• Rosiedaisy

    vad Ska vi bjuda på för billigt men gott!?

    Hej! Vi ska ordna 1-års kalas till sonen och skulle behöva hjälp med vad vi ska bjuda på. Vi har hyrt en ganska billig lokal över dagen i mars med kök och kyl. Om alla vi bjuder kommer blir det 30 gäster varav 5 är barn. Vi vill gärna bjuda på något matigt och sedan tårta. Att köpa färdig mat är inte ett alternativ, det blir för dyrt. Vi funderade på att göra egna smörgåstårtor men det lät ganska dyrt och komplicerat. Finns det något billigt och gott som inte är allt för svårt att göra till många? Vi behöver massa tips och idéer! Tack på förhand! :D

    Kommentarer om vår ekonomi eller att en 1-åring inte bryr sig om kalas undanbes.

  • Svar på tråden vad Ska vi bjuda på för billigt men gott!?
  • AnnaSthlm

    Tacochips på en ugnsplåt, lite stekt köttfärssås med tscokrydda på, tomater, riven ost, något mer som du har råd med. In i ugnen i en kvart. Var mitt kompisgängs favvomat under studenttiden!

  • DeathByPickles

    Paj! Gör en med köttfärs/kyckling/valfritt protein, en med grönsaker och en typ quiche så hittar säkert alla något de tycker om. Lätt att förbereda i förväg och värma upp dessutom. :)


    Not Carnegie, Vanderbilt, and Astor together could have raised money enough to buy a quarter share in my little dog.
  • Amla07

    Häller med om tacos-tipsen. Man kan även göra kycklinggratäng med kokt ris till, kyckling är billigt och gott.

  • Kjell2

    Köttgryta med ris eller ugnspotatis

    Köp billigt kokkött som högrev eller fransyska. Komplettera med rotsaker och lök.

  • Kjell2

    Vill du göra den riktigt billig kolla om du kan få tag i billig skinka, går att få för 30 kr/kg. Gör gryta på det istället samt lite rödvin och grädde.

  • Jagochdublirvi

    Soppa är enkelt och gott. Lätt att värma förutsatt att msn har stora kastruller. Sallad är också det och kan varieras i det oändliga. Paj likaså, svåra kan vara om man vill servera det varmt. Annars så kan kallskuret vara ett alternativ tillsammans med lite olika sallader/grönsaker och lite bröd. Buffé av något slag är enkelt att göra. Som förslag kan man ta kycklingben som man kryddat med valfri krydda och tillagar i ugnen (brukar vara billigt). Blanda ihop lite sallad. Baka lite bröd. Gör en stek (köp en större köttbit som du hittat billigt som tillagas under en längre tid på låg värme i ugnen, skiva tunt). Lax kan vara gott till som alternativ till kött och går ibland att hitta riktigt billigt om man köper en sida eller en hel fisk. Den kan också tillagas enkelt i förväg i ugnen. Till det kan du blanda till lite sås. En sås som fungerar till allt, förutsatt att man gillar vitlök är att blanda en del cremefraiche med lika mycket gräddfil. Tillsätt majonnäs och vitlöksklyftor, kör ihop det med stavmixer och tillsätt salt, peppar och cayennepeppar efter tycke och smak. Kan gärna krydda med mycket cayennepeppar då det blir bara godare då! Som mildare sås kan man tex blanda chilisås med cremefraiche och smaka av med salt och peppar. En sådan här buffé kan man få till billigt och enkelt samtidigt som det är lätt stt få en känsla av att det är påkostat

  • Lillian87

    På mitt syskons student gjorde vi en salladsbuffé. Bara att köpa billiga grönsaker, tärnad kassler, kyckling, fetaost, tacoköttfärs och rökt lax sedan kokade vi massor med pasta och gjorde tre dressingar, en med créme fraiche och sweet chili, en créme fraiche curry och tärnat äpple och en vinägrett. Perfekt eftersom det fanns något för alla, även veganer eftersom vi använde Veg.färs. Komplettera med baguetter för mer mat.

    Ett alternativ är ju att köpa baguetter och olika pålägg, grönsaker och frukt och lägga upp riktigt fint. Matigt, men inte för mättande om det blir fika efteråt.

    Lycka till med kalaset!

  • Rosiedaisy

    Åh tack snälla för alla tips! Allt lät supersmaskigt :P nu vet jag inte ens vad vi ska välja men det blir något av era goda tips!

  • Nattviol

    Skulle också säga buffé/plockmat!

    Då kan ni ha flera skålar med det bästa av varje, men ändå inte för mycket. Senaste sådan buffé jag var på hade typ skinka/korv, köttbullar, sallad, körsbärstomater, gurka, majs, oliver, potatissallad, pasta och ett par saker till som jag inte kommer på nu. Bröd, smör och ost till. 

    Superbra och väldigt uppskattat! Alla blev mätta och alla kunde ta det de ville/tyckte om inklusive kräsmagade barn och allergiker. 

Svar på tråden vad Ska vi bjuda på för billigt men gott!?