• Äldre 29 Jan 11:07
    5638 visningar
    106 svar
    106
    5638

    Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?

    Hej,

    Jag är lite nyfiken och undrar om det finns flera föräldrar som har valt samma väg som oss. Att välja bort förskolan och vara hemma med barnen? Vi har inte träffat någon annan i vår omkrets som har gjort samma val och är lite nyfiken på om många fler gör som vi gör.

    Vi skulle kanske kunna dela erfarenheter?

    Min sambo, pappa till våra barn jobbar och jag är hemma med barnen. Ibland får vi vända på kronan för att få det till att gå ihop men för det mesta går det bra. Vi är ute nästan varje dag och är väldigt aktiva med våra barn. Vi går till badhuset, dom olika lekparkerna, går på dans och gymnastik för barn. Det kan vara väldigt tufft att ha barnen hemma istället för att lämna på förskolan, det krävs så mycket mer av en själv. Några hemmaföräldrar som känner igen sig?

  • Svar på tråden Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?
  • Anonym (Fatti­g idag)
    Äldre 29 Jan 11:38
    #1

    Jag var hemma med våra barn till dess yngsta började mellanstadiet. Det var underbart, jag bakade allt bröd, vi hade stort grönsaksland, min man var jägare så vi fick billigt kött, vi hade höns så vi hade egna ägg. Något större problem med ekonomin var det aldrig. Barnen var med i allt arbete hemma.

    När vi hade levt ihop i 20 år träffade han en annan. Jag fick flytta och min man löste ut mig från gården. Det blev inte så mycket pengar men jag kunde köpa en tvåa i närheten. Yngsta ville bo kvar på gården de äldsta var på väg att flytta hemifrån. Har sedan dess försörjt mig på städjobb och timmar inom hemtjänsten. Jag ångrar inte en minut att jag var hemma de åren men jag borde ha sett till att det sparades till min pension.

  • Anonym (Jjj)
    Äldre 29 Jan 11:44
    #2

    Hur gör du för att inte bli deprimerad?

  • Jagjag­hej
    Äldre 29 Jan 11:45
    #3

    önskar att jag kunnat välja bort förskolan. Är tyvärr för fattig för det.

  • Äldre 29 Jan 13:26
    #4

    Det är både glädjande och sorgligt att läsa. Jag förstår verkligen din känsla med att du inte ångrar en dag att du var hemma med dom. Hade vi vetat mer för 20 år sedan så hade din före detta sambo kunnat dela av sina pensionspengar till dig så hade det blivit mer rättvist mellan er, för det är ju verkligen mer än ett 100 procentigt jobb att vara hemma med barnen och se till att allting fungerar. Hoppas det kommer gå bra för dig ekonomiskt och att du hittar kärleken igen.

  • Äldre 29 Jan 13:32
    #5

    Är frågan angående depression till mig?

    I så fall kan jag säga att oavsett hur tufft det är att vara hemma med barnen så finns det inget annat som slår detta, att jag/vi får uppfostra barnen hela tiden och vara med dom hela tiden och se deras framsteg, att veta att dom är trygga med mig/oss får mig faktiskt till att känna en enorm lycka och glädje.

  • Äldre 29 Jan 13:35
    #6

    Till jagjaghej

    Jag önskar att alla människor kunde få lov att få göra det valet, att stanna hemma med sina barn, dom första åren i barnets liv då barnet verkligen behöver den kärleken och närheten som jag inte tror är fullt möjligt att få i förskolan. Tyvärr handlar allt om pengar i dagens värld och vi får hoppas att i framtiden så skall en förälder få den möjligheten.

  • Anonym (X)
    Äldre 29 Jan 23:00
    #7
    +1

    Hur gör du med de äldre barnen så att de socialiseras innan förskolestart?

  • Äldre 29 Jan 23:08
    #8

    Vi har valt bort, men nu är min son bara 13 månader än så länge men vi har bestämt att vara hemma med honom till han är minst 3år, efter det är tanken att han ska gå kanske 15-20h per vecka. Det är dock är lite beroende på hur alternativen för gruppaktiviteter ser ut för lite större barn, det kan skjutas på om jag känner att det finns bra alternativ för honom att få det sociala i grupp på regelbunden basis vilket är ett behov jag tycker behöver tillgodoses efter 3års ålder men som sagt det är inte säkert att det blir just förskolan om jag finner bra alternativ Vi kommer få vända på slantarna lite men det tycker jag det är värt.


    Pojke 9-12-17
  • Jagjag­hej
    Äldre 30 Jan 00:55
    #9
    Lipgloss1 skrev 2019-01-29 13:35:10 följande:

    Till jagjaghej

    Jag önskar att alla människor kunde få lov att få göra det valet, att stanna hemma med sina barn, dom första åren i barnets liv då barnet verkligen behöver den kärleken och närheten som jag inte tror är fullt möjligt att få i förskolan. Tyvärr handlar allt om pengar i dagens värld och vi får hoppas att i framtiden så skall en förälder få den möjligheten.


    håller med dig fullt. Tyvärr kommer ingen kunna va hemma med sina barn istället för förskolan om man inte har en man som tjänar väldigt bra, men det hade blivit ramaskri från feministerna om man valt att vara hemma med sina barn
  • Äldre 30 Jan 05:07
    #10

    Jag bor i USA och här är det väldigt vanligt att en förälder är hemma, förskolan är inte subsidierad av skattemedel, så det kostar ca 11000 kr i månaden per barn (lönerna är iof också generellt högre, men ändå det blir snabbt mycket pengar om man har fler än ett barn). Här finns det väldigt mycket aktiviteter dagtid för barn, samhället är liksom lite mer anpassat åt hemmaföräldrar, t.ex barndans och dyligt finns dagtid på vardagar. Hur fungerar det för dig i Sverige där en väldigt stor del av barnfamiljerna arbetar? Känns som utbudet på aktiviteter är ganska litet?

Svar på tråden Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?