Inlägg från: lompan |Visa alla inlägg
  • lompan

    Hur förbereder det första barnet för den kommande ny bebis

    Anna60 skrev 2019-02-11 12:07:01 följande:

    Min lille var två år när lillasyster kom. Det gick jättebra. Ingen som helst svartsjuka. Däremot hittade han ständigt på hyss när jag ammade, så jag fick lära mig GÅ och amma :). Men sagoläsning under amning kan funka. 

    Jag hade min son hos dagmamma 5-6 timmar om dagen. DÅ fokuserade jag på babyn. När sonen kom hem, så fokuserade jag så mycket jag kunde på honom. Det blev en himla bra balans. Man måste inte lägga så otroligt mycket fokus på babyn. Och när man gör det så kan man ta in den lille i det hela också så att han blir delaktig i det mesta. 

    Att berömma massor är jätteviktigt: "Åh vad du är duktig, det där kommer inte ditt småsyskon klara på länge än". Såna saker. 

    Sen pratade jag inte specellt mycket om det som skulle komma. Barn i den åldern har inget tidsperspektiv. Han hälsade på på BB, då låg man där 3-4 dagar efter förlossningen. Och vi gjorde ingen stor affär av babyn när vi väl kom hem. Hon bara fanns där och sen var det inte mer med det. Att haussa upp det blir jättekonstigt för det äldre barnet, som ju inte är så gammal.Sen fick han vara med vid blöjbyte, bad etc. Inget konstigt. Ville han inte vara med, så fick han göra annat. 

    Det är ju inget konstigt att det kommer fler barn i familjen. Det är ju som det ska. Varför ska man då göra det till något större än vad det är. Det är ju inte så märkvärdigt. 


    Jätte bra råd! Väntar också min andra och tänker göra precis som du beskrev det!
Svar på tråden Hur förbereder det första barnet för den kommande ny bebis