• Pajama

    Flicka vill vara pojke

    1234568 skrev 2019-02-09 06:42:48 följande:
    Men nu går du ju emot dig själv. Du skriver innan att du endast köper neutrala kläder, och sedan säger du till barnet att en flicka kan ha blått och pojke rosa. Men det finns ju inte med i ditt val av inköp, så du kan ju inte då heller veta vad flickan föredrar.
    Och inte heller blir det rätt i flickans värld när du säger en sak (pojkar kan ha rosa, flickor blått), men inget av det köper du hem. 
    Och jag har svårt att tro att du inte försöker påverka flickan. Dels att du undviker ordet flicka, du köper inte hem några kläder i flickfärger. Och du verkar tänka mycket på den här saken. Dom flesta skulle säga jaja, och inte tänka mer på det.

    Min flicka ville vara pojke och ha snopp en tid. Hon grät för att hon inte hade snopp, och skulle stå och kissa på över toa. Tog ett par veckor sedan gick det över. Och hon har haft den här perioden i omgångar. Jag har aldrig förstorat upp det, slutat kalla henne flicka eller gjort något mer av det. Det går över.

    Om du vill förvirra henne så ska du göra exakt det som du gör. Men jag tror mer att det är mamma som vill att flickan ska vara lite speciell på det här planet. Verkar vara det som är inne just nu.

    Har du sagt åt flickan att man kan ha rosa när man är flicka? Menar du påpekar ju att man kan ha blått när man är flicka, varför påpekar du inte att man kan ha rosa också?
    Tycker att du är helt ute och reser
  • Pajama
    Anonym (En fas) skrev 2019-02-09 07:11:08 följande:
    Jaaa förmodligen en fas.

    Bolibompa visar ett program där e två tjejer till könen är födda till tvillingar och ena tjejen hade sagt att jag är morfars lilla pojke. Inte flicka.

    Och de drog på stora trumman och flickan bytte namn till bamse.

    Jag har själv varit i kontakt med barn i tre, fyra års åldern som skulle ha klänning och nagellack. Vi lät han bara vara. Gjorde ingen grej av det! Han sa att han var en flicka. Han var precis 3 eller 4! Och nu tog han studenten nyligen, lång och ståtlig man. Inga frågetecken. Stormhetero och och ingen tillstymmelse till kvinna.

    Jag vill minnas att jag själv hade en period där jag skulle ha killbyxor och tröjor. Ville för allt i världen ha en killcykel och hjälm. Jag är nu superkvinlig.

    S jag säger en fas. Många föräldrar blir så ivriga att nappa på byta kön historien att de byter namn och kläder åt barnet. Inte lätt för barnet byta tillbaka när hela skolan eller förskolan säger ett pojknamn och alla säger "du får vara den du vill! " och mamma o pappa får klappar på axeln för att de är så nytänkande och fina och accepterande

    Oboy vad folk kommer attackera mig För denna kommentar . Sätter mig anonym för att slippa hot och hat. Men jag vill ge TS ett riktigt svar jag som har erfarenhet.

    Låt barnen bara vara barn.
    Hon kan dessutom cara inne i fasen då pappa är hjälten i livet och då är allt med pappa bäst.

    Jag skulle ta de lugnt i 6 år till med att fundera på det eller bemöta det med frågor. De är för tunga funderingar för ett barn och börja fråga. :) sen kommer tonåren då de hysteriskt ska leta dig själv... Ja herregud. Det är en lång bit kvar innan ni behöver slå slag i nånting :)
    Tycker inte att du är ute och reser. Sunda åsikter det mesta.
    Men tror att barnet får vara barn här!
Svar på tråden Flicka vill vara pojke