• Erla

    Väntar på IVF, men ingen ÄL de senaste månaderna

    Jag reagerade på att du skrev att du inte har någon temperatursänkning kring äl. Ligger du alltid stadigt på 36.7 eller har du någon temperaturhöjning?

    Jag läste på lite om progesteron när vi försökte med första barnet, eftersom jag enligt temp hade kortare lutealfas än normalt. Kom då över några amerikanska artiklar som handlade om just kvinnor utan äl. I studierna hade en viss mängd av de deltagande kvinnorna fått äl på egen hand genom att på 14:e dagen i cykeln behandlas med progesterontillskott. Minns inte hur stor andelen var, som fick äl tack vare detta tyvärr :/ provade aldrig progesteron på detta sätt heller.

    Däremot testade jag munkpeppar eftersom jag också hade väldigt långa och oregelbundna cykler, där äl kom först mellan dag 25 och 30 i cykeln, ibland senare. Fick en mycket mer balanserad cykel tack vare munkpeppar och äl kom aldrig senare än dag 20. Vad jag har förstått ska munkpeppar hjälpa kroppen att återfå en mer normal hormonobalans. Vet ej tyvärr om detta skulle hjälpa dig att få äl om du inte tidigare verkar ha det.

  • Erla
    Heikkii skrev 2019-02-07 18:52:44 följande:

    Hej och tack för svar!

    Nja jag har temperaturökning ungefär 2-3 dagar innan mens och sen går den ner igen och ligger stadigt tills nästa mens. Jag har ganska kort cykel också (ung 21-22 dagar) så tänker att det finns en risk att de prover jag gjorde under utredningen inte stämmer helt då de tog proverna med utgångspunkt för att man har en cykel på ca 28 dagar.

    Kan absolut titta lite på munkpeppar. Har testat Rosenrot nu i en cykel för att se om det gör någon skillnad. Är ju säkert mest placebo. Är dock beredd att testa allt just nu! Vill bara att det ska hända något.

    Vad dåligt att de inte såg att du hade PCO under utredningen ???? tyckte generellt att utredningen var ganska hafsigt gjord och vi kände att vi fick väldigt dålig återkoppling. Fick inte tid för att prata om provsvaren och fick ringa och jaga en stackars BM under sommaren som ensam roddade med proverna för alla på utredning i Borås. Hade gärna velat fortsätta med Letrozol då jag märkte markant skillnad med det, men det var tydligen inte att rekommendera i mer än 6 månader.


    Oj, ja då förstår jag att du misstänker att du inte har någon äl. Det är konstigt det där att vården inte kan utgå från att man inte har normallånga cykler. Det var samma när vi påbörjade vår utredning. De envisades med att ta prover utifrån en 28-dagars cykel. Förstår att du vill fortsätta med letrozol eftersom det verkade fungera för dig. Du kanske ska söka privat?
Svar på tråden Väntar på IVF, men ingen ÄL de senaste månaderna