• Äldre 2 Feb 08:22
    17563 visningar
    548 svar
    548
    17563

    Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet

    Jsv17 skrev 2019-02-02 08:01:57 följande:

    Det är så drygt att bara gå och vänta och VILJA börja blöda.... Jag har siktet så inställt på nästa försök redan att jag bara vill få detta överstökat... och ändå vill jag att kroppen ska sköta det själv så försöker verkligen peppa kroppen att bara dra igång.

    Hoppas så att kroppen kommer i fas snabbt och att äl kommer igång. Beställt hem ett gäng graviditetstest och ältest, så jag kan testa och se att hcg går ur kroppen pch sen börja testa med älstickor för att hitta äl sen, som ni gör är jag redan 2-3 steg före händelse förloppet... haha


    Hej,

    Jag känner exakt igen mig i dina tankat, ligger npgra veckor fram i tiden då jag fick Cytotec för 3 veckor sen, råkade ut för lite komplikationer till missfallet men det verkar vara under kontroll. Vid återbesöket såg de 14 mm slemhinna kvar och sär står jag nu och stampar, inte negativa gravtestester och allt har alltså inte kommit ut. Så segt. Känns som att man är i ett hormonellt vakum då äl inte kommer komma igång så länge det finns rester kvar och hcg i systemet. Jag skulle höra av mig om gravtestet inte var negativt inomm 4 veckor från återbesöket, suck. Detta tar tid känns det som. Fick MA konstaterat 2 januari och det verkar ju som att det kan dröja en bra bit in på våren innan allt är igång. Vi får peppa varandra längs vägen.
  • Äldre 7 Feb 08:56
    #11

    Tror att jag precis haft en stergring på LH-testen, svagare streck än vad de brukar vara men ett tydligt mönster! Hoppas detta betyder att mensen kommer om 14 dagar så att resterna av missfallet kan blöda ut. Om det är så kan vi kanske lägga detta missfall bakom oss och börja försöka igen i mars!

  • Äldre 7 Feb 12:34
    #14
    Jsv17 skrev 2019-02-07 09:46:56 följande:

    Åh hoppas! Efter mitt ma innan sonen så fick jag äl 3v efter jag skrapades och mensen kom 12 dagar efter (min vanliga lutealfas) så skönt att börja försöka igen. Jag tänkte faktiskt börja direkt nu läkaren sa att det var ok om jag kände att jag var redo mentalt.

    Jag blöder fortfarande men det har iaf tilltagit och var rätt kraftigt Tisdag och Onsdag nu tycker jag det börjar avta lite så hoppas det värsta är klart och att de kan se på Måndag att allt är ute. Jag har inte fått hem mitt gravtest/ältest paket jag beställde ännu så kan inte testa och se hur gravtesten ser ut men förhoppning är att de iaf redan ska vara svagare


    Håller tummarna, du får uppdatera när du varit där! Vi hade också försökt första Äl om det inte vore för de rester av graviditeten som de såg på VUL, känns bäst att låta kroppen försöka blöda ut det men tror egentligen att jag hade kunnat köra på direkt rent medicinskt! Men mars är inte långt bort:)
  • Äldre 7 Feb 12:38
    #15
    nathalieejj skrev 2019-02-07 09:52:00 följande:

    Jag kan hoppa in här. Hade ett MA i november, detta blir vårt tredje försök nu och kanske sista på ett tag innan vi pausar och kör i juli igen. Ägglossningen ska väl ta rum runt söndag eller måndag. Påfrestande är det! 


    Välkommen! Då håller vi tummarna hårt för att det tar sig denna gång! Det är påfrestande med dessa långa väntetider, vi började föröska i september och är nu längre bort från en graviditet än när vi började, man börjar fattar att det kan ta år att få till ett barn.
  • Äldre 13 Feb 15:35
    #70
    Jsv17 skrev 2019-02-13 09:25:46 följande:

    Jahopp då går man mest och funderar på NÄR man bör börja testa för äl, nu är gravtesten helt blanka, möjligtvis kan man fantisera fram ett streck om man vinklar den i olika ljus men det tar jag som negativt. Idag exakt 2 veckor sedan MAt upptäcktes och ca 1,5v efter blödningen startade så är kroppen återställd (känns det som.) Jag trodde jag skulle vara arg på kroppen och känna mig sviken (det var jag efter mitt första MA) men konstigt nog nu känner jag mig sjukt stolt över min kropp, den vet när något är fel och stannar av graviditeteterna och när den ska ?göra sig av med det? så gör den det ordentligt och på en gång och rensar ur hcg fort som attans. Jag känner en stor tillit till kroppen, den kan det här och den kommer bära graviditeten hela vägen när den är rätt Så känner jag just nu iaf och tänker hålla fast den positiva känslan så länge som möjligt, vi ska fixa detta jag och kroppen <3


    Hej,

    Vad skönt atr allt hade kommit ut! Är väl bara att köpa ett lass med lh-stickor och börja testa, är ju lite mer detektivarbete än vid vanliga cyckler! Jag hade bara tur när jag hittade flrsta ägglossningen, fick lite misstänka flytningar som jag chansade på.

