Inlägg från: jrockyracoon |Visa alla inlägg
  • jrockyracoon

    Stel efter sex men vill hålla kontakten?

    Min tolkning av situationen är att ni hade sex lite för tidigt i relationen - känslorna hade inte riktigt mognat, och "stelheten" beror på att sexet störde den naturliga utveckling där ni lärde känna varandra.

    Jag tänker att ni säkert kan komma över stelheten och hitta tillbaka till varandra känslomässigt och fysiskt med tid och tålamod.

    Jag tänker också följande tre kommentarer:
    1. Lär dig något av det här. Ibland är det inte alltid bäst att hoppa i säng innan känslorna har mognat och det är dags.
    2. Blir lite chockad när du säger att du vant dig vid att killarna dumpar dig efter sexet. Varför vill du utsätta dig för sådana killar? Jag tänker att du skulle kunna vänta lite med sexet så kommer de som bara är ute efter det inte att orka vänta.
    3. Du pratar så mycket om vad du ska göra för att han ska bli intresserad av dig. Vad hände med dina behov i det här. Du uppträder lite som en trasmatta, vilka krav har du på honom. Vad behöver han göra för att du ska ge honom en chans till?

  • jrockyracoon
    Anonym (Been there) skrev 2019-02-11 11:53:04 följande:
    Vilken djupgående och ovanligt formulerad analys. Har nog aldrig tänkt på det så att sex kan störa en naturlig anknytningsutveckling, men du är nog något viktigt på spåren här. För det är ju exakt vad som händer i de flesta fall där kvinnor går hem med män och har sex första kvällen trots att vi lever på 2000-talet.

    Det intressanta är ju egentligen varför det är så?

    Sex skulle ju lika gärna kunna föra personerna närmre och förenkla intimiteten som ju händer i de fall där ömsesidig kärlek uppstår, något jag varit med om mer än en gång faktiskt. Men i de fallen har det funnits en uppvaktningsperiod innan som ofta varat flera månader...kanske därför sex vid första mötet inte förstörde något utan snarare fördjupade?

    Men om det är så som du säger, så är ju det sexuella mötet så extremt avgörande för hur en känslomässig relation ska utvecklas, att det nästan förlorar sin magi, på samma sätt som om man öppnat julklapparna före julafton och sen lagt dem öppnade under granen för att leka med på stora dagen. Det blir svårt att känna samma entusiasm när omslagspappret är borta. Det var liksom i pappret som magin satt eller i själva ceremonin!

    Till din punkt 2; vill jag uppmärksamma dig på av egen erfarenhet att du här nästan lägger skulden på kvinnan som om att "såna där" killar går omkring med en skylt i pannan där det står "Player"? Så är inte fallet kan jag intyga. Det är helt omöjligt att veta hur en man kommer reagera efter sex baserat på hans beteende och vad han skrivit i text innan mötet. Ofta är killar slipade i spelet och vet hur man får en kvinna intresserad och spelar ut ömhetskortet ganska övertygande.

    I de allra flesta fall vore det ju högst naturligt att vilja träffa en person igen som det känns bra med, iallafall funkar kvinnor så. Men tyvärr gör inte män det vanligtvis, däri uppstår förvirringen och obalansen och alla frågetecken.

    Bara för man vill träffa någon igen efter en härlig upplevelse och fått uppvarvade, positiva känslor är inte samma som att man har blivit kär, vilket många män tycks tro och drar fort de sprutat.

    Varför kvinnor tvingas uppträda som trasmattor som du skriver, är ju pga att de i och med att de vill ha fortsatt kontakt och ligga igen hamnar i underläge. Vill inte killen så blir det inget. Detta är inte att bete sig som en trasmatta. Men för att få ha sex igen bygger ju på samtycke från mannen. I alla situationer där den ena vill mer har den andra makten..inte konstigare än så.
    Nja, jag tänker inte att det första sexuella mötet behöver vara superlyckat, men jag tror att det finns en möjlighet att det blir stelt och konstigt om man hoppar i säng för tidigt, helt enkelt. Men alla är ju olika, så man får väl känna efter själv vad som passar en.

    Sen tänker jag att magin i paketen på julafton är ju att man sett framåt mot dem så länge. Om man vill grunda för en långsiktig relation så är det nog inget fel med att hålla på sexet ett tag, utan gå och undra lite om och hur det ska bli. 

    Jag skäms för mitt kön när jag tänker på killar som beter sig som ryggradslösa kräldjur och inte ens vågar göra slut utan bara går upp i rök efter att ha inlett en relation som slutat med sex. Jag ger inte kvinnan skulden till det, men jag tänker att TS kan ha strategier för att minska sannolikheten för det scenariot om hon själv vill och tycker det är ett problem. Nej, det är nog inte lätt, men jag tror den typen ofta inte är beredd att vänta hur länge som helst. Jag är ingen moraltant, så alla får ha sex när och hur de vill för min del, men ur ett strategiskt perspektiv tror jag att man kan vinna på att ta det lugnt med sexet ett tag. Men det är varje persons eget val. Och vilket man än väljer är man varken bättre eller sämre.

    Trasmatta var kanske inte den bästa formuleringen, men det finns många kvinnor (kan man utläsa från många trådar här på FL)  som helt sätter fokus på vad mannen vill och vrider sig nästan ur led för att försöka få personen på kroken. Det brukar få en omvänd effekt. Fick en sådan uppfattning om TS i trådstarten, men det stämmer kanske inte in på henne trots allt.
Svar på tråden Stel efter sex men vill hålla kontakten?