Inlägg från: Anonym (Rullstolsburen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rullstolsburen)

    Foglossningar som eskalerar

    Foglossning är tufft rent fysiskt, men ännu värre psykiskt. Jag har haft det med alla mina fyra barn, men med trean och fyran blev det riktigt illa. Det slog till omkring v8och blev bara värre. Med trean klarade jag att jobba halvtid tills v28, sen gick det inte längre. Med fyran började jag med kryckor i v16 och från vecka 26 satt jag i rullstol. Jag blev väldigt isolerad då jag inte klarade att ta mig hemifrån utan hjälp.

    Tyvärr är det nog bara att acceptera. Du kan få viss hjälp från en kunnig sjukgymnast, TENS hjälpte mig. För andra funkar akupunktur. Sen är det bäst att vila och ta det lugnt, undvik sådant som gör ont. Foglossningen blir inte bättre av träning. Var försiktig och hamna inte där jag hamnade.

    Nu är fyran 20 månader och jag kan röra mig hyfsat obehindrat, dock klarar jag inte långa promenader eller för intensiva träningspass. Rullstolen använde jag några veckor efter förlossningen, sen kryckorna några veckor till innan jag slapp även dem. Min man fick ta mycket med lillen i början då jag helt enkelt inte kunde bära på honom. Det kan vara bra att planera för en längre ledighet för pappan efter förlossningen om du har stora besvär.

Svar på tråden Foglossningar som eskalerar