• minnie768

    BIM Mars 2019

    Har funderat och funderat på hur vi ska göra då vi inte vill ha barn sent på året. Men efter 8 misslyckade försök kommer vi köra på även i mars, vi SKA också bli gravida och få våran lilla knodd .-.-.

    BIM LISTA

    4/3 - Minnie768

    6/3 - Jagerika

  • minnie768
    Jagerika skrev 2019-02-18 19:50:35 följande:

    Idag är ingen bra dag. Förlåt för lite negativt prat men jag vill bara skriva av mig lite <3

    Imorgon fyller jag 27 år och vi började försöka för 1 år och 2 månader sen och fortfarande inget plus. Jag känner mig gammal, misslyckad och förtvivlad. Trodde jag skulle ha barn redan vid 25 men min dåvarande sambo var otrogen med två andra tjejer, under tiden vi pratade om att skaffa barn. Allt gick i kras. Som tur var träffade jag min nuvarande underbara sambo ett halvår senare. Fortfarande skör efter allt som hände men han fick mig att se allt på den ljusa sidan igen! Efter 1 år tillsammans flyttade vi ihop och bara några veckor efter inflyttarn så slutade jag med mina piller. Jag va så jävla lycklig! Tänkte att jag skulle äntligen få bli mamma vid 26 år. Det blev ingen bebis vid 26 år och i morgon har det gått ytterligare ett år. Vi har fått godkänt för utredning men det kommer dröja ca 3 månader dit och sen då? Tänkte om vi inte ens kan få barn. En barnlös 27 årig tjej som är lågutbildad pga av dåliga förhållanden till både skola och familj. Jag är så glad att jag idag har min sambo och mina vänner men framförallt min mamma som fått stå ut med så mycket! Jag vill kunna ge min sambo titeln pappa och min mamma titel mormor. Men det verkar ju dröja :( jag kanske är känslig för jag har ägglossning just nu men det känns förjävligt! Jag har fast jobb, hus, ny bil och en underbar sambo så ska egentligen inte klaga. Men den där biologiska klockan tickar hål i huvudet på mig att jag snart bryter ihop! Förlåt tjejer men ni verkar så fina allihopa så känns bra att kunna skriva av sig här <3


    Först och främst, grattis i efterskott! <3 Sen vill jag bara säga att jag vet precis hur du känner!! Sedan jag var liten har längtat efter att bli vuxen, drömt om livet på en egen gård med ett roligt jobb. Sen skulle jag ut och resa i världen och jobba på olika gårdar, sen gifta mig och ha minst 1 barn innan jag blev 25. När 25-års dagen närmade sig insåg jag att jag varken skulle vara gift eller mamma så sa att innan jag är 30 ska de ske!! I år fyller jag 30 år, jag är inte gift och inte ens gravid. Jag har ett jobb som jag inte riktigt trivs med, men det funkar (definitivt inte ett "roligt" jobb), jag har världens underbaraste sambo (men inte ens snack om giftemål) och jag har inte varit utomlands för att jobba.. Jag har absolut ett bra liv, men det känns så otroligt tungt och ångesten att bli 30 senare i år håller på att äta upp mig. Skulle jag bli gravid nu har jag fortfarande en chans att få fylla 30 som mamma. Men det känns hopplöst just nu :'(  Stor kram till dig, nu hoppas vi ändå att våra nya kosttillskott ska hjälpa oss mot ett plus <3 <3 <3 
  • minnie768
    Grumpycavat skrev 2019-02-20 11:15:30 följande:

    Är det någon här som testat fertilitetsmonitor?
    Bra/Dålig?
    Fick precis sms om att min kommit, så ska hämta den senare idag. 

    Känns nästan lite skrämmande, och dessutom som ett misslyckande - att jag liksom måste köpa en maskin som säger till mig hur min kropp fungerar. haha.

    Fast o andra sidan ska det bli ganska spännande.  


