• Äldre 4 Feb 20:05
    12409 visningar
    313 svar
    313
    12409

    Gravid eller spökar det bara?

    Så har det känts för mig när kroppen börjar starta upp igen efter en förlossning. Har ammat länge och det har tagit ungefär 1,5- 2 år att få tillbaka första ägglossningen igen. Då har det börjat med att det molar till och från i äggstockarna ( i några veckor upp till 2 månader ), sen har ägglossningsflytningarna börjat och sen har första ägglossningen kommit.

  • Äldre 5 Feb 09:13
    #5
    Maria och Chris skrev 2019-02-05 07:45:30 följande:

    Gud va jobbigt! Jag har två barn sedan tidigare och har inte haft det så här eller så kan det va så att jag har glömt det hehe ;P jag har ju också haft som du säger ägglossningflytningar av och till i ett par dagar också.


    Då låter det ju som att du har ägglossning på gång nu, . Tror man glömmer en del dådet alltid är då fullt upp med små barn
  • Äldre 7 Feb 11:38
    #7
    Maria och Chris skrev 2019-02-07 10:44:14 följande:

    Jag misstänker det och det är ju bra. Nu kommer jag till min nästa fundering det har nu kommit sådant där ägglossnings flytningar mycket nu. Kan man verkligen ha det så här länge eller som jag har läst att det kan hända men är ovanligt att jag har släppt två ägg alltså haft nu under denna långa period haft ägglossningar två gånger på väldigt kort tid? Jag har fortfarande jobbig mensvärk mm. Usch vill att det ska gå över.

    Sen undrar jag ytligare en grej om jag nu släppt fler än ett ägg kan båda befruktas?


    Jag brukar oftast ha 6 dagar med ÄL-flytningar och ÄL på 6:e eller 7:e dagen men har ibland också haft uppemot 10 dagar. Ju närmare ÄL man kommer desto tunnare och mer genomskinligt blir sekretet så det brukar gå lätt att se.

    Jag tycker kroppen ofta satsar på en extra kraftig ÄL första gången efter en förlossning, speciellt när det gått lång tid efteråt, isf har det varit så för mig. Tror inte du har två ÄL, men ibland kan kroppen liksom starta upp men inte riktigt få till en ÄL och då gör den ofta ett nytt försök snart igen.

    Jag kunde känns att något var på gång och så blev mitt barn sjukt och det blev några dagars intensiv amning och då stannade allt upp igen, för att sen komma igång igen ett tag senare.
  • Äldre 8 Feb 14:13
    #9
    Maria och Chris skrev 2019-02-08 13:29:10 följande:

    Man får vänta och se. Nu har jag mer eller mindre fått graviditets symtom istället så som illamående på kvällen och halsbränna i 2 dagar. Tror kroppen spelar mig ett spratt. Men mvc tycker att fortsätter det med mensvärkarna osv så ska jag komma in och ta ett nytt test samt en undersökning mm. Får se.


    Ja, det är väl inte så mycket att göra förutom att vänta tråkigt nog. Det hade ju varit skönt med klara besked med en gång.

    Lycka till med allt iaf,
Svar på tråden Gravid eller spökar det bara?