• OlgaElvira

    Ett liv fullt av sorg och förtryck. Hur ska jag orka? Varför? För vems skull? (obs ja jag tar på mig offerkoftan och beklagar mig)

    Kära TS

    Livet är orättvist, det har du upplevt tydligare än många andra. Mobbing och trakasserier sätter djupa ärr i själen ibland också i kroppen. Något du säkert lärt dig om under din utbildning. Men det hjälper inte dig att veta detta. Du behöver ta hand om det mobbade barnet inom dig, om du inte redan försökt så bör du se till att få kontakt med en psykolog. Så djupa ärr som du har är kanske svårt att läka på egen hand. Det kommer att vara en smärtsam väg du måste gå men du bör försöka orka.

    Det finns ingen orsak till det du drabbats av så det behöver du inte slösa kraft på att förstå.

    Ett annat sätt att hantera det svåra du upplevt kan vara att berätta om det, det kan vara svårt att göra inför andra därför kan kanske börja skriva en tillbakablickande dagbok, incidenter dina känslor inför det då och nu. Det är inget du behöver visa någon annan men att formulera sig blir ett sätt att hantera det. Kanske din psykolog kan ta del av det du skrivit om du tror att det kan hjälpa dig att läka.

    Tyvärr är du inte ensam om dina upplevelser.

Svar på tråden Ett liv fullt av sorg och förtryck. Hur ska jag orka? Varför? För vems skull? (obs ja jag tar på mig offerkoftan och beklagar mig)