• Intigra

    Väntar på IVF, men ingen ÄL de senaste månaderna

    Hej det kan vara så att du har PCO eller PCOS
    "Cirka 20 procent av kvinnor i fruktsam ålder får små cystor i äggstockarna, så kallade polycystiska ovarier, PCO. Om kvinnan samtidigt har en hormonrubbning kallas tillståndet för PCOS, polycystiskt ovariesyndrom"

    Jag och min man gjorde en utredning då vi inte lyckades bli gravida efter 2års försök. Jag fick inget ordentligt svar från utredningen som jag gjorde i Varberg utan de sade åt oss att fortsätta som vanligt men en remiss för IVF skickades till Sahlgrenska ändå p.g.a. min ålder.
    När jag sedan fick träffa läkare inför IVF staren som tog ca 6månades väntan gjordes ett nytt VUL och då sade hon omedelbart att jag hade PCO och att det var konstigt att de inte testat mediciner för att hjälpa ägglossningen. Det positiva med PCO sade läkaren var att det då fanns väldigt goda förutsättningar för att IVF skulle lyckas.

    Kanske är det detsamma för dig och att de bara inte varit tydliga.

  • Intigra

    Jag glömde tillägga att jag heller aldrig fått tydliga utslag på sticka eller temperaturhöjningar och de nämnde något om att de aldrig kunde fastställa äl på det blodprov jag gav men de trodde mer detta berodde på att jag har lite oregelbunden menstruation ca 24-42 dagar.

Svar på tråden Väntar på IVF, men ingen ÄL de senaste månaderna