Inlägg från: Emerencia |Visa alla inlägg
  • Emerencia

    Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Det blir aldrig samma sak som med vanligt socker. Mejeri och mjöl går att utesluta men inte sockret. Testat så många gånger med olika former av frukt och sockerersättning men det smakar i mitt tycke inte bra. Smakat både köpta och andra som bakat, fortfarande med besvikelse. Inte ok att lura folk och göra reklam på ett forum såhär.

  • Emerencia
    Hi5 skrev 2019-02-01 15:02:56 följande:

    Det är väl bara att lägga av med att äta vitt socker, gluten och mjölk när man förstår att det inte är bra för en.

    Med information så lättillgänglig som idag så är det helt sjukt att det fortfarande är tillåtet att ens producera skiten, även om det är än med ofattbart att det finns folk som stoppar det i sig.


    Asså vi kan inte hålla på att förbjuda allt hela tiden. Det är inte lösningen, snacka om att omydigförklara folk. Jag lever hellre i ett fritt samhälle än diktatur.
  • Emerencia
    milli79 skrev 2019-02-12 09:16:40 följande:

    Har du testat kokossocker? Tycker det blir mest likt socker. Även agavesirap är bra.

    Tycker dock om både honung, dadlar och banan som ersättning för socker.


    Så mycket nyttigare är det faktiskt inte med kokossocker eller agavesirap. Inte heller honung är det någon enorm skillnad, inte värt att ersätta enligt mina smaklökar. Bra för dig att du tycker det smakar bra, det tycker inte jag att de gör. Hellre roligt socker i mindre mängd än att hålla på med ersättningar som gör en besviken för att äta mer.
  • Emerencia
    Youinheaven skrev 2019-02-12 19:23:32 följande:

    Socker innehåller energi, inte näring. Många av modern tids folksjukdomar kan kopplas till intag av för mycket socker, och även gluten. Gluten är inte mycket bättre än socker


    Näring är energi, fickam lära sig i grundskolan

    www.synonymer.se/sv-syn/näring
  • Emerencia
    Youinheaven skrev 2019-02-13 01:36:39 följande:

    Jag fick lära mig i skolan att näringsrik mat är mat med hög densitet av näring och lågt innehåll av kalorier. Med såpass lite näring och mycket kalorier, så kan inte socker räknas som näringsrik föda. Socker är snarare ett gift som skapar inflammation i kroppen, får kroppen att producera insulin(dominant hormon) som trycker ner kroppens produktion av tillväxthormon, som är det hormon som hjälper kroppen självläka och hålla sig ung. Vilken skola gick du?


    www.1177.se/Stockholm/Tema/Halsa/Mat-och-naring1/Kort-om-naring1/

    Näring är kolhydrater, fett och protein bland annat. Socker är rik på kolhydrater.
Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!