• Äldre 13 Feb 10:05
    5707 visningar
    495 svar
    495
    5707

    Uppstart IVF våren 2019

    Hej! Jag har gjort utredning två gånger kan man säga. Första gången hittades inga fel, fick också letrozole. Körde säkert 7 cyklar men inget hände. Sedan tog det stryk på förhållandet ovh vi gjorde slut. Efter ett tag blev det ny partner imoch barnlängtan, inget hände.. när vi gjorde utredning igen visade det dig att sambon hade för få spermier. Så vi köade och idag kör jag igång med första sprutan på första försöket. Blir icsi för oss. Hoppas det är våran tur nu!

  • Äldre 19 Feb 23:01
    #9
    becca90 skrev 2019-02-19 06:59:58 följande:

    Åh så spännande att du börjat!!! Korta eller långa protokollet? Vilken klinik? Håller tummarna för dig!!!


    Ja, det har vart många år av försök och tester så känns skönt att äntligen på göra det här och hoppas att det hjälper! Vi kör korta protokollet, och kommer göra deg i Örebro. Ska på VUL imorgon och hoppas på många äggblåsor :)
  • Äldre 20 Feb 20:13
    #19

    På måndag ska jag göra mitt första äggplock inför ivfn. Nervös och peppad samtidigt!

  • Äldre 21 Feb 17:43
    #34
    becca90 skrev 2019-02-21 06:45:26 följande:

    Åh spännande!! Då har du vart på vul va? Hur många blåsor hade du??


    Ja det hade jag, de fanns 14 blåsor mellan 10-22 mm. De hoppas de minsta ska hinna växa till sig tills på måndag så alla 14 är tillräckligt stora :)
  • Äldre 25 Feb 18:01
    #38

    Då var första äggplocket gjort. Så glad att det inte gjorde så ont som jag hade föreställt mig. Vet dock inte vad jag sks tycka om resultatet. Blandat tror jag. De fick ut 24 ägg. Och för att inte riskera överstimulering får jag inte göra ET. Så nu måste jag vänta två blödningar innan jag får göra FET ( om nu något klarar sig till frysen ) får svar imorgon iaf på hur det går med befruktningen. Segt att behöva vänta men jag hoppas ett gäng klarar sig till frysen i alla fall.

  • Äldre 28 Feb 22:15
    #46
    becca90 skrev 2019-02-28 07:18:35 följande:

    Oj Shit!! Vad många! Trist att behöva vänta så länge :( körde du kort protokoll?


    Ja det var lite väl många, 15 var mogna och 9 blev befruktade. Får veta på måndag hur många som (om någon alls) klarar sig till tusen. Supertrist att behöva vänta! Räknade lätt på att det blir i slutet på april jag fåf sätta tillbaka något om det kommer till frysen..

    ja , jag körde korta protokollet, gonal f med enhet 125, då ganska låg dos men blir det en omgång till får den nog bli ännu lägre..
  • Äldre 28 Feb 23:27
    #47
    vill2017 skrev 2019-02-28 09:10:22 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här för det kändes som att det fanns många likasinnade här inne :)

    Vi har i mars nu försökt i 2 år utan ett enda streck på stickan och vi har också fått reda på att min man har få spermier. Han har problem med något som kallas prostatit och gick till en urolog och har ätit mediciner som förbättrade hans spermiekvalitet! Visserligen är de fortfarande ganska få men mängden rörliga hade förbättras från 54 % till 80 %!

    Vi gjorde ett IVF i oktober och fick ut 16 ägg och vet nu att vi behöver göra ICSI på alla framöver.

    Ska få min mens vilken dag som helst och ska sätta igång med korta protokollet.

    Vi har båda två börjat må rätt dåligt i denna process. Har kompisar som inte riktigt förstår vår situation och uttryckt sig klumpigt vilket gjort att jag dragit mig undan mycket. Så nu har både jag och min man börjat i terapi tillsammans för att se hur vi kan underlätta den här tuffa tiden för varandra.

    Vi bor i Stockholm och gör IVF på Sophiahemmet.


    Välkommen! :) ja här är det så skönt att få bolla både resultat och tankar med andra och stötta , hejja och peppa :)

    Lycka till när det är dags för sprutstart. De är första gången ? för oss är det också manlig faktor och det har tagit hårt på oss också i perioder. Men vi har valt att bara berätta för ett ytterst fåtal personer just för att slippa förhör hur det går och att det ska sägas fel saker.
  • Äldre 1 Mar 18:04
    #54
    vill2017 skrev 2019-03-01 09:07:54 följande:

    Hej och tack!

    För oss är det andra gången nu. Vi har väntat i fyra månader sen vårt första försök eftersom det har varit julstängt och sedan fullt.

    Hur har ni hanterat den manliga faktorn? Min man har flera gånger på riktigt sagt att han förstår och respekterar om jag väljer att lämna honom för att kunna skaffa barn med någon annan. Det är så hemskt och sorgligt att höra! Jag har inte ens tänkt de tankarna. Jag hade ju inte velat vara med någon annan. Jag valde ju honom att gifta mig med för att han är perfekt. Vi har däremot börjat prata lite om donation.. Nu tror jag förvisso att det är lite överilat men det är bra att i alla fall diskutera hur vi känner för det.

    Jag läste att du precis gjort ditt första äggplock! Väldigt tråkigt med överstimuleringen. Har ni fått reda på om det blev några till frysen? Jag hoppas det för det fick inte vi och det var också en sorg. Det innebar ju att inga av våra befruktade ägg kunde bli blastocyster så varför skulle det som jag hade i mig bli det :(

    Var i landet bor ni?


    Åh vas synd med så Lång väntan! Det är det värsta med denna karusell tycker jag! Tycker varje dag går sakta när man väntar hela tiden på allt.

    Åh, stackarn. Tror det är lätt att man känner sig ?skyldig? när man är orsaken till ofrivillig barnlöshet. Så synd för man kan ju inte hjälpa det.. tur att du finns där och inte ser det som alternativ att lämna honom för en sådan sak <3

    Min sambo tog det också hårt, inte att han trott att jag ska lämna honom men han känner att han sviker mig då jag såå gärna vill ha barn. Men så ser absolut inte jg det och är glad att det är med just honom jag delar den här resan..

    Ja så himla tråkigt, återigen denna väntan att få fortsätta. Speciellt om ingen klarar sig till frysen.. jag får veta på måndag hur det gått för våra 9 befruktade ägg, jag håller tummarna att några av dem hänger i till frysen!
  • Äldre 2 Mar 11:57
    #58
    becca90 skrev 2019-03-01 06:48:41 följande:

    Håller tummarna stenhårt att ni får till frysen!!!

    Oj ja de va låg dos. Har du egen äl och vad är ditt Amh värde? :)


    Tack, två dagar kvar tills de ringer!

    Ja jag har egen ÄL och väldigt regelbunden mens. Men jag minns fakriskt inte amh-värdet. Var så länge sen vi tog alla prover så jag minns bara att alla värden var ?bra? ..
  • Äldre 4 Mar 11:52
    #62
    becca90 skrev 2019-03-03 12:04:32 följande:

    Då sitter vi i samma sits. Allt är liksom bra enligt läkarna.. så lär också få en låg dos


    Ja, man får nästan se första gången som en ?testomgång? så man vet hur kroppen reagerar och hur många äggblåsor man får :) hoppas du slipper överstimulering och får en smidig period med sprutor, äggplock och insättning :)

    Idag ringde de tillbaka från sjukhuset och sa att 4 klarade sig till frysen och var av toppkvalitet , så det känns jätteskönt!
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019