Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Fre 1 feb 10:44 Läst 0 gånger Totalt 59 svar
    Fre 1 feb 10:44 -5 +2

    Kanske är man allergisk mot gluten eller vill trappa ner på sockerintaget men tycker det är svårt för man känner sig begränsad och förvirrad av utbudet. Men det behöver inte vara så svårt. Därför har vi tillsammans med Annika Sjöö tagit fram en receptguide som är helt uteslutande mot vitt socker, gluten och mjölk!
    Med den här receptguiden kan du alltså fotfarande njuta av kakor, bröd och muffins etc. Det är lite som att både äta kakan och ändå få behålla den!
    Spana in Annikas receptguide nedan:

    app.coursio.com/store/familjeliv/receptguide-baka-utan-socker-gluten-och-mjolk



    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-02-01 15:10
    Receptguiden presenteras i samarbete med Familjeliv

  • Fre 1 feb 11:39 #1

    Det blir aldrig samma sak som med vanligt socker. Mejeri och mjöl går att utesluta men inte sockret. Testat så många gånger med olika former av frukt och sockerersättning men det smakar i mitt tycke inte bra. Smakat både köpta och andra som bakat, fortfarande med besvikelse. Inte ok att lura folk och göra reklam på ett forum såhär.

  • Fre 1 feb 15:02 #2 -3

    Det är väl bara att lägga av med att äta vitt socker, gluten och mjölk när man förstår att det inte är bra för en.
    Med information så lättillgänglig som idag så är det helt sjukt att det fortfarande är tillåtet att ens producera skiten, även om det är än med ofattbart att det finns folk som stoppar det i sig.


    I don't stop when I'm tired, I stop when I'm done.
  • Fre 1 feb 16:11 #3 +3
    Hi5 skrev 2019-02-01 15:02:56 följande:

    Det är väl bara att lägga av med att äta vitt socker, gluten och mjölk när man förstår att det inte är bra för en.

    Med information så lättillgänglig som idag så är det helt sjukt att det fortfarande är tillåtet att ens producera skiten, även om det är än med ofattbart att det finns folk som stoppar det i sig.


    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.
  • Fre 1 feb 16:38 #4
    Hi5 skrev 2019-02-01 15:02:56 följande:

    Det är väl bara att lägga av med att äta vitt socker, gluten och mjölk när man förstår att det inte är bra för en.

    Med information så lättillgänglig som idag så är det helt sjukt att det fortfarande är tillåtet att ens producera skiten, även om det är än med ofattbart att det finns folk som stoppar det i sig.


    Asså vi kan inte hålla på att förbjuda allt hela tiden. Det är inte lösningen, snacka om att omydigförklara folk. Jag lever hellre i ett fritt samhälle än diktatur.
  • Fre 1 feb 17:28 #5 +2
    Hi5 skrev 2019-02-01 15:02:56 följande:

    Det är väl bara att lägga av med att äta vitt socker, gluten och mjölk när man förstår att det inte är bra för en.
    Med information så lättillgänglig som idag så är det helt sjukt att det fortfarande är tillåtet att ens producera skiten, även om det är än med ofattbart att det finns folk som stoppar det i sig.


    Precis, Vi borde förbjud all mat och dryck, ersätta det med ett piller man kan ta tre gånger om dagen som innehåller allt som är nyttigt. För säkerhets skull borde vi också operera bort alla människors smaklökar, så att ingen får för sig att fuska och äta något som vore gott.
  • Lör 2 feb 11:49 #6
    Hi5 skrev 2019-02-01 15:02:56 följande:

    Det är väl bara att lägga av med att äta vitt socker, gluten och mjölk när man förstår att det inte är bra för en.
    Med information så lättillgänglig som idag så är det helt sjukt att det fortfarande är tillåtet att ens producera skiten, även om det är än med ofattbart att det finns folk som stoppar det i sig.


    Vitt socker har sin plats, gluten är heller inget problem för de flesta.
  • Lör 2 feb 12:57 #7 +1

    Jag antar att denna tråd är sponsrad av FL. Så, hur känns det, FL, att inte kunna gå in och ändra stavfelen i en ts? Inser ni nu behovet av att kunna redigera?

  • Lör 2 feb 14:56 #8

    Det är mycket som går, men varför?

    De flesta är inte glutenintoleranta. Vitt socker ger massor av energi, men det gör alla ersättningsvarianter som dadlar och honung också. Klart man kan bara med mandelmjöl och torkad frukt om man vill och tycker att det är gott, men har svårt att tro att det skulle vara så mycket hälsosammare... 

  • Lör 2 feb 23:38 #9

    Klart det gör om man inte fattar att mjölk gluten intolerans och sockerfara e ett jävla mode. För då suger det.

  • Sön 3 feb 14:18 #10
    Milissis skrev 2019-02-02 23:38:34 följande:

    Klart det gör om man inte fattar att mjölk gluten intolerans och sockerfara e ett jävla mode. För då suger det.


    Konstaterad glutenintolerans kan vara ett väldigt allvarligt tillstånd.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll