• Fgt89

    Uppstart IVF våren 2019

    Hej!

    Hoppar in här. Vi är i uppstarten.
    Har gjort klart utredningen och varit på första infomöte för IVF. Ska faktiskt börja med sprutor redan imorgon, äntligen! Det jobbigaste med denna process måste ändå vara all väntan, och ovissheten.

    Hoppas ni andra får sätta igång snart :)

  • Fgt89
    becca90 skrev 2019-02-20 07:05:10 följande:
    Åh idag börjar du!! Hur var infomötet? När var det mötet? Lycka till och uppdatera oss!!
    Ja :D tog första sprutan igår, och det gick superbra!

    Infomötet var förra tisdagen och varade i ungefär en timme. De förklarade hur allt skulle gå till, vilka sprutor vi skulle ta och när vi skulle ta dom. Vi gör IVFn i Falun och vi har långt dit så vi kommer göra alla undersökningar utom ägguttag och insättning i vår hemort. Allt kändes jättebra och vi fick sätta igång direkt när mensen kom vilket då var den här veckan. Så det gick supersnabbt när vi väl fick komma på uppstartsmötet.

    Har ni fått remissen skickad ännu? :)
  • Fgt89
    becca90 skrev 2019-02-21 16:25:38 följande:
    Å

    Alltsåååå Åhhh vad glad jag blir!! Vi ska till 80 % hamna i Falun och om de är så snabba där blir ja super glad:D

    Nej de saknas ett progesteronprov från mig och ett spermaprov till från min sambo. Sen skickas den in :)
    Men vad kul med någon till som lär hamna i Falun! Vilket landsting tillhör ni? Vår remiss skickades den 9 Januari så det gick rätt så fort att få tid för uppstartmöte också. Vi fick dock en återbudstid :)

    Okej, men då är det nära :)
  • Fgt89

    Nu har jag tagit sprutor i 9 dagar, idag blir den tionde och sista vanliga sprutan (gonal F + Fyremadel). På lördag tar vi ägglossningssprutan för på Måndag är det dags för äggplock! Jag är så himla nervös för resultatet. Hoppas så innerligt att det går bra!

    Hur går det för er andra?

    Hur har ni mått av sprutorna? Jag är så sjukt uppsvälld. Det spänner och har sig i äggstockarna. Från och till har jag haft så ont att jag vaknat på nätterna. Ska bli skönt att plocka ut dom.

  • Fgt89
    HLK skrev 2019-03-01 14:27:56 följande:

    Vi är precis samma med dagarna! Tar också ägglossningsspruta på lördag för äggplock på måndag. Får oss så blir det totalfrys pga överstimulering (25 blåsor). Andra ivf-försöket, sist blev jag också överstimulerad med en cystoblast till frysen.

    Får du sätta tillbaka i nästa vecka? :)


    Vad kul med någon som är i samma fas. Men vad många blåsor! Fantastiskt men tråkigt med överstimulering och att behöva vänta. Men då har ni ju stor chans på några i frysen?

    Då har du gjort äggplock förut? Hur känns det? Gick det bra? Det är vårt första ivf-försök. Är lite nervös. Jag hade bara 11 äggblåsor senaste VUL så om allt går bra får vi sätta tillbaka nästa vecka. Hoppas så ????
  • Fgt89
    HLK skrev 2019-03-02 08:25:20 följande:
    Hoppas det men är SÅÅ nervös eftersom vi ?bara? fick en cystoblast till frys förra gången.

    Jag var väldigt nervös inför äggplocket men det gick väldigt bra. Gjorde inte ont alls och jag fick lite lugnande på plats så det var faktiskt rätt härligt! Har hört att det är omkring 11 blåsor man eftersträvar att få så det låter ju perfek :)
    Förstår det. Vet dom vad det beror på när ni ändå fick så många ägg?
    Hur gick äggplocket för dig igår? :)

    Äggplocket gick superbra för oss. Fick dock "bara" 6 ägg. Väntar på att de ska ringa och berätta hur många som befruktats. Nu är det en nervös väntan. Hoppas så!
  • Fgt89
    becca90 skrev 2019-03-04 15:26:00 följande:

    Heej alla kämpar!! Kul att ni alla hittat till min tråd! :)

    Gjorde mitt sista prov, progesteron morse och fick svaret nu: 86. Har ni någon aning om vad det betyder?

    Pratade med livio Falun som sa att dom inte har någon kö alls och att jag får börja redan mensen som kommer den 15 mars!!! Har ett telefonmöte med läkaren i sundsvall på onsdag.. nu händer det!! Åh blir så nervös men så otroligt glad! Undra om man får kort eller långt protokoll?!


    Spännande tid ni har framför er. Nu kommer det gå fort. Så kändes det iaf för oss. När man väntat så länge och plötsligt bara händer det. Kul!

    Vi var ju ner till Falun igår, och de var verkligen superbra! De som arbetar där tar verkligen hand om en och lyssnar :) 
  • Fgt89
    becca90 skrev 2019-03-05 09:51:02 följande:
    Tack för ditt svar!!! :)

    Vad glad jag blir att dom är bra där nere!

    Såg att du gjort äggplock, hur kändes det??

    Bestämde Falun vilka sprutor osv du skulle ta?
    Ja igår gjorde jag det. Jag var så sjukt nervös men allt gick så himla bra. Jag tyckte inte att det gjorde så ont. Fick bra påfyllning med morfin när det behövdes. Be om lugnande innan om du vill ha det. Det gjorde jag :)

    Jo Falun bestämde vilka sprutor jag skulle ta. Det blev Gonal F 150 enheter (som är det vanligaste sa dom), och fyremadel.

    Jag fick ut 6 ägg och hela 5 stycken har befruktats ringde dom precis och sa. Jag är så glad! De såg så fina ut så de ska odlas vidare till på Lördag och då är det dags för insättning :)
  • Fgt89
    becca90 skrev 2019-03-05 16:58:34 följande:
    Ah okej :) bor ni i Falun eller går ni genom ett annat landsting? Hade ni något startsamtal eller så?

    Stort grattis till 5 befruktade! Vilken lycka <3

    Så himla skönt att det är öppet på helger!!!
    Vi bor i Sundsvall, som dig såg jag :) 

    Vi hade startsamtalet i Sundsvall. Allt utgår från Sundsvall förutom äggplock och insättning.

    Men tack! Hoppas så innerligt att de överlever till Lördag. Ja det är superbra att de har öppet även på lördagar.
  • Fgt89
    HLK skrev 2019-03-05 20:24:05 följande:
    Hej! Det gick bra igår, tog dagen hemma även idag för att hinna landa i alla känslor! Det gjorde lite ondare denna gången men såklart värt mödan! 22 st plockades ut och 16 befruktades. Hoppas att detta kan ge oss några till frysen, är så nervös så jag går under!

    Underbart att höra att det gick bra för er igår! Såg att du skrev att 5 blev befruktade, det är ju fantastiskt! Håller tummarna för er!!
    Ja det är ju verkligen värt mödan, allt man får gå igenom. Sån himla nervös väntan bara, det är nästan jobbigare än alla sprutor och undersökningar.

    Oj vilket bra resultat! Grattis! Hoppas det går vägen nu och att ni får några till frysen. Håller tummarna för er också! 

    När har ni insättning? Eller blev du överstimulerad och måste avvakta? :)
  • Fgt89
    Håller verkligen med! Väntan är det värsta, är lättare när man kan påverka processen själv genom att ta sprutor osv!

    Skulle tippa på att insättning blir i slutet på april/början på maj om det går vägen.. det är såååå länge dit!

    När får ni sätta tillbaka? Eller har ni redan fått tillbaka? :D tips under ruvartiden är att lyssna på ruvarpodden, den har hjälpt mig mycket!
    Ja, det blir en jobbig och lång väntan till dess, men ni har ju bra odds med många befruktade :) Hoppas! Hur mår du nu? Lutinus är så där lagomt trevligt förresten..

    De valde att odla ända tilll på Lördag, så på Lördag är det instättning. Så himla spännande! Jag är på helspänn hela tiden, så nervös för att jag ska få ett samtal om att de inte delat sig som de ska.

    Ruvarpodden är min favorit! Så bra! Har lyssnat på alla avsnitt :D
  • Fgt89
    HLK skrev 2019-03-11 14:02:53 följande:
    Hur har det gått för er? :D

    Vi fick precis veta att det blev tre till frysen, lättade!!! Ikväll ska vi fira med bubbel (eftersom det inte blev insättning denna perioden hihi)!
    Grattis!! Det är ju jättebra!
    Passa på att fira med bubbel. När blir insättning för er? 

    Det har gått bra för oss också. Vi satte in en jättefin blastocyst i Lördags. 3 till skulle odlas vidare till i söndags. Väntar på svar om någon av dessa klarade sig till frysen :)
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019