• Kusine­n
    Äldre 9 Feb 07:34
    2687 visningar
    153 svar
    153
    2687

    Rätt ha åsikt om byte av helger som bonusförälder?

    Ja, visst ska du och din man samtal om sånt. Samtidigt verkar ju det finnas ett behov av att han är flexibel (byter helg utan viktig anledning) för att han har behov av att mamman ställer upp när han har behov.

    Men ja självklart ska u din man prata med dig om sånt som berör dig, men hans upplägg kan ju ändå vara det smidigaste på sikt. Om de håller mer fast på sina helger kan ju det innebära att barnen ska vara hos er när pappan jobbar. Är det ok för dig? Så sånt är ju bra att också fundera äver om du vill ha mer dialog kring detta.

    Förstår dock irritationen om det ofta blir ändrade planer på grund av kort varsel i planering. Kanske kan pappan skaffa barnvakt så att ni tex kan gå på bio ändå om ni bestämt det och det blir en snabb ändring med barnen?

  • Kusine­n
    Äldre 9 Feb 12:13
    #27
    Anonym (Semlan) skrev 2019-02-09 12:02:58 följande:

    Barnen är 8 och 10 och de är helt ok. Jag har själv inga barn, har aldrig haft längtan. Jag umgås gärna med dem, det känns till och med bättre än vad jag trott. De verkar gilla mig, så jag är ganska "cool" med dem. Det betyder inte att jag VILL ha dem runt omkring mig jämt, eller för delen delen vara någon barnvakt. 

    Det är hans barn med en annan kvinna. Det är hans ansvar att ta hand om dem. Vill de bo hos oss så är det inte jag som förändra mitt liv för att kunna ta hand om dem, det är han som först får förändra sitt. Jag kan inte tycka något annat. 

    Anledningen att han inte har dem heltid nu är ju att det inte funkar med hans jobb och resande.  Att han vill ERBJUDA dem bo hos oss betyder inte att han vill det, men vill ge dem möjligheten. Helt enkelt för att de just nu bor i en liten håla, och han misstänker väl att när barnen blir större vill de hellre bo hos honom/oss eftersom vi kommer bo i en större stad. 

    Men, jag vet. ALLT RIMMAR JÄTTEDÅLIGT. Känner att han och hans liv redan nu äter upp mig, och det lär väl inte bli mindre av det om vi flyttar ihop. 


    Ni måste ju diskutera mycket noggrannare vad saker och ting innebär i praktiken innan ni flYttar ihop. Även om han tänker sig att han kommer kunna lösa allt ansvar rking barnen själv behöver ju du få en bild av hur han tänker sig det och ta ställning till det. Han kanske tex tänker att han kan anlita en barnvakt som bor i hemmet medan han är bortrest, det gör ju att du slipper ta ansvar men påverkar ju dig ändå. Nog viktigt att prata igenom sånt här noga innan flytt.

    Men rest krasst är det nog så att man får räkna med rätt mycket anpassning/förändring om man flyttar ihop med någon som är en närvarande förälder. Det blir jU per aUtomatik flera persoNer, flera viljor ocH behov som ska samsas. Inte bara diNa ocH partnerns.
  • Kusine­n
    Äldre 9 Feb 15:37
    #41
    Ess skrev 2019-02-09 14:33:40 följande:

    Usch, jag hade verkligen sprungit åt andra hållet. 

    Aldrig att det skulle bott en barnvakt i hemmet också, han hade fått fixa en som passade dem i sitt hem.


    Det är ju viktigt att man pratar igenom saker ordentligt, eftersom man kan mena väldigt olika saker och tolka saker på olika sätt, och sen blir det massa konflikter. Det finns ju många behov att ta hänsyn till i barnfamiljer, så om det är så luddigt som i ts fall ska nan nog vänta med ihopflytt.
Svar på tråden Rätt ha åsikt om byte av helger som bonusförälder?