• Anonym (Trött på att inte vara glad)
    Äldre 10 Feb 14:45
    571 visningar
    3 svar
    3
    571

    Snälla hjälp, jag är aldrig tillfreds!

    Ska försöka hålla det så informativt jag kan annars blir det en kilometerlång text.

    jag har en historia av psykisk ohälsa (depression och ångest) men medicinerar och är för tillfället inte deprimerad vad jag vet.

    Men, jag kan aldrig, och har inte kunnat så länge jag kan minnas, vara glad eller ens tillfreds med tillvaron. Jag kan ibland göra saker jag tycker om, och i stunden känna mig nöjd. Men jag kan tex aldrig njuta av en ledig dag vilket är fruktansvärt tröttsamt.

    Jag kan aldrig ladda mina batterier för att jag alltid måste göra något för att distrahera mig själv från att jag mår dåligt. En dag utan planer är min värsta mardröm! Det blir extra tydligt idag, jag är sjuk och har haft fullt upp hela veckan, och borde slappna av idag och ta det lugnt. Men jag kan bara inte njuta, alls! Jag försöker distrahera mig med netflix vilket gör att jag kan fördriva tiden utan att känna mig helt miserabel men jag är varken nöjd eller glad!

    VARFÖR kan jag aldrig få vara glad? Eller ens nöjd? Många verkar känna att i vardagen så är nästan vad dom än hittar på så känns det helt ok och de är tillfreds generellt. Det gör mig så avundsjuk! Allt jag någonsin velat är att åtminstone få känna mig tillfreds hälften av tiden! Jag kräver inte ens glädje..

    Varför känner jag såhär?

  • Svar på tråden Snälla hjälp, jag är aldrig tillfreds!
  • Äldre 12 Feb 15:27
    #1

    Hej! 


    Jag känner igen mig extremt mycket i ditt inlägg! Det hade kunnat vara jag som skrivit det här inlägget (för drygt ett år sedan när jag kände likadant)!


    Sök hjälp! Jag började gå till en stress specialist. Och gick på regelbunden KBT. Jag var på gränsen till att få utmattningssyndrom. 


    Mitt största problem var att jag inte kunde återhämta mig. Jag stod inte ens ut med mig själv och de känslor och tankar som jag hade. Jag var hela tiden på jakt efter intryck för att fly från mig själv. Inte låta tankar och känslor bubbla upp. Nu har jag lärt mig (hyfsat iaf) att återhämta mig, att efter varje ansträngning slappna av och ladda batterierna igen. Mycket tack vare meditation och yoga (specifikt mediyoga och kundaliniyoga), rekommenderar det starkt! Samt att ta tiden att göra ingenting varje dag, att bara sitta/ligga och känna efter hur du mår och att hur du än mår så är det okej. 


    Lyckan finns enbart i nuet. Utan att vara i nuet så kan man inte vara lycklig. Om du hela tiden planerar vad du ska göra och "lever i framtiden" eller tänker på ditt förflutna så missar du tillfällen att vara lycklig. Att hitta de små sakerna. I t.ex. ett möte med en vän eller det vackra snötäckta landskapet på vägen till jobbet/skolan. 


    Jag hoppas att du mår bättre snart!

  • Anonym (..)
    Äldre 12 Feb 15:40
    #2

    Följer tråden då jag känner igen mig väldigt mycket. Förstår inte heller varför, jag är framgångsrik, har pengar hus o hälsa. Fina semestrar, familja osv. Inget som någonsin gör mig lycklig i livet.

  • Äldre 12 Feb 19:22
    #3
    Anonym (..) skrev 2019-02-12 15:40:29 följande:

    Följer tråden då jag känner igen mig väldigt mycket. Förstår inte heller varför, jag är framgångsrik, har pengar hus o hälsa. Fina semestrar, familja osv. Inget som någonsin gör mig lycklig i livet.


    Lycka kommer inifrån.
    Om man hänger upp sin lycka på sina ägodelar, andra människor och sina prestationer är man dömd till att bli olycklig förr eller senare. 
    Lycka är en färdighet som man kan behöva träna sig i. Att vara tillfreds med sig själv oavsett det yttre som påverkar en.

    Men det är svårt, jag kämpar också med att vara lycklig. Samhället ger oss ett recept på vad lycka är; om vi har det rätta yrket, inkomsten, partnern, familjen, bostaden, bilen och kläderna DÅ kommer vi bli lyckliga. Men det är inte sant, de mest framgångsrika människorna är också ofta olyckliga. Det är bara en lögn för att få människor att konsumera och prestera så effektivt som möjligt.

Svar på tråden Snälla hjälp, jag är aldrig tillfreds!