    Här har mensen kommit igång med dunder och brak väldigt kort inpå äl (lutealfas på bara 7 dagar brukar ha 12-14), så om någon vecka är det bara att hoppas att nästa äl dyker upp och då kör vi så det ryker. Kul att vi är fler i tråden som börjar närma oss att kunna börja försöka igen!
  • Äldre 13 Feb 21:11
    #72
    Jsv17 skrev 2019-02-13 19:27:16 följande:

    Ja jättekul, jag är supertaggad men ödmjuk inför att chansen inte är så stor att vi blir gravida direkt, men tänker absolut inte ge upp hoppet om det Jag köpte hem ett helt sång där paket met stavar från gravidkollen med både ältest och gravidtest (så att jag kunde testa så att hcg gått ut kroppen) så tänkte jag jag kör med de billiga stavarna tills jag ser en stegring då bekräftar jag ned digitala har 5st kvar sen i December då jag hittade äl rätt snabbt då

    Jag passade på att beställa hem 2st vanliga clearblu test och 2st digitala när jag ändå höll på hehe

    Har dock bestämt mig för att jag ska inte hålla på med massa testa tidigt utan ska testa först på äl+17 det var då jag fick ett riktigt starkt streck sist, vill inte hålla på att analysera streck och huruvida det är ett streck och om det ökar osv utan 2ggr räcker, ett äl +17 och sen ett mot slutet på v.6 (om jag tar mig så långt) då jag vill se att det digitala slår över till 3+ sedan

    Jag drar nog igång med ältestandet redan imorgon tror jag då man ju som du säger inte har en aning om hur kroppen kommer bete sig nu, så spännande


    Sounds like a plan! Jag känner också förväntan, vi blev gravida på första försöket med sonen och på tredje nu när det blev MA, jag hoppas att det ska ta sig relativt snabbt men finns inga garantier, är dessutom 37, blä.
  • Äldre 13 Feb 23:35
    #74
    Jsv17 skrev 2019-02-13 22:34:13 följande:

    Jag fyllde precis 36, men är inte så jättestressad över just det, klart missfallsrisken går ju upp lite men jag tror fortfarande det finns ett litet guldägg där inne för oss.

    Vi har blivit gravida på 1:a, 3:e, 3:e och 2:a försöket så har gått relativt snabbt ändå, så håller alla tummar och rår för oss alla


    Ni har ju superlätt att bli gravida! Det verkar finnas lite krut kvar hos oss också, trots åldern:) Vi håller tummarna för att det finns ett guldägg i oss alla som nu blir en livsduglig liten rackare som stannar kvar! Hejja hejja.
  • Äldre 20 Feb 19:33
    Februari16 skrev 2019-02-20 19:02:42 följande:

    Nu är skrapningen gjord (igår) och jag mår fysiskt ganska skapligt. Blöder inte särskilt och har inte ont. Nu ska bara själen lappas ihop också.

    Jag fick rådet att jag inte ens behöver vänta in en mens innan vi försöker igen men just nu känns det som att jag gärna gör det, jag behöver nog lite tid att smälta allt det här. Det är inte varje dag man förlorar en trillinggraviditet...

    Vad har ni andra fått för råd om när ni kan försöka igen?


    Beklagar förlusten.

    Om man inte har druvbörd (mola) så finns nog inga restriktioner och man kan försöka direkt utan mens emellan. Det blir enklare med dateringen av nästa graviditet och därför vill man nog ibland rekomendera en emns emellan.

    Jag hade slemhinnerester kvar efter missfallet så valde att vänta en mens, var bra för mig att också lägga lite mental distans till det och dessutom spotta upp mitt blodvärde (blödningskomplikation i samband med MA).
  • Äldre 23 Feb 21:16
    Nathaliejj skrev 2019-02-23 21:12:24 följande:

    Bim-3


    Grattis! Härligt!
  • Äldre 24 Feb 23:29
    Jsv17 skrev 2019-02-24 21:35:48 följande:

    Nu börjar jag känna mig frustrerad... äl-testen blir inte det minsta starkare, och trots att allt i min kropp signalerar att äl är på g (flytningar etc.) så bekräftar testen verkligen inte det just nu... vill väldigt gärna ha ett positivt äl-test för att iaf ha ett hum om hur långt gången jag är om jag nu skulle ha turen att bli gravid direkt... Jag är positiv för det mesta men ibland blir man bara så frustrerad på hela grejjen, kom igen kroppen liksom! Men sedan förstår jag ju att jag måste ge kroppen tid, men tålamodet är det lite si och så med just nu... haha men vi kör på med varannan dag liggandet och fortsätter testa varje eftermiddag och bara håller tummarna att jag får en stegring snart...

    Håller verkligen tummarna för alla er som haft äl, skulle vara toppen med fler plus i tråden!


    Förstår din frustration! Den första äl jag hade efter MA såg helt annorlunda ut på testen, spara dina och följ trenden, det som sen visade sig vara stegringen var supersvag, brukar få tokpositivt på lh test. Kanske kan vara så för fler än mig? Bifogar bild.

Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet