• Kaka83

    Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Kanske är man allergisk mot gluten eller vill trappa ner på sockerintaget men tycker det är svårt för man känner sig begränsad och förvirrad av utbudet. Men det behöver inte vara så svårt. Därför har vi tillsammans med Annika Sjöö tagit fram en receptguide som är helt uteslutande mot vitt socker, gluten och mjölk!
    Med den här receptguiden kan du alltså fotfarande njuta av kakor, bröd och muffins etc. Det är lite som att både äta kakan och ändå få behålla den!
    Spana in Annikas receptguide nedan:

    app.coursio.com/store/familjeliv/receptguide-baka-utan-socker-gluten-och-mjolk



    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-02-01 15:10
    Receptguiden presenteras i samarbete med Familjeliv

  • Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!
  • Youinheaven
    MrsAJ88 skrev 2019-02-14 00:46:48 följande:

    Suck. Det var det jag misstänkte utifrån hur du skrev. Själv är jag läkare och har svårt för en massa humbug utan vetenskaplig evidens, alltid förundrats över hur människor kan tro på allt hittepå de hör...


    För det första, jo det är skillnad på om du jämför en gröda som är odlad ekologisk, och en annan icke eko. Den som inte är eko, är besprutat med gift. Sen är inte alla icke-eko mat lika mycket besprutad. Det är även bra mycke mer skonsamt för böndernas marker. Eko-mat är mat som naturen vill ha den. Enda anledning att vi har så mycket besprutningar är för livsmedelsindustrin, och företag som vill maximera vinst.

    För det andra borde väl du som är läkare veta att socker inte är bra för kroppens självläkande. Då socker (och även gluten) får kroppen att producera stora mängder insulin som är ett dominant hormon, och gör att kroppen producerar mindre tillväxthormon, som är kroppens ?reparationshormon?.
  • Youinheaven
    MrsAJ88 skrev 2019-02-14 00:46:48 följande:

    Suck. Det var det jag misstänkte utifrån hur du skrev. Själv är jag läkare och har svårt för en massa humbug utan vetenskaplig evidens, alltid förundrats över hur människor kan tro på allt hittepå de hör...


    Varför rekommenderar Cancerfonden att dra ner på sockerintaget vid cancerdiagnos?
  • Tom Araya
    Youinheaven skrev 2019-02-13 16:46:48 följande:
    Finns ingen anledning för oss människor att äta socker. Finns många studier som visar på dess skada på människokroppen.
    Jo, det gör det faktiskt.

    Man har gjort jämförande tester med socker och andra sötningsmedel.
    Man la det på tungan och mätte olika värden under hela resan genom kroppen, även hjärnans aktivitet.
    Det visade sig att hjärnan reagerade positivt, med hög aktivitet, redan när sockret låg på tungan, vilket reaktionen inte blev av andra sötningsmedel.

    Jag vet inte om man har gjort djupare forkning i detta och kommit fram till några slutsatser.
    Men av testet kunde man ändå ana en slags belöningseffekt av sockret som fick hjärnan att jobba hårdare.

    Socker är den enklaste formen av kolhydrater. För kroppen är det ingen gigantisk skillnad varifrån kolhydraterna kom ifrån från början, i slutet av nedbrytningsprocessen är det ungefär samma sak ändå, men positivt är förstås om de kom med andra näringsämnen också.
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-13 16:46:48 följande:
    Finns ingen anledning för oss människor att äta socker. Finns många studier som visar på dess skada på människokroppen.
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634
  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634

    www.health.harvard.edu/heart-health/the-sweet-danger-of-sugar


     


    Här är en artikel från Harvard som refererar till en 15 år lång studie.

    "Over the course of the 15-year study, people who got 17% to 21% of their calories from added sugar had a 38% higher risk of dying from cardiovascular disease compared with those who consumed 8% of their calories as added sugar."

    "The effects of added sugar intake ? higher blood pressure, inflammation, weight gain, diabetes, and fatty liver disease ? are all linked to an increased risk for heart attack and stroke," says Dr. Hu.
  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634
    sugarscience.ucsf.edu/too-much-can-make-us-sick/

    Scientists are actively studying a wide range of health problems that may be linked to the overconsumption of added sugars, including the following:


    - Cancer: High intakes of sugars and refined carbohydrates have been linked to increased risk of some cancers, as well as to higher rates of recurrence and lower rates of survival after cancer therapy.11,12


     - Alzheimer's disease and memory loss: Excess sugar consumption was linked to deficiencies in memory and overall cognitive health.13,14


     - Aging: Scientists have observed links between sugar consumption and the aging of our cells, as well as skin wrinkling. 23,15,16


    While it is still too soon to confirm whether these are also linked to the overconsumption of added sugars, new findings are being published all the time. Stay tuned to SugarScience for the latest research as it emerges.

    Texten är citerad rakt av från länken

  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634

    www.sciencealert.com/sugar-industry-suppressed-study-data-linking-sugar-heart-disease-cancer

    Även en artikel om nedtystning inom livsmedlesindustrin angåennde forskning
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-14 18:03:45 följande:

    www.health.harvard.edu/heart-health/the-sweet...


     


    Här är en artikel från Harvard som refererar till en 15 år lång studie.

    "Over the course of the 15-year study, people who got 17% to 21% of their calories from added sugar had a 38% higher risk of dying from cardiovascular disease compared with those who consumed 8% of their calories as added sugar."

    "The effects of added sugar intake higher blood pressure, inflammation, weight gain, diabetes, and fatty liver disease are all linked to an increased risk for heart attack and stroke," says Dr. Hu.
    Jag har tyvärr inte inloggning till Harvard så skulle du kunna vara snäll och visa vilka studier som refereras och vad "too much" innebär. Det är lite svårt att få fakta från ingress, vad dom menar med "too much".

    Det är självklart att "too much" är för mycket,, oavsett om det är socker, vatten eller syre.
    Min fråga gällde normalt sockerintag.
  • Iarwain
    Youinheaven skrev 2019-02-14 18:08:59 följande:
    sugarscience.ucsf.edu/too-much-can-make-us-si.../#.XGWgC9FJlHY

    Scientists are actively studying a wide range of health problems that may be linked to the overconsumption of added sugars, including the following:


    - Cancer: High intakes of sugars and refined carbohydrates have been linked to increased risk of some cancers, as well as to higher rates of recurrence and lower rates of survival after cancer therapy.11,12


     - Alzheimer's disease and memory loss: Excess sugar consumption was linked to deficiencies in memory and overall cognitive health.13,14


     - Aging: Scientists have observed links between sugar consumption and the aging of our cells, as well as skin wrinkling. 23,15,16


    While it is still too soon to confirm whether these are also linked to the overconsumption of added sugars, new findings are being published all the time. Stay tuned to SugarScience for the latest research as it emerges.

    Texten är citerad rakt av från länken


    Referens 11:
    En intervju utan forskningsreferense där man nämner "higher intace" av en rad saker.

    Referens 12:
    Djurstudier där man undersöker Omega3 påverkan på redan högt insulin. Inte en studie på normalt sockerintag.

    Så denna slutsats har ingenting att göra med de referenser som ges.

    Här letar jag inte längre då det verkar vara "mumbo jumbo" och jag gillar inte gishgallloping.
Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!