    Jag testar nu för första gången, är på CD18 idag, ser man bakåt i tiden har min äl skett mellan CD 15-20 senaste månaderna. Äl var dock beräknat till igår men har fortfarande bara fått "hög" (vilket jag fått ca 1,5 vecka. Vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men på något sätt är jag besviken, vet inte riktigt vad skillnaden är mellan en monitor eller ägglossningstest med dubbel hormonindikator?! Men men, hittade en begagnad så ville ändå testa. Hade jag köpt till fullpris hade jag nog blivit lite besviken tror jag. 
    Hoppas du upplever det annorlunda! :)
    Jagerika skrev 2019-02-20 12:03:10 följande:
    Jag tänker precis som du! Ville ha första barnet mellan 23-25 men som sagt det blev ju bara kaos allting där ett tag! Jag älskar att resa också och har rest endel genom att jag har dansat. Jag har tävlingsdansat i streetdance och mitt mål var att ta mig till EM och VM. Jag kämpade hårt och klarade mitt mål och år 2009 som 17 åring, tävlade jag EM i Slovenien och VM i polen. Jag va så sjukt stolt att jag hade nått ett så stort mål i mitt liv! Jag tror jag är lite tävlingsinriktad när det gäller barn också. Att jag ger mig fasen inte fören jag står där med ungen i famnen! Jag har gjort allt i mitt liv som jag har velat göra, rest, umgåtts med vänner och familj, festat och träffat killar. Nu när jag väl lugnat ner mig och vill bilda familj så tar det liksom bara stopp? Mitt liv skulle vara komplett med ett barn som gör våran lilla familj som en riktig familj <3

    WOW!! Har alltid velat dansa streetdance men hittade aldrig någon förening där jag bodde. Så det blev cheerleading, var med i SM några gånger men kom oss aldrig vidare utomlands.
    Men känner som du, tänk när våran knodd kommer <3 Snart Jagerika, snart lyckas även vi <3 :)
  • minnie768
    Grumpycavat skrev 2019-02-20 17:37:20 följande:

    Åh tack för svar.

    Jag läste någonstans att första månaden visar "hög" väldigt länge, men att det blir bättre månaden därpå. Så fortsätt testa iaf ett tag till :) jag har hämtat min nu, och får väl läsa instruktioner ikväll och börja imorgon :)

    Lycka till


    Ja så kanske det kan vara. Nu vill den att jag ska läsa instruktionsboken för att jag fått "hög" i mer än 10 dagar. Men tempen har inte gått upp ännu så har inte haft ägglossning. Var inne ett tag på att den inte känt at äl för att jag bara testar på morgonen, har alltid testat på em innan. Men då hade ju tempen ökat.
    Så jag väntar tålmodligt :)

    Har du börjat med din nu?
    Jagerika skrev 2019-02-20 18:52:22 följande:
    Det är verkligen hur kul som helst och saknar det ibland! :) ja snart är det våran tur! :D tar du en eller två tabletter av glandinet? Det har du säkert sagt men har glömt xD
    Jag förstår det! :) Jag tog 1 tablett de första dagarna, sen ökade jag till 2/dag, stod ju att man kan ta 1-2/dag :P Hr du läst någonting om att det kan påverka ägglossningen? Tänker eftersom min lyser med sin frånvaro än så länge..

  • minnie768
    Jagerika skrev 2019-02-22 12:28:11 följande:
    Okej jag har tagit 2 varje dag :) nej det borde inte göra så ÄL strular, det finns ju ingenting i dom som ändrar ägglossningen? Min ÄL kom precis när den skulle och har inte märkt nån skillnad alls än, lite piggare kanske men annars inget :)
    Tycker inte heller att den borde påverka ägglossningen, men men. Hoppas den dyker upp snart så det inte blir en äl-fri månad. Läste om utredningen förresten, va SKÖNT för er att ni slapp vänta så länge <3 <3 
  • minnie768

    Känner att jag behöver lite pepp.. Hade en väldigt annorlunda mens i februari (den 3-5) ursäkta för mycket information: Men det var färskt blod, klumpigt och typ väldigt slemmigt?!, Väldigt ont på framsidan, typ i byxlinningen. Inte den "vanliga" mensvärken jag får i svanken. Har kort mens annars 3-4 dagar då blödde jag i 2 dagar. Jag blev orolig och fick råd av 1177 att söka akut. Där lugnade de mig, neg gravtest så inget missfall eller något på g och skickade hem mig. Rådde mig att göra en gynundersökning. Kontaktade gynmottagningen som erbjöd oss en undersökning i samband med en fertilitetsutredning då vi börjar nära oss 1 år utan plus på stickan. Sambon vill dock avvakta lite så ringde precis och avbokade den tiden. Samtidigt berättade jag (igen) om den annorlunda mensen, att jag inte haft någon ägglossning denna månaden och nu inte heller någon mens.
    Tycker att det är ett märkligt sammanträffande och känner mig orolig :( 

