Inlägg från: Kråkungen |Visa alla inlägg
  • Kråkungen

    Öppet förhållande, vad ska en tänka på?

    Jag kan bara hålla med föregående talare... Både du och "Peter" verkar ju dessutom vara monogama av naturen, vilket i sig liksom tar bort hela grundförutsättningen för ett öppet förhållande. Det spelar ingen roll att frun har gett sin tillåtelse; det här är inte ett öppet förhållande i något avseende - det är en 
    otrohetssituation utan den moraliska problematiken.

    Hade det varit ett öppet förhållande hade ni varit polyamorösa av naturen; ni hade kunnat tillåta er att vara mer än bara sexpartners om det nu skulle utveckla sig på det hållet, och ni hade ffa kunnat visa ert förhållande öppet. Det kan ni inte nu. Så: moraliskt kan ju ingen klandra er, men jag tror (precis som andra har sagt) att de känslomässiga riskerna är ganska stora. Du säger iofs att du är medveten om riskerna, och berättar att du lyckades avbryta ett kk-förhållande innan det "gick för långt", men det är ju bara din sida av det hela. Vet du hur kapabel han skulle vara att hantera situationen om det började bli nåt mer än bara sex mellan er?

  • Kråkungen
    Linux1003 skrev 2019-02-11 08:50:52 följande:

    Känslorna är svåra och jag tror inte man kan gardera sig på något sätt i förväg. Det enda jag reagerar på är varför hon nämner detta för dig när hon ändå inte vill att det ska skyltas eller att det ska läcka ut?


    Just den biten är väl inte så konstig iofs... hon ser sin mans behov av sex; hon ser att hon inte kan tillfredsställa det; hon är storsint nog att förstå hans behov. Det innebär ju inte att hon vill att det ska skrivas henne på näsan, eller hur? Och att hon tog upp det med just ts var naturligtvis för att hon i ts såg en potentiell älskarinna. Sen kan man ju fråga sig hur hon (frun alltså) kommer att kunna hantera framtida umgänge när hon antagligen ändå kommer att fundera över om de har sex...
  • Kråkungen
    Linux1003 skrev 2019-02-11 13:00:55 följande:
    Hon kan inte veta till 100 om TS är intresserad och därav en möjlig risk att det skyltas och pratas ändå. 

    Det är iofs en poäng - så långt tänkte jag inte... kanske inte frun heller? :)
  • Kråkungen
    Anonym (Ninja) skrev 2019-02-11 17:20:35 följande:

    Fly! Vänd om! Minfält !

    Har du inte lärt dig eller måste du bränna dig flera gånger.

    Stackare....

    Kk funkar inte i längden. Fåtal kan ha ett fungerande öppet eller kk förhållande.

    Här och på Flashback finns de extrema. Så låt dig inte luras av att det finns dom som skriker att det minsann funkar


    Uh... vem har skrikit att det minsann funkar? Tycker nog att alla här verkar vara ganska överens om att detta INTE är en bra idé? Oavsett ens egen inställning till, eller förmåga att klara av ett öppet förhållande.
  • Kråkungen

    Ja, det viktiga är ju att ni verkligen vet vad ni ger er in på, och att ni verkligen har diskuterat igenom alla aspekter. Och jag tänker att "Peter" också måste diskutera igenom det ordentligt med sin fru, och kolla så att HON är medveten om alla potentiella konsekvenser. Sen finns det ju som sagt inga garantier ändå, hur mycket man än har "förberett" sig, men det är ju bara du, "Peter" och frun som kan avgöra om det ändå är värt riskerna det innebär :)

  • Kråkungen
    Anonym (öppet) skrev 2019-02-15 15:36:41 följande:

    Hmm, ok, jag kommer att ligga väldigt lågt med detta och inte ge mig in i något i nuläget iaf. 

    Igår var det träning och han dök upp. lite sent för han kom iväg sent från jobbet, han hann bara hem och byta om och komma till klubben. Jag fick blommor. (När ingen annan såg förvisso men ändå) Jättefina. Det kanske man kan få även om man bara ligger med varandra men inte om samma person tidigare pratat om alla hjärtans dag och påpekat att de inte firar det. 


     


    Mm, det tycker jag är ganska tydliga signaler - det hade varit lite annorlunda om han hade varit en sån som firar, och som har för vana att ge grejer till alla han tycker om osv... Tror du tänker rätt här.
    Skärvan skrev 2019-02-18 11:11:43 följande:
    Jag tycker du ska prata med "Peters" fru och stämma av med henne hur hon skulle se på att du och hennes man inleder en sexuell relation. Skicka henne ett sms så hon får tid i lugn och ro att fundera. Tror inte det behöver vara svårare än så faktiskt. Vad det gäller blommor och alla hjärtans dag så är han säkert bara en människa som bryr sig om dig och som vill ge dig lite uppmuntran. 

    Varför missa något som kan bli så trevligt om alla tre är med på det ?
    Fast Peters fru har ju redan sagt att hon är ok med att han har sex med andra, OCH hon har även sagt att hon INTE vill veta nåt om det, eller vem han har sex med... Och, som sagt: han firar ju uppenbarligen inte alla hjärtans annars, så det verkar ju ändå som en ganska speciell gest att han ger just ts blommor...
  • Kråkungen
    Skärvan skrev 2019-02-18 12:35:05 följande:
    Du kan ha rätt men jag tror även att man gör en för stor grej av det. Det är inte invecklat på något sett. Där av, varför inte leva och njuta av livet.
    För att ts tidigare uttryckt rädsla över att det ska bli mer än bara sex, och för att de flesta av oss som svarat har påpekat/hållit med om att det, i hennes fall, skulle kunna bli problematiskt. För min egen del hade jag inte tvekat en sekund, men ingen av de inblandade i det här fallet är jag, så... :) Jag utgår från det ts berättat om sig själv och sin situation, och tror då att hon tänker rätt.
Svar på tråden Öppet förhållande, vad ska en tänka på?