutflykter, pimpla på sjön och liknande). Runt 2 år tycker jag det tagit att hitta tillbaka till varandra och när yngsta barnet blivit runt 6 år gammal har vi plötsligt fått en helt annan frihet att hitta på saker tillsammans som en hel familj.

    En stor del av glädjen vi känner nu tillsammans i familjen kommer nog också från att vi varit tidiga med att barnen ska lära sig simma, åka skidor, åka skridskor mm så att vi kan åka på strandsemester och vakta barnen från strandbaren när de badar, de kan åka skidor i alla backar, de kan åka långfärdsskridskor och liknande. Så vi kan ha roligt som familj.


    Det är det som jag menade när jag startade tråden kunde bara inte uttrycka mig själv rätt. Hur gör man för att "ha kul" som familj? vi ville ha många barn, nu har vi det men vi har det tråkigt och vi har tröttnat mentalt på vardagar och vi började tröttna på varandra. Jag längtar inte efter egentid. Jag längtar inte efter vuxen tid.

    Jag vill hitta sättet att vi ska ha det kul som familj
  • Anonym (intre­ssen)
    Äldre 29 Jan 11:47
    #47
    Anonym (Mamma) skrev 2019-01-28 21:54:20 följande:
    Jag tror att där är boven i dramat: att vi har inte något kul tillsammans.

    Men hur gör man? Var börjar man?

    För egentligen längtar jag inte efter egen tid (när min man tar barnen till Leo och jag har en hel dag på mig själv , kan jag ändå inte hitta på något roligt) och jag längtar inte efter "bara vi två" tid heller. Jag har ju längtat efter familj. Men precis som du säger vi har fet inte kul tillsammans. Hur kan jag ändra på den?
    Låter som ni inte har nåt kul tillsammans då som många påpekat ni saknar intressen. Både jag och min sambo har intressen och vi inkluderar barnen jätte mycket så vi gör mycket. 
    Vi älskar trägård båda två och odlar med barnen. Vi tycker om att måla med akvarell även där inkluderar vi barnen. Tror nyckeln för er är att hitta intressen.
  • Anonym (OoOO)
    Äldre 29 Jan 11:59
    #48
    Anonym (Giig) skrev 2019-01-29 10:23:41 följande:
    Oh wow, du låter inte alls bitter, egoistisk och dömmande <3 Hoppas du lever ensam resten av livet, för vad man än väljer att skaffa för förhållande, pojkvän, flickvän, man, fru, barn, kompisar, husdjur osv så kommer man någongång känna att man är trött och att livet är ett helvete.

    få se vad du tycker om ditt barnlösa liv om 20 är när det är för sent. Hoppas du inte gnäller då.
    På vilket sätt låter jag bitter? Jag är bara less på allas gnäll. 

    Är anledningen till att folk skaffar barn, att de inte vill vara ensamma så är de ju än mer fel ute. Tycker inte att det låter som om Ts har ett speciellt rikt liv nu, och mindre ensam lär hon ju inte bli med åren. 

    Ja jag kan tycka att jag har för mycket, jag har valt en karriär med mycket jobb, plus att jag har hund och vänner som drar i mig. Men det är mitt val men det är inget jag sitter och beklagar mig över. Jag har drömt om det här och jobbat svinhårt för att komma dit jag är idag. Allt har vart noga planerat. Ts hade drömt om massa ungar och nu sitter hon där med hundra ungar och ett värdelöst liv. 

    Som sagt som man bäddar får man ligga. 
  • Anonym (Värmd­ö)
    Äldre 29 Jan 12:04
    #49
    +1

    Skyll dig själv när du skaffar massa ungar. 
    Jag valde att h en som jag kan koncentrera mig på och njuta av att lär och utforska världen med. Vi har roligt alla dagar.

  • Anonym (Smaba­rnstid­en ar overga­ende)
    Äldre 29 Jan 12:26
    #50
    Anonym (Mamma) skrev 2019-01-29 11:42:15 följande:
    Jag vill hitta sättet att vi ska ha det kul som familj
    Nar barnen ar sa pass sma som dina ar det svart att hitta pa aktiviteter som ar kul aven for vuxna. 
    Att ga till stranden eller simhall ar jobbigt med smabarn da man behover halla standig koll, men en annan sak om alla barn ar storre och simkunniga.
    Att vandra i skogen kan vara kul med storre barn, men knappast med smabarn som inte kan ga langa strackor sjalv, blojbyten och absolut inte med barnvagn i terrangen.
    Bowla, rida, minigolf - aterigen jobbigt med smabarn men kan vara kul nar barnen blir storre.

    TS - smabarnstiden ar overgaende och den bestar mest av markservice och att tillgodose barnens behov (blojbyten, mat & sovtider, utvecklande lek osv.). Nar barnen blir storre blir det lattare att gora roliga saker som familj - fiska, rida, ga pa tivoli, fjallvandra, julpynta, spela spel, idrotta, pyssla eller vad det nu ar ni vill gora.

    Som nagon annan tipsade om, ha en viss tid i veckan som ni som foraldrar umgas efter att barnen lagt sig, sa att ni inte tappar bort varandra precis innan smabarnstiden ar over.
Svar på tråden Trött på familjeliv / ska det vara så här