• Anonym (Ts)

    IVF och utlandsresa - gäller försäkringar?

    Hej! Det här året planerar vi att göra FET tills eventuell graviditet men vi har också en del utlandsresor inplanerade - gäller hemförsäkringens reseförsäkring om man får graviditetskomplikationer till följd av IVF innan en resa? Tänker om man tex behöver sjukvård utomlands (utanför EU)

  • Svar på tråden IVF och utlandsresa - gäller försäkringar?
  • Anonym (bm)

    IVF i sig är ingen riskgraviditet längre, jämfört med tex äggdonation. Naturligtvis gäller försäkringar ändå, oavsett hur barnet blivit till. 

  • Anonym (Lottie)

    Du måste kolla m ditt försäkringsbolag. Många ersätter inte graviditetskomplikationer överhuvudtaget! Det är inte hur graviditeten uppkommit som spelar roll utan graviditeten i sig. Läste för ngt år sedan ett nyhetsreportage om en kvinna som på resa blev dålig i ett utomkvedshavandeskap (det var inte känt att det var utomkveds när resan startade) och hon fick ingen ersättning alls för det rörde sig om graviditetsrelaterade besvär och det omfattades inte av försäkringen.

    Kvinnor borde göra revolt mot alla dåliga villkor de mötet under livet enbart pga sitt kön!!

  • Anonym (Lottie)

    Nu var det ju ngr år sedan jag läste om detta så detaljerna är minst sagt suddiga. Förhoppningsvis är villkoren nu förbättrade och täcker graviditet men kolla ändå med ditt försäkringsbolag så att du slipper obehagliga överraskningar.

Svar på tråden IVF och utlandsresa - gäller försäkringar?