• Anonym (J)
    Äldre 31 Jan 22:03
    14909 visningar
    46 svar
    46
    14909

    Flicka vill vara pojke

    Anonym (L) skrev 2019-01-31 21:43:07 följande:

    Och vad innebär fött i fel kön? Att man känner att det dinglar en snopp där och inte en snippa som man har?


    Det där kan bara en transperson svara på. Kön är mer än det som finns mellan benen.

    TS - Som flera andra så tycker jag att ni gör helt rätt. Min syster är trans och mådde väldigt dåligt när folk sa att hon var pojke, ifall det skulle visa sig att ert barn är trans så tjänar ingen på att trycka undan dessa känslor och tankar.

    En liten tanke: är det vanligt att 3- och 4-åringar vet vad kön är? Min treåring använder orden ?han? och ?hon?, sällan helt rätt, men ?pojke? och ?flicka? har jag aldrig hört här. Detta glädjer mig såklart, jag vill inte att mina barn ska få några stämplar pga vad de har mellan benen redan i förskoleålder, eller att de ska komma och säga saker som att ?pojkar kan inte ha långt hår? o dyl.
  • Anonym (J)
    Äldre 9 Feb 00:14
    #22
    Anonym (relax) skrev 2019-02-08 09:18:00 följande:

    Jag har en son som håller på att bli en dotter. Som precis börjat sin resa för könskorrigering.

    Så jag förstår helt när man bara vill göra rätt så ens barn ska få må bra. Jag har själv inte helt funnit mig i alla nya rätta benämningar och jag säger hennes pojknamn när jag glömmer av mig. Mitt försvar är att mitt barn är vuxet och jag är själv under resan av acceptans (även om jag stöttar till max så är det en resa ändå)

    Mitt råd är att bara acceptera vad ditt barn säger. Säger som andra att det kan vara en fas men det kan lika gärna vara "så det är"

    I den åldern som 4 år innan man börjat fundera på vad som är rätt och fel vad man får och inte får så är saker bara som det är. Det är bara enkelt och jag är helt övertygad om att en 4 åring är kompetent att säga vad han eller hon känner sig som. Det är inte svårt.

    Det är bara svårt för en vuxen att linda sina tankar runt, då det är ett helt liv av att själv försöka passa in och dåligt självförtroende, rätt & fel.

    Titta bara på hur folk diskuterar om genus. Där inte ens hälften vet vad det handlar om men diskuterar och kommer med knasiga inlägg.

    Samma princip här.

    Men det är en magisk ålder innan skolan startar och där det inte finns någon rädsla för att vara annorlunda än. Där de är starka, smarta, roliga och uppfinningsrika. De börjar visa sin rätta identitet och vi som vuxna har en skyldighet gentemot våra små att lyssna.

    Så lyssna, acceptera och stötta. Visa att du finns där och att han är älskad oavsett vem han eller hon identifierar sig som.

    Med andra ord, gör som du gör idag.


    Detta var ett av de bästa och mest givande inläggen i den här tråden!
Svar på tråden Flicka vill vara pojke