• Anonym (L)

    Brukar du, kvinna, "avväpna" mannen för att få honom att bli känslig och svag?

    Haha.. det kallas att bonda, knyta band. Att du ser det som manipulation säger endast något om dig.

  • Anonym (L)
    Anonym (Manipulation) skrev 2019-02-10 18:04:26 följande:

    Ytterligare en som inte förstår hur jag menar. Jag pratar om kvinnor som har det sadistiska draget att de försöker dribbla fram och tillbaka med killen för att hon på något sätt tycker det är kul att leka jojo med hans känslor. Sådana finns verkligen.  Men kanske var vanligare innan internet kom. Idag är ju alla så upptagna med sina smartphones och sociala medier/ olika spel så de har kanske inte tid att hålla på så. Men fram till slutet av 90-talet var sådana tjejer vanliga.


    Du ska bara veta att sådana män finns också. Tror det handlar om en personlighetstyp som man krockar med eller som har mer narcissistiska drag.
  • Anonym (L)
    Anonym (Toffel) skrev 2019-02-10 18:41:34 följande:

    Jag tror att det beror på att flickor uppfostras till att bli mer slipade i det sociala spelet. Förr var det en överlevnadsfråga för kvinnor.


    Sen skriver du i nästa inlägg att kvinnors största fokus är relationer. Att vilja skapa relationer är skiljt från att medvetet utnyttja de man skapat relation till. Att utnyttja och manipulera hör till de mörkare personlighetsdragen. Där är faktiskt män överrepresenterade. Men självklart finns kvinnor med dessa drag med.

    Inom normalspannet är syftet att skapa mer eller mindre ömsesidiga relationer. Sedan är drygt hälften av alla människor otrygga i våra relationsmönster, vilket innebär att vi har olika försvar i form av beteenden som kan såra motparten. Det är oftast helt omedvetna strategier dock.
  • Anonym (L)
    Anonym (Manipulation) skrev 2019-02-10 19:24:02 följande:

    Så man kan säga så även om en man som misshandlar kvinnor. Deras mörkare sidor sitter bara i betraktarens öga, eller?


    Självklart finns det både män och kvinnor med mörka personlighetsdrag (och enligt forskning är andelen män större här) och det är inte något som ligger i betraktarens ögon, vilket är ett väldigt snett påstående som lägger skulden hos offer för dessa individer.

    Grejen är att har man råkat illa ut av dessa individer så blir man ofta rätt ordentligt traumatiserad. Ens bild av människor och relationer blir skev och det blir lätt att betrakta alla genom det filtret. Man måste vara medveten om att ens uppfattning inte är objektiv och att man inte kan lita fullt ut på siba känslor. Annars är man tyvärr med och bidrar till världens elände. Dessutom lider man själv lite mer än nödvändigt.
Svar på tråden Brukar du, kvinna, "avväpna" mannen för att få honom att bli känslig och svag?