    Är det någon som känner igen sig? Eller hört/läst om liknande? Frågade också när jag kunde testa med äl-test för att se om jag har ägglossning denna månaden igen, hennes kommentar var bara att jag skulle sluta testa några månader och sen börja testa efter en mens igen. Känns som varje månad är dyrbar, hur ska jag kunna släppa detta nu?! Känns som jag bara vill bryta ihop. Hon lät inte alls intresserad av att hjälp mig så känner mig typ tom och ledsen, vill bara sjukskriva mig från jobbet och bädda ner mig i sängen :'( 

    Förlåt för långt inlägg men behövde verkligen ventilera med någon som förstår <3 

  • minnie768
    Ilseli skrev 2019-03-11 10:02:04 följande:

    Förstår inte varför ni avbokade fertilitetsutredningen? Det är väl det enda rätta att göra om du är så orolig och försökt i snart ett år? Oavsett vad vi skriver så kan det ju aldrig jämföras med att bli utredd.


     


    Önskar dig all lycka till. (Jag utreds själv och var på besök nr två i torsdags)


    Det kom lite som en chock tror jag, från att försöka på egen hand (så som "alla" gör) till att på något sätt inse att det kan (!!) vara något "fel" på någon av oss. Att det inte går naturligt. Förstå mig rätt, jag hade gärna gjort en utredning när vi blev erbjudna en! Men sambon kände sig inte redo, tror han behöver smälta det lite. Vi fick en tid inom några få veckor så det fanns inte mycket till betänketid heller att förbereda sig mentalt på.

    Nej absolut inte, det är nog mer känslomässigt jag menar. Eller fler här som haft månader utan ägglossning. Jag har aldrig haft det, har gått på prev i många år så mensen har ju kommit som den ska varje måndag. Men nu sen jag slutade har jag haft ägglossning och mens varje månad.

    Tack! Hur känns det för er?
  • minnie768
    Ilseli skrev 2019-03-11 11:01:37 följande:
    Jag förstår exakt hur du menar. Vi hade inte heller försökt så länge men jag blev ändå erbjuden pga. konstig ÄL/mens. De hittade dock en stor tvillingcysta på min ena äggstock som hade förstört hela ena äggstocken. Den andra var helt normal men ändå en liten chock. Hade konstaterad ÄL för en vecka sedan så spännande väntan nu :)
    Jasså? Hittade de den via en "vanlig" gynundersökning? Ringde faktiskt en annan klinik nu här i närheten, fick tid för en "vanlig" gynundersökning i början på april. Vet inte hur mycket det kan hjälpa. Men de skulle kolla livmoder, slemhinna osv. Känns ändå som en bra början, innan sambon smällt detta lite med en ev. utredning :) Fick reda på i helgen att sambons kusin precis påbörjat en utredning också. Då kommer det nog kännas "mer ok" tror jag.
    Spännande!! När är bim?! :) :) 
  • minnie768
    Ilseli skrev 2019-03-11 13:12:55 följande:
    Ett helt vanligt VUL som en del av fertilitetsutredningen :) Bim är 18/3! Det är ju en superbra början, en hel del kan ju ses även vid ett vanligt gyn-besök. Lycka till :)
    Tack! :) Någonstans måste man börja, så jag tjuvstartar lite innan sambon är redo :P haha. Oj det är ju snart, håller tummarna! Du får uppdatera hur det gick :) 
  • minnie768
    EliMil skrev 2019-03-20 11:56:43 följande:

    Testade morse då cykeln inte är som den ska. Vissa symtom finns. Men såklart helt blankt :(

    Ledsen och förvirrad. Vad håller min cykel på med?? Borde fått min mens för 2v sedan. Men har ju som tidigare nämnt inte märkt nån äl heller. Så frustrerande. Men det är väl inget annat att göra än att bara vänta och vänta tills man märker antingen äl eller mens.


    Jag hade likadant förra månaden. Använde en fertilitesmonitor för första gången och fick bara Hög på den (inte maximal). Men eftersom jag tempar också vet jag att jag inte hade någon ägglossning = inte heller någon mens.
    Nu har jag kört med ägglossningsstickor till och från sen ca 1 vecka, och nu har jag fått en stegring. Är på CD47 idag eftersom cykeln inte "börjat om" då jag inte fick någon mens. Så jag vet hur det känns, sååå tungt när man försöker bli gravid :(
  • minnie768
    Anonym (My) skrev 2019-03-27 13:48:17 följande:

    En till bild i dagsljus


    Jag ser ett svagt sträck på båda bilderna! :) Köp ett digitalt test och testa imorgon eller på fredag morgon. De brukar stämma :) Och uppdatera oss! :D <3
Svar på tråden BIM Mars 2019