• Äldre 1 Feb 16:11
    1699 visningar
    59 svar
    +3
    59
    1699

    Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Hi5 skrev 2019-02-01 15:02:56 följande:

    Det är väl bara att lägga av med att äta vitt socker, gluten och mjölk när man förstår att det inte är bra för en.

    Med information så lättillgänglig som idag så är det helt sjukt att det fortfarande är tillåtet att ens producera skiten, även om det är än med ofattbart att det finns folk som stoppar det i sig.


    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.
  • Äldre 13 Feb 00:20
    #29
    milli79 skrev 2019-02-12 09:18:30 följande:

    Ärligt talat tror jag egentligen det är att vetemjölet är så behandlat som just det blir dåligt för kroppen. Råg och även eko varianter brukar vara lättare att tåla.


    Har du några källor på att det skulle vara så eller är det bara eget hobbytyckande? EKO-produkter är inte bättre för hälsan även om många verkar tro det.
  • Äldre 14 Feb 00:46
    #38
    milli79 skrev 2019-02-13 09:28:24 följande:

    Har kollegor som jobbar med tester genom kinesiolog och blodanalys. Min yngsta tålde tex råg men inte vete el havre. Vi pratade mycket kring detta och hur vetemjölet framställs osv.


    Suck. Det var det jag misstänkte utifrån hur du skrev. Själv är jag läkare och har svårt för en massa humbug utan vetenskaplig evidens, alltid förundrats över hur människor kan tro på allt hittepå de hör...
Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!