Inlägg från: Anonym (Manipulation) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Manipulation)

    Brukar du, kvinna, "avväpna" mannen för att få honom att bli känslig och svag?

    Tänker på män som är mer åt macho-hållet och som du som kvinna upplever behöver "tas ner på jorden". Brukar du köra med taktiken att försöka få sådana män att bli mjukare och känsligare genom att prata med dem och få dem att berätta saker om sina liv, om hur de mår osv?

    Eller har du använt den taktiken på män som varit intresserade av dig och som du inte velat ha, för att få honom att "sänka garden" och acceptera att hans inviter inte leder någonvart?

    Minns när jag var yngre att vissa tjejer körde med det där "psykologiska" snacket för att försöka få hårda tuffa killar att mjukna och för att avvärja inviter.

    Känner du igen det hos dig själv eller någon annan?

  • Svar på tråden Brukar du, kvinna, "avväpna" mannen för att få honom att bli känslig och svag?
  • Anonym (Manipulation)

    Det var ju ingen svarande här som riktigt förstod frågan.

  • Anonym (Manipulation)
    Andiie87 skrev 2019-02-10 11:07:46 följande:
    TS- denna kommentar ska du beakta. Att du tolkar något som en manipulation säger sannolikt mycket om dig själv, ditt eget förhållningssätt eller dina tidigare erfarenheter. Det är även skälet till att många i tråden reagerar så frågande inför din frågeställning, då de flesta inte utgår från att beräknande manipulation föreligger vid relationsbildande.
    Vet inte riktigt vad som ligger i betydelsen, om det är något som jag inte hört talas om. Men jag tänker på en viss typ av kvinnor/tjejer som tycker om att "leka psykologer" med män, som ska plocka fram den där "fina killen innerst inne" som de tror att han är. Sedan när hon fått honom tillräckligt mör så säger hon bye bye, och "du hittar säkert någon du med ska du se". Då har hon slagit två flugor i en smäll. Hon har både "avväpnat" honom och lämnat honom ensam och olycklig. Förstår någon bättre hur jag menar nu?

  • Anonym (Manipulation)
    Chattisen skrev 2019-02-10 12:29:48 följande:
    Haha men sluta, varför skulle någon finna stimulans i att locka fram sårbarhet, det skulle snarare bli jobbigare att lämna någon som är sårbar. Men visst föredrar du att ingen kommer nära, ja då lär ju heller ingen bli kär i dig.
    Det är sådana killar som det heter idag att de blir "friend-zonade" och knappt ens det. Men det kanske är som någon annan svarade i tråden, att det först fanns ett intresse hos henne men att hon sedan tyckte han blev mer ointressant. Jag har sett det flera gånger iallafall. Hur tjejer försöker "prata en kille tam" genom att ha djupare diskussioner med honom. Det behöver inte ha varit att killen är på något vis farlig, men killar som är desperata efter kärlek kan bete sig framfusigt och obetänksamt och att vissa tjejer med "psykologisk duperingsmetod" då försöker lugna ner killen genom att prata med honom om personliga saker för att han ska mjukna och sänka garden. Jag själv har varit utsatt för 5 sådana tjejer/kvinnor.

    Minns när jag var i 18-19-års åldern hur jag och en tjej satt och pratade om allt möjligt i ca 6 timmar, visserligen var vi båda aningen berusade men vi pratade förtroligt om personliga saker, fast det var mest jag som lämnade ut mig. Men så visar det sig att hon inte ville göra något mer än bara prata. 6 timmar lämnade jag alltså ut berättelsen om mitt liv i förtroende till en tjej jag inte kände innan. Hur ska jag tolka det?

    En annan kvinna var lite mer tydligt utstuderad och gillade att dribbla med killar fram och tillbaka, dvs för att ena stunden få dem att tro att det var något på gång, och andra stunden bli mer reserverad och kall. Hon höll på sådär med varenda kille hon pratade med. Visade lite mer hud ena stunden för att andra stunden dra för kläderna. Jag är övertygad om att de flesta vet vad för sorts person det rör sig om och har stött på sådana i sina liv.

    Finns fler exempel men tar dessa två nu.


  • Anonym (Manipulation)
    Anonym (H) skrev 2019-02-10 13:10:28 följande:
    Jag tror att du ska tolka det som att hon tyckte att du var intressant att prata med. Om hon var intresserad av mer är ju svårt att veta då du inte berättar vad som hände sen. Att hon skulle pratat med dig i sex timmar i syfte att göra dig sårbar och dissa dig låter väldigt osannolikt. Mest sannolikt att hon var berusad och tyckte att de var intressant att prata med. Och vare sig mer eller mindre än så.

    I första stycket skriver du alltså om tjejer som försöker prata med killar som är för på för att de ska bli mindre på och därmed mindre jobbiga för tjejen? Kan ju tycka att det är olyckligt om tjejerna känner att det är deras ansvar att lugna ned gränslösa killar men annars förstår jag inte riktigt problemet. Om du har varit med om detta fem gånger, har du ingen tanke på att ändra ditt beteende och bli mindre framfusig och obetänksam?

    Att det finns folk som spelar svårflirtade som du skriver i sista stycker är väl heller inget nytt. Finns både män och kvinnor som gör. Handlar väl kanske dels om osäkerhet och dels om att det kanske funkar.

