• Anonym (Kaffedraken)

    Har vi 25% invandrare?

    En av fyra niondeklassare har utländsk bakgrund. Innebär det att vi har 25% invandrare i Sverige?

    I Malmö lever 20% av högstadieeleverna i hederskultur. Om alla invandrare levde i en hederskultur skulle det finnas 20% invandrare i Malmö, men det finns ju en massa invandrare som inte lever i hederskultur. Är det kanske 30% invandrare i Malmö, eller mer?

    När en skola kommer upp i en viss procent utrikesfödda börjar svenskarna söka sig till andra skolor. Jag har inte den siffran tyvärr, men tydligen finns det en gräns.

  • Svar på tråden Har vi 25% invandrare?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (.) skrev 2019-02-05 11:58:33 följande:

    i Malmö bor det fler invandrare än svenskar.


    Nja, men kanske 30-40%.
  • Anonym (Kaffedraken)
    mumiiin skrev 2019-02-05 12:53:47 följande:

    Invandringen till Sverige ligger på en historiskt hög nivå. Nästan en femtedel av Sveriges befolkning är född i ett annat land.

    www.dn.se/nyheter/sverige/fakta-i-fragan-hur-stor-ar-invandringen/


    Och hur många till kan komma innan det inte längre går att integrera dem?

    Nån som vet hur många procent invandrare det kan vara i en skola innan svenskarna söker sig till andra skolor? Skulle vara intressant.
  • Anonym (Kaffedraken)
    mumiiin skrev 2019-02-05 13:37:36 följande:
    kungen är visst av utländsk härkomst. Härstammar från Frankrike
    Ja, fast det var ju för tusan i början av 1800-talet.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mrs Moneybags skrev 2019-02-05 15:35:37 följande:
    Om vi nu ska gå in på ämnet kungen, så har han mig veterligen ingen svensk anfader eller anmoder i rakt nedstigande led. Alla kungarna Bernadotte har gift sig med utländska kvinnor, så det lär inte finnas en droppe svenskt blod i deras ådror. Bara kronprinsessans barn och Carl Philips barn är delvis svenska, genetiskt sett (hur man nu definierar detta...)
    Som alla andra kungar i Europa alltså. Ska man gifta sig med en annan kunglighet måste det ju bli en kunglighet utrikes ifrån. Om man kan välja själv, som Victoria, kanske man tar en från det egna landet.

    Den jag svarade påstod att kungen hade fransk härkomst och ja, hans förfader Jean Baptiste blev svensk kronprins genom adoption 1810, alltså för över 200 år sedan.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (?) skrev 2019-02-05 16:04:18 följande:
    Men allvarligt! Vad vill du få ut av den här tråden?

    Du slänger dig med väldigt vida begrepp "Invandrare" och "integrera dem".

    Vilka är "dem"? Tänker du på den stora andelen Finlandsfödda personer med utländsk bakgrund? Eller tänker du på de ca 50,000 som år 2015 var födda i Tyskland men som bor i Sverige? Är de dessa du är oroliga för hur vi ska lyckas integrera??

    Skulle inte tro det va'!

    Säg vad är som trycker ditt bröst istället! Det är ok att vara rädd, orolig, det är t o m ok att vara lite härligt främlingsfientlig i dagens Sverige. Det finns t o m ett riksdagsparti man kan rösta på nuförtiden, om man nu tycker att detta är det absolut viktigaste eller om man ligger sömnlös på nätterna.

    Ingen vet det exakta svaret på dina frågor.

    Vad vill du själv? Apartheid politik eller? En skola för "svenskar" och en skola för "elever med utländsk bakgrund"...?
    Fram tills för några år sedan var finska det största språket i Sverige efter svenskan. Inte konstigt. Finland är ett grannland och vi har haft många invandrare från detta grannland. Nu är det största språket efter svenskan arabiska. lite mer udda får jag säga.

    Det är en helt berättigad fråga att undra dels hur många invandrare somn finns i Sverige, dels hur anpassade de är och även hur många med annat språk och annan kultur ett land kan ta emot innan det inte längre är samma land.

    Hur ska barn som går i en skola med 90% invandrarbarn bli integrerade och lära sig svenska språket och svenska seder?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (xxx) skrev 2019-02-05 17:10:34 följande:

    Fast alla är väl mer eller mindre uppblandade? Om man går många generationer tillbaka i tiden alltså. Så var ska man dra gränsen?
    Vi har inte haft någon stor invandring i Sverige innan 80-talet. Att det kom enstaka hantverkare och köpmän längre tillbaka i historien kan knappast jämföras med dagens situation.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Flash Gordon skrev 2019-02-05 18:12:22 följande:
    Ja, vi har 25% invandrare i Sverige, enligt SCB:S definition.

    Malmö har drygt 45% invandrare.

    Högst andel har Botkyrka där nästan 60% är invandrare.
    Oj. Lite mycket kan jag tycka. 10% borde vara mer lagom. Vi kanske ska ha ett totalstopp tills våra grannländer kommer upp till samma siffra. De är ju inte ens i närheten.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Themis skrev 2019-02-05 18:13:18 följande:
    Om man har bott 80% av sitt liv i Sverige, är man inte skapligt integrerad då tror du?
    Det kan man hoppas. Där jag bodde tidigare (invandrartätt område i Malmö) fanns det flera grannfruar som inte kunde ett ord svenska trots att flera av dem varit 20 år i Sverige.

    Som det ser ut i förorterna idag kan man leva hela sitt liv utan att behöva lära sig varken svenska eller svensk kultur. Man lever och jobbar (eller får bidrag om man inte jobbar) i förorten. träffar bara gamla landsmän och har bara kontakt med svenskar när man har kontakt med myndigheter och då har man tolk. En av ledarskribenterna på Göteborgsposten menade att man bara borde ha rätt till tolk gratis ett visst antal år, sedan skulle man förväntas ha lärt sig språket.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Flash Gordon skrev 2019-02-05 18:21:21 följande:
    Man är ju fortfarande invandrare även om man kom som krigsbarn 1944.

    Sedan hur väl man integrerar sig, eller snarare assimilerar sig, i Sverige, det varierar ju men påverkar inte TS fråga om 1 av 4 niondeklassare som är av "utländsk bakgrund".
    tror inte så många av dagens niondeklassare kom hit som krigsbarn 1944...

    Innan 80-talet hade vi knappt någon invandring alls, eller det började väl med chilenare på 70-talet. Då var det politiska flyktingar.
Svar på tråden Har vi 25% invandrare?