Inlägg från: Anonym (Fru fröjd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fru fröjd)

    Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män

    Hej,

    Jag nosar medelåldern i nacken och har märkt något jag aldrig varit med om tidigare. Män (olika åldrar) är inte lika sociala med mig längre.. jobbmässigt, när man träffar bekantata eller grannar etc.

    Jag är så van vid att män alltid lyssnat på mig även om jag ibland sagt lite knäppa grejer.. jag märker nu ett växande ointresse att lyssna på mig (obs jag är inte korkad eller oallmänbildad, tvärt om).

    Först tänkte jag att det måste vara jag som blivit långrandig och tråkig att prata med. Men kan inte se att jag förändrats så mycket. Så då kommer den hemska insikten att de kanske enbart lyssnade tidigare för att jag var ung och vacker?

    Kan jag testa att kommuniscera på annat sätt för att få män att lyssna på mig? Jag är ganska skrattig av mig men jag kanske behöver bli mer rak? Vad får män att lyssna på en medelålderskvinna som de inte längre vill ligga med? Hur får man manliga vänner?

  • Svar på tråden Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män
  • Anonym (Fru fröjd)

    Visst kan det vara jag, som småbarnsförälder mitt i ekorrhjulet kanske man inte är så spännande längre.. men vet inte hur jag ska kommunicera längre med män än på det sättet jag alltid gjort. Kanske det krävs mer av mig nu? Att jag kanske ses mer som jämlik nu och då räcker det inte med att vara söt? Det är ju isåfall något väldigt positivt. Men känner mig vilsen just nu.. kvinnor har jag inga problem att bli vän med. Men männen visar inte så mycket intresse att hålla upp konversationen..

  • Anonym (Fru fröjd)
    Anonym (Motsatsen) skrev 2019-02-10 13:07:10 följande:

    Menar du förresten att din kommunikation med män oavsett relation är att du spelar på att du är kvinna och att du är söt? :-/


    Kanske inte medvetet. Men jag har nog vågat ta plats och vågat prata med män pga av att jag haft utseendet med mig. Att det på något sätt varit en garanti för att de ska vilja pata med mig... usch märker när jag skriver detta att mitt självförtroende kanske inte är det bästa.
  • Anonym (Fru fröjd)
    Anonym (Klassiker) skrev 2019-02-10 13:28:10 följande:

    Jag har hört talas om detta dilemma och läst mycket litteratur där kvinnor tar upp den  sk "osynliga tidsåldern" som brukar infinna sig runt 40-50. Har själv inte drabbats av det trots att jag passerat 50. Jag har alltid fått enormt mycket uppmärksamhet från män och nu sista åren märker jag möjligen ett visst ointresse från män i min egen ålder. Mest uppmärksamhet får jag från unga män under 35 och över 60 ca. Jag har själv börjat uppmärksamma mina egna fysiska förändringar och känner en ganska stor olust inför dem, vilket kan ha påverkat min egen självbild och självförtroende något. Sånt märks ju utåt och jag tänker att något sådant kanske påverkat dig. Att du känner olust för att åldras och är mer kritisk till dig själv?

    Jag kan märka stor skillnad i uppmärksamheten beroende på hur jag klär mig, sminkar mig osv. Har jag färgstarka kläder och ser stark och posititiv ut är det som förut, men mörka vinterkläder och en dålig dag känner jag mig rätt förbisedd.

    Många kvinnor tappar lite sin identitet i medelåldern och vet inte längre om de ska se ut som tonåringar eller anamma en mer kvinnlig och mogen klädstil. Kanske kan du anlita en stylist och förändra ditt utseende lite genom kläder och ny frisyr så du själv känner dig nöjd. Då kommer uppmärksamheten garanterat att öka igen:) Synd att vi kvinnor värderar oss själva så mycket utifrån det sexuella kapitalet.


    Exakt! Man vill inte se ut som en tonåring men inte som en tant. Att göra sin ålder rätt är inte enkelt. Jättesvårt när man är i det här gränslandet.

    Jag klär mig redan kvinnligt och är noga med hud och hår. Men träning hinner jag inte med, är smal så det är inget problem. Men inte alltid jag orkar smink och jag fixar inte att ha obekväma och snitsiga kläder när man släpar på barn och bylta på dem lortiga galoner på morgonen och sen efter jobbet hänga i en grusig lekpark. Ser inte värdet att lägga pengar och tid på yta när barnen är små.

    Och det är ju inte ytan jag vill ska locka heller.. det har varit mycket yta fram till 30. Jag vill bli värderad efter min person. Men du tar upp en väldigt intressant analys här om val av färg på kläder. Att signalera sin personlighet genom detta.. intressant! Ska testa lite starkare färger och se om det har effekt på andra eller mig själv :)
  • Anonym (Fru fröjd)
    Anonym (test) skrev 2019-02-13 14:05:05 följande:

    Sätt det på prov, prova med att ha alldagliga kläder och se hur intresserade de är av att lyssna, sen tar du på dig lite mer avslöjande kläder lite mer sexig attityd och kör samma test. Sen jämför du.

    Jag är man och har flera väninnor som jag varit vän med i många år, men ska jag vara ärlig så skulle jag gärna sätta på var och en av dem om ingen av oss var upptagen  Dock har jag alltid gillat att prata med dem bara som vänner så att säga. 


    Tack, men jag vill ju inte att de ska vilja sätta på mig. Jag vill att de ska vilja ha mig som vän och bekant. Att de ska värdesätta mina tankar och åsikter.

    Min rädsla ligger i att det enbart har varit mitt utseende som attraherat innan.. det skulle inte kännas bra alls.
  • Anonym (Fru fröjd)
    Anonym (Ointresse) skrev 2019-02-13 12:55:42 följande:

    Jag är man 40+ och har alltid känt ett socialt ointresse för kvinnor eftersom jag inte är intresserad av socialt chitchat. Jag är ointresserad av deras familj, barn, släktingar etc. Jag ogillar när kvinnor skall kartlägga mig och min familj, vänner och bekanta. Den sociala bondingen många kvinnor ägnar sig åt är inget som intresserar mig. På jobbet är vi kollegor. Jag är helt ointresserad av deras familjer och fritidsintressen.

    Men som säljare får man spela teater när man kommer till kunderna och då skall allt utom det man träffades för att diskutera tas upp. Det är barn, barnbarn, segelbåtar och andra hobbys. Eftersom jag inte är intresserad brukar jag föra anteckningar. Säljare används ju som sociala slaskhinkar eftersom vi är bakbundna eftersom kunden alltid har rätt. Särskilt kvinnliga och äldre manliga kunder är en pina gällande social bonding.

    Jag har haft två kvinnor 40+ som kund respektive chef. Den ena försökte använda sin kundroll och den andra sin chefsroll för att försöka umgås privat vilket jag försökte manövrera mig ur utan att trampa dem på tårna.

    Båda beklagade sig över minskat intresse från män sedan de passerat 40-strecket. Jag tyckte att båda hade blivit tanter under de +10 år jag känt dem.     


    Vad är du intresserad av att prata om? :) har du specialintressen?
Svar på tråden Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män