Inlägg från: Tazzme |Visa alla inlägg
  • Tazzme

    Tips ang tygblöjor!

    Vi använde nästan endast tygblöjor då min son var liten. Han är sju nu, så jag minns tyvärr inte märken och modeller, men det var både såna med kardborre och knappar. ImseVimse hade vi då han var riktigt liten, för de blöjorna var minst. Då han blev större var det skalblöjor av ?fickmodell? som man lade in avlånga inlägg i som gällde.

    Smidigt och bra! Men precis som som Anonym (A) så använde vi engångsblöjor till natten eller om vi åkte bort.

    Fick låna en hel del blöjor av min syster, så det var en brokig samling jag hade först. Sen sydde jag egna skalblöjor i mina favoritmodeller. Inlägg gjorde jag av gamla uttjänta handdukar jag fick av min mamma.

    Vi hade vanliga tygkassar som hängde behändigt på elementet som var rakt bredvid skötbordet i badrummet. De blöta inläggen torkade snabbt och luktade därför inte alls mycket. En soptunna full med kissiga och bajsiga engångsblöjor luktar mycket, mycket värre!!

    Så fort tygkassen blev full tömde vi den ut och in rätt i tvättmaskinen och tvättade allt på 60 grader. Hur lätt och behändigt som helst! Blev ju att hänga en del tvätt, men det måste man ju ändå göra, så extratvätten med blöjorna var nog marginell.

    Visst är tygblöjorna lite klumpigare än engångsblöjor, men jag tror att det är nåt som mer stor de vuxna än bebisarna. Tror inte de är mer obekväma i alla fall. Och även om barnet kunde uppleva dom som klumpigare så tror jag ändå den ?totala upplevelse? är positiv, då man får ha tyg närmast kroppen och inte vara instängd i en massa plast! Sen tror jag också på teorin att barn som inte använder tygblöjor blir blöjfria snabbare! För även om moderna tygblöjor inte känns jättebullar och äckliga mot huden, så märker ju nog barnet av kiss i blöjan på ett helt annat sätt än med engångsblöja. Och det motiverar ju nog till att börja använda potta :)

    Sen tycker jag själv det är lite äckligt då man med engångsblöja ibte genast märker att barnet kissat, så de kan gå omkring i kissblöjor ganska länge. Bättre då med tygblöja som man vet att genast byta till en ren å fräsch.

Svar på tråden Tips ang tygblöjor!