• Anonym (-)

    Ett liv fullt av sorg och förtryck. Hur ska jag orka? Varför? För vems skull? (obs ja jag tar på mig offerkoftan och beklagar mig)

    Började redan i förskoleklassen. Var utfryst av alla i klassen, blev kallad fula ord, hånad. Läraren beskrev mig som "speciell" istället för att stoppa mobbningen. Hade "sympati" vänner, förmodligen för att småbarn uppfostras med att man ska leka med alla. Men det var ingen snäll vänskap förstår jag i efterhand, ingen ville vara med mig - det var bara ett krav att vara med mig. Detta pågick sexårs till årskurs sex. 

    I högstadiet blev det helt olidligt. Blev kallad ful, äcklig, tjock, värdelös medan alla andra tjejer fick uppmärksamhet och uppskattning av killarna i klassen. Fick även trakasserier mot min personlighet, att varför kan inte alla andra tjejer skita i mig och sluta umgås med mig. Blev fullständigt utfryst och nedbruten. 

    I gymnasiet isolerade jag mig från alla för att inte vara med om samma trauma som på högstadiet. Det var ingen som ville bjuda in mig när dom såg att jag var avvisande, vilket i och för sig är förståeligt, men ett hej i korridoren hade väl inte varit för mycket begjort? Till följd av det som hände i högstadiet var jag helt ensam hela gymansiet, gjorde ingenting med andra, träffade bokstavligen aldrig en vän, hade ingen vän.

    Plötsligt började en kille skriva mig, vilket jag blev frälst av med tanke på mobbningen och alla fula ord på högstadiet. Äntligen lite hopp för mig också? Han ville träffas, och tro det eller ej (kommer få trolltrådsstämpeln) men han och hans två kompisar våldtog mig en efter en, filmade och spred filmen till massa folk på gymnasieskolan om att jag är en hora som bara vill ha sex.... tror ni jag blev något mobbad av det här i klassen? ja! Att ta studenten var trots att jag inte var bjuden på studentfest eller champangefrukost heeelt underbart, äntligen ett slut på ensamhet och lidande. 

    Började läkarlinjen och hade svårt med vännen för studentlivet var inte min grej. Blev deprimerad och apatisk. Helt stel och ingen social förmåga överhuvudtaget. Fick psykiska problem med andra ord.

    Nu har jag pluggat i min ensamhet till läkare i fem år, har ett halvår kvar. Jag undrar, hur fan ska jag orka leva? För vems skull? och Varför?

    Är ensam, nedtryckt, deprimerad. Har ingenting att leva för. Varför skulle jag vara med om det här?

  • Svar på tråden Ett liv fullt av sorg och förtryck. Hur ska jag orka? Varför? För vems skull? (obs ja jag tar på mig offerkoftan och beklagar mig)
  • Anonym (-)
    Anonym (Kram) skrev 2019-02-06 15:27:46 följande:

    Vilka fruktansvärda erfarenheter av social isolering du har med dig! Och så lurad av skitstövlar till killar. Och ingen som reagerat på ditt utanförskap. Känner för dig i din situation och skickar dig en stor kram.

    Tror det vore bra för dig om du vågade ta steget och söka hjälp. Tror du behöver någon att prata med som kan lyssna på din historia. Kurator, psykolog, präst, någon som är professionell och kan stötta och lotsa dig till sociala sammanhang. 


    Tack!

    Jag tror jag har blivit såhär (apatisk socialt oförmögen) på grund av den nedtryckningen jag varit med om. Att få hjälp vore nog på sin plats
  • Anonym (-)
    Andiie87 skrev 2019-02-06 19:39:55 följande:

    Jag brukar inte svara i sådana här trådar. Men kände verkligen att jag inte kunde låta bli.

    Utan att säga att jag kan förstå precis vad du går igenom, kan jag åtminstone föreställa mig hur fruktansvärt mycket den här sociala isoleringen med alla dina erfarenheter inverkar på dig.

    Men jag vill inte att du ska ge upp. Jag vill att du ska göra ditt bästa av ditt liv. Och jag vill att du ska få finare erfarenheter av människor. För sådant kan man få.

    En liten teoretisk idé varför just du tvingats gå igenom dessa orättvisa situationer om och om igen, kan vara att dina första erfarenheter färgade dig och fick dig att dra till dig mer sådana. Något i den stilen. Så hur ska du våga lita på människor och att livet inte alltid kommer att vara ensamt?

    Av egen erfarenhet finns det en del människor som kan skada dig. Men det finns också många människor som kan älska dig, visa omtanke och kärlek. Om du litar på det och öppnar dig för det/ för dem, så kommer du att få det. Tunga perioder kan vändas och bli enormt vackra. Jag hoppas du på något vis kan uppnå den tilltron!


    Tack!

    Hur ska jag någonsin kunna bli "normal" och få vänner, schysst partner osv? Är väl lkört nu när jag är närmare 26 och inte har utvecklats på det planet sen jag var 12...
  • Anonym (-)
    Colourfulrainbow skrev 2019-02-06 21:07:44 följande:

    Jag är ledsen för all skit du fått utstå. Blev våldtäkten anmäld? Var fanns dina föräldrar i allt detta?

    Var i landet bor du? Du kan inboxa mig om du inte vill skriva det i tråden. Jag skulle kunna introducera dig för mina vänner om du bor i närheten.


    Nej de hotade med misshandel om jag skulle visa att jag inte ville på filmen, så sexfilmen är inget bevis, ingen skulle tro mig om jag i efterhand säger sanningen. Verkar så osannolikt.
  • Anonym (-)
    Anonym (n) skrev 2019-02-07 09:56:02 följande:

    Mycket starkt av dig att gå igenom detta helvete men ändå prestera så bra att du kvalificerade dig för läkarlinjen. Du kom inte bara in, du har tagit igenom dig nästan hela utbildningen.
    Du har snart en av landets bästa utbildningar. Du har en utbildning där du verkligen kommer att kunna göra skillnad för människor. Jag har varit mycket sjuk. Att träffa en läkare som ser mig, bryr sig om och använder sina kunskaper för att hjälpa mig, Det betyder så mycket så jag kan knappt beskriva det.
    Snälla ts, vare en av dessa kommer ut i vården och gör skillnad för människor. Vi behöver dig!
    Jag tror du kommer växa av att komma ut och jobba som läkare och träffa patienter på riktigt. Du kommer förstå din förmåga och få bättre självförtroende.


    Hur ska jag orka hjälpa andra när jag är så nedtryckt själv?
    Våldtagen, smutstig, värdelös, ful och äcklig. 
  • Anonym (-)
    Anonym (n) skrev 2019-02-07 21:19:29 följande:
    Jag tycker att du ska söka någon form av samtalshjälp. Jag har själv gått i sådan.
    Du har blivit våldtagen. Men du är INTE smutsig, värdelös, ful eller äcklig.
    Under läkarutbildningen har du redan träffat och hjälpt patienter. Om du inte hjälpt dem på ett godkänt sätt hade du inte tagit dig igenom såhär långt. Så du har således redan både kunnat och orkat hjälpa andra.
    Fina du! Tack för orden men jag orkar bara inte längre, det är slut med mig.
  • Anonym (-)
    Anonym (*.*) skrev 2019-02-08 19:56:04 följande:

    Jag bor i Linköping.

    Om du bor i Linköping så skulle jag gärna träffa dig. Jag bjuder på fika då.


    {#emotions_dlg.flower}Hjärta
  • Anonym (-)
    Anonym (n) skrev 2019-02-08 20:42:05 följande:
    Jag förstår dig. Men det går faktiskt att vända en sådan känsla.
    Efter 26 år? känns inte så... Ångesten sköljer över..
  • Anonym (-)
    Anonym (n) skrev 2019-02-08 20:42:05 följande:
    Jag förstår dig. Men det går faktiskt att vända en sådan känsla.
    Efter 26 år? känns inte så... Ångesten sköljer över..
  • Anonym (-)
    Anonym (jojk) skrev 2019-02-10 22:04:47 följande:
    Jag undrar också. Hur är det med dig, ts? Hjärta
    Mår jättedåligt, återupplever gång på gång mina värsta upplevelser... 
  • Anonym (-)
    Andiie87 skrev 2019-02-11 18:31:17 följande:
    Menar du att du får flashbacks av svåra händelser eller att du utsätts för nya obehagliga situationer ofta? Finns det vissa situationer som triggar dig mer till att må så dåligt?
    Jag lider av posttraumatiskt stress efter det som hänt, förmodligen.
Svar på tråden Ett liv fullt av sorg och förtryck. Hur ska jag orka? Varför? För vems skull? (obs ja jag tar på mig offerkoftan och beklagar mig)