    Jag ttcker alltså att det verkar som tre väldigt olika saker som du skriver om. Vad är det som du funderar på egentligen?
    Eller framfusig och obetänksam behöver man inte ha varit, det kan räcka med att man är kärlekskrank och så gärna vill ha en kvinnas närhet. Och så dribblar tjejen med killen för att hon tycker det är kul, lite som ett spel. Ena stunden är hon varm och omtänksam och lite flirtig, andra stunden backar hon och blir kallare, Kom igen, de flesta borde veta vilken sorts personer jag pratar om.

  • Anonym (Manipulation)
    nihka skrev 2019-02-10 14:53:06 följande:

    Ytterligare en i en lång rad av kvinnohatartrådar. Vad är det som driver män som hatar kvinnor att ständigt söka deras uppmärksamhet?

    Dubbelt sjukt är vad det är.


    Var ser du hatet?

    Jag pratar om en viss sorts kvinnor, inte alla.

    Om du inte  är en sådan kvinna behöver du inte känna dig träffad.

  • Anonym (Manipulation)
    nihka skrev 2019-02-10 15:42:03 följande:
    Hur gammal är någon som skriver så här? Läst för många serietidningar, spelat för många onlinespel eller handlar det om porrmissbruk som har gett den här sneda könsbilden?

    Människor pratar med varandra för att de på något plan är intresserade av varandra. När man har pratat en stund så antingen ökar intresset eller avtar. Eller så varken avtar det eller ökar. Det finns inget kvitto i form av sex som belöning för investerad tid och annars är det ett fall för reklamationsnämnden för missnöjda män.

    Tacka vet jag VUXNA människor som fattar sådant här extremt basalt
    Ytterligare en som inte förstår hur jag menar. Jag pratar om kvinnor som har det sadistiska draget att de försöker dribbla fram och tillbaka med killen för att hon på något sätt tycker det är kul att leka jojo med hans känslor. Sådana finns verkligen.  Men kanske var vanligare innan internet kom. Idag är ju alla så upptagna med sina smartphones och sociala medier/ olika spel så de har kanske inte tid att hålla på så. Men fram till slutet av 90-talet var sådana tjejer vanliga.

  • Anonym (Manipulation)
    Anonym (Toffel) skrev 2019-02-10 17:57:24 följande:
    Kvinnor har ju alltid frikort att vara svaga men bara när det är taktiskt lämpligt.
    Fast hon har en poäng. Visst ska män ha rätt att få vara/visa sig svaga och känsliga ibland, men det är bra mycket bättre om kvinnor uppmuntrar mannen att bli stark och mindre känslig för vad andra tycker och tänker eller för kritik. Att få honom att bli mer självständig. De flesta kvinnor gör ju tvärtom. Försöker istället trycka ner honom genom att påtala alla hans brister och få honom att tappa tron på sig själv som man. En man ska inte få vara manlig i dagens feminiserade Sverige. Se bara på ensamstående mödrar som har mesta delen av vårdnaden. Ofta försöker de få sonen att inte bli likadan som pappan (som förmodligen  var för manlig för deras smak) och uppfostra honom att bli mer som mamman (dvs som en kvinna.

    Jag har själv växt upp med en ensamstående mor och hon försökte verkligen avmaskulinisera mig hela barndomen och uppväxten. Jag fick gå i fula och töntiga kläder som jag blev mobbad för i skolan. Jag fick inte bli arg eller visa ilska, för då var jag "precis som min pappa". Allt manligt skulle undertryckas så jag skulle bli en feminin mes, Behöver jag nämna att morsan var vänsterpartist?


  • Anonym (Manipulation)
    Anonym (Toffel) skrev 2019-02-10 18:10:39 följande:
    Kvinnor är mer intresserade av relationer och dessutom mycket mer drillade i set sociala spelet än vad män är.
    Därför borde män läsa mer psykologi och om härskartekniker så att de förstår när de blir utsatta för en manipulativ/ dribblande kvinna.

    En man som inte är insatt i psykologi blir lätt ett offer.

  • Anonym (Manipulation)
    Andiie87 skrev 2019-02-10 16:21:41 följande:
    Vet du vad jag tror, att du har en poäng men inte heller tillfullo förstår det grundläggande motivet till psykologrollen.

    Teori:

    Jag tror att en kvinna som aktivt intar psykologrollen någonstans har fått till sig att sättet hon kan bli älskad på är genom att göra någon beroende emotionellt. På detta vis garanterar hon att inte bli lämnad.

    Bieffekten blir att hon inte på förhand inser hur belastande denna roll blir. Hon får dessutom förmodligen inte tillbaka samma känslosamma engagemang från motparten. Detta straffar sig på så vis att hon känner att den andres beroende, som hon själv skapat för att själv inte bli lämnad, blir ett alltför tungt ansvar.

    Kontentan: hon lämnar och den andre som öppnat sig och varit emotionellt sårbar blir den som står kvar.

    Observera dock att detta aldrig var hennes ursprungliga plan, att lämna. Hennes ursprungliga plan var att försäkra sig om att själv inte bli lämnad av någon som hon genuint intresserade sig för.
    Ja, det kan nog stämma i en del fall. Men det är inte rent spel att göra någon emotionellt beroende och sedan lämna personen. Det finns de som begått självmord för mindre.

Svar på tråden Brukar du, kvinna, "avväpna" mannen för att få honom att bli känslig och svag?