• Äldre 12 Feb 17:02
    114 visningar
    11 svar
    11
    114

    Relation till Mamma som vuxen kvinna

    Nära relationer handlar väl inte bara om hjälp och barnvakt? Så låter det på er, men så har jag själv aldrig sett på saken. 

    Ts, din mamma verkar väl bry sig? Hon hör av sig och frågar om tandläkarbesök och annat - det är att bry sig. Att ses en gång i månaden är också att bry sig och att upprätthålla en relation. 

    Tycker du att hon bryr sig för mycket och ringer för många gånger (är det verkligen hundra samtal och tusen frågor eller är du möjligen lite svag för överdrifter?) så kan du hantera det genom att hålla henne ovetande om sådant du vet att hon tenderar att ringa för mycket om, eller så kan du passa på att vila dig från kontakten under perioder när ni inte hörs lika mycket - när hon inte hör av sig lika mycket.

    Hur mycket hör du förresten av dig till henne?

  • Äldre 12 Feb 17:03
    #4
    Anonym (Undrande) skrev 2019-02-12 16:18:04 följande:

    Usch. Det är inte lätt alls.

    Speciellt inte när man ger sken av att allt är så bra!

    Vi har dessvärre svärföräldrarna på andra sidan jorden som gör ALLT för att få se barnbarn på FaceTime osv.

    Helt annorlunda..


    Du får väl ringa mormor på FaceTime också då. Kanske blir roligt. 
  • Äldre 12 Feb 17:49
    #7
    Anonym (Undrande) skrev 2019-02-12 17:17:01 följande:

    Ärligt talat så är det svårt för små barn att hålla den kontakten med mormor.

    Jag har inget behov av henne på så sätt, vår relation handlar inte överhuvudtaget om henne och mig, men att låtsas som att hon bryr sig genom att ha kontroll eller av nyfikenhet är för mig konstigt Om man inte kan komma och umgås normalt mer än några gånger om året.

    Hon kan ringa helt hysteriskt tills jag svarar, ett samtal handlar ALDRIG om att hon saknar, vill träffa barnen, komma på middag när hon blir bjuden osv.


    En gång i månaden var det väl?

    Jag tror inte att det behöver vara så att hon låtsas bry sig, men däremot är det ju uppenbart att du vill ha något annat av henne än det hon ger/kan ge/tror är okej.
Svar på tråden Relation till Mamma som vuxen kvinna