• Äldre 1 Feb 15:41
    449 visningar
    3 svar
    3
    449

    Hjälp Konkurera mot oseriös motpart

    Driver företag och har ett kundunderlag som vi ska tillgodose.
    Nu har en tidigare aktör börjat konkurrera. Helt ok om det hade varit på lika villkor. 
    Vi har anställda och måste följa arbetsmiljölagen medans han skickar in sina söner som inte följer dessa föreskrifter, gäller främst arbete på hög höjd.
    Han har en bokföring som går minus varje år och utnyttjat aktiekapitalet men upprättar inte kontrollbalansräkning ( 5 året nu).
    Han gör också en hel del jobb svart och följer inte de lagar som råder kring arbetet. Detta förstår inte alltid kunden utan litar blint på honom för han bor ju i byn.

    Någon som kan svara på hur länge får sådant här fortgå. Skattemyndigheten bryr sig inte och ingen verkar bry sig om att hans bokföring inte går ihop.

  • Svar på tråden Hjälp Konkurera mot oseriös motpart
  • Thomas­W
    Äldre 1 Feb 15:46
    #1

    Skaffa dig några söner.

  • Äldre 1 Feb 15:58
    #2

    Att bokföringen inte går med plus är ju hans problem. Skatteverket borde reagera på tips om svart arbetskraft. Gäller det oegentligheter rörande arbetsmiljö är det arbetsmiljöverket som ska gripa in.

  • Äldre 1 Feb 16:09
    #3
    ThomasW skrev 2019-02-01 15:46:57 följande:

    Skaffa dig några söner.


    Har det. Tyvärr är jag mer rädd om mina än vad konkurrenten är om sina.

    Men om det går back i bokföringen så kommer det ju att när bolaget läggs ner hamna som en stor skuld. Bolaget bara skriver upp mer och mer värde för varje år och kommer inte läggas ner förrän gubben dör och då blir det ju vi skattebetalare som får betala för det kommer hamna som en enda stor skatteskuld.
Svar på tråden Hjälp Konkurera mot oseriös motpart