• Nimzay

    Att leva med någon med personlighetsstörning

    Hej. Nu är ju detta väldigt svårt för mig att säga givetvis eftersom jag aldrig träffat din sambo men utifrån det du skrivit i din trådstart får jag faktiskt ingen direkt uppfattning om att hon verkar speciellt antisocial eller narcissistisk. Alltså jag får ingen vidare uppfattning om att hon skulle han någon av dessa störningar utifrån den beskrivning av henne du ger i din trådstart, om jag ska säga min mening.
    Fast du som känner henne kanske tycker hon verkar sån?

    Men om jag för min del utifrån det du skrivit nu skulle tippa på någon diagnos skulle det i så fall vara möjligen Borderline om vi ska hålla oss till personlighetsstörningar. Annars kanske någon npf-diagnos. Möjligtvis kan det kanske möjligen finnas lite av bipolär sjukdom med i bilden också tänker. Låter iaf mer som någon av dessa diagnoser än som någon av dem du nämner, tycker iaf jag när läser din trådstart. Men som sagt, i själva verket är det ju trots allt du som känner henne...

    Eller också är hon helt enkelt väldigt mycket känslomänniska helt enkelt. Alltså kanske en fullt normal men väldigt känslostark och intensiv person. Är ju inte alls säkert att tvunget måste röra sig om en sjukdom eller funktionsnedsättning menar jag, även om så givetvis kan vara fallet.

Svar på tråden Att leva med någon med personlighetsstörning