• Äldre 11 Feb 18:27
    9731 visningar
    13 svar
    13
    9731

    Ni som gjort en gastric sleeve/bypass

    Jag har gjort en gastric bypass. Jag fick välja mellan två metoder för jag var så extremt stor, antingen gastric bypass eller duodenal switch. Jag valde gastric bypass för den var det mindre risker med samt att jag ville åt dumpingen. Inte riktigt samma sak som att välja mellan sleeve eller bypass men jag svarar ändå eftersom det rör sig om två val. Jag opererades 13 dagar efter att kirurgen godkände op, det gick snabbare för jag opades med öppet snitt och inte titthål. Om jag hade kunnat opas med titthål hade det tagit minst 6 månader till. Jag behövde aldrig dricka några pulver, flytande eller nåt sånt, jag åt helt normalt fram till operation. Jag behövde inte heller flyta efteråt, min första mat efter op var dagen efter och det var knäckemacka på sjukhuset. 

  • Äldre 11 Feb 21:05
    #3

    Kirurgen träffade jag bara en gång före op och det var samtidigt som jag fick op godkänd. Dagen efter ringde de och sa att om 13 dagar har jag en operationstid om jag vill. 
    Eller menar du från jag fick remiss till kirurgen tills det blev operation? Den resan var 5-6 år från första läkarbesök tills operation. 

Svar på tråden Ni som gjort en gastric sleeve